''Sahte imamın arkasında namaz kılmak kıyamet elemetlerindendir'' derler. Bu bahsi geçen şahıslar dönemin eğitimli insanlarıymış kötü duruma engel olmak yerine ortak olmuşlar , tahsilli zengin adamlar bunu yaparsa aç köylü ne yapsın? Şu an kötü geçmişlerine sünger çekip olan oldu bundan sonra faydalı işler yapalım deyen de yok şöyleki; Anadolu avcılık ödülleri dediğin kim daha çok vurmuş, kim enbüyüğünü vurmuş? büyük avcılık bu olmamalı benim çevremde de 1 gecede 7 tavşan, 1 çuval bıldırcın öldüren var, o zaman bunları da bu listeye eklemek lazım.Belki bunların içinden gerçekten gelecek için bir dikili ağacı olan vardır haksızlık etmek istemem ama insanların yasakların kesinlikle uygulanamadığı bir ortamda yasakları kaldıralım deyeceğine nasıl uygularızı konuşması lazım, yine tekrar ediyorum, geçmişindeki yanlışlarından gerçekten pişman olan yaşı kemale ermiş insanların eski uygunsuz görüntülerini o zamanlar yasak yoktu deyip bugün av anılarında teşhir etmeleri yanlış ve kötü örnektir,limitlerin, av günlerinin arttırılması üretim yapılmazsa soykırma dönüşür. Yaban domuzunu bile tarım zararlısı olarak şu anda avlayıp içindeki yavrularını boşaltan insan kılıklılar var. insaf yahu.bu tip insanlara ülke avcılığnın ihtiyacı var mıdır emin değilim. Bu şartlar altında 15-20 yıl sonra hala av vurmak hala avcılık yapmak istiyorsak avımıza şimdiden sahip çıkalım mevcut sistemin ve kuraların değişmesini sağlayalım, yasakları gerçekten işletmenin yollarını arayalım, yada her zaman parası olanın insanca yaşadığı bu ülkede parası olan özel avlakta avlansın bizde yaban tv'den seyrederiz yaptığımız en iyi şey bu zaten.
teşekkürler herkeze rastgele