Gönderen Konu: HUĞLU  (Okunma sayısı 79362 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İrfan MASUM

• Beykozlu
  • *
Ynt: HUĞLU
« Yanıtla #50 : 11 Ağustos 2009, 09:38:10 »
selcuk bey bu konuyla alakalı deyıl ama ramazan beye sordugunuz soruyla alakalı tufeklerın sert acılıp kapanmasıyla
alakalı olarak benım tufegınde avrupa tufek daha yenı 1 senelık 500 fısek atılmıstır ama hala cok sert acılıp kapanıyor
bazen polıgonda atıstan sonra kırık vazıyette kutukluge bırakıyorum gorup bakmak ısteyenler oluyor elıne alıp kapatmaya calısıyorlar valla kımısı tufegı kapatamayıp gerı bırakıyor .sızce bu bır sorunmu zamanlamı acılır yoksa bır caresı varmıdır.
İrfan MASUM
1966. Kastamonu/Bozkurt
İkamet: Kavacık İSTANBUL

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #51 : 11 Ağustos 2009, 11:04:08 »
selcuk bey bu konuyla alakalı deyıl ama ramazan beye sordugunuz soruyla alakalı tufeklerın sert acılıp kapanmasıyla
alakalı olarak benım tufegınde avrupa tufek daha yenı 1 senelık 500 fısek atılmıstır ama hala cok sert acılıp kapanıyor
bazen polıgonda atıstan sonra kırık vazıyette kutukluge bırakıyorum gorup bakmak ısteyenler oluyor elıne alıp kapatmaya calısıyorlar valla kımısı tufegı kapatamayıp gerı bırakıyor .sızce bu bır sorunmu zamanlamı acılır yoksa bır caresı varmıdır.

bence bu bir sorundur,tüfeginiz ejektörlüyse yay sistemi çok sert olabilir,veya ejektörlerde metal sürtünmesi aşırı olabilir,kilit sisteminde parça uyumsuzlugu olabilir,tamiri mümkündür,tşk
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı İrfan MASUM

• Beykozlu
  • *
« Yanıtla #52 : 11 Ağustos 2009, 11:11:23 »
evet bırol bey ejektorlu tufek brownıng cynergy pro sport.
İrfan MASUM
1966. Kastamonu/Bozkurt

Çevrimdışı A.Selçuk KARAKÖY

• *
    • REMINGTON
« Yanıtla #53 : 11 Ağustos 2009, 11:11:34 »
Defolu tüfek
Ansam Selçuk KARAKÖY
B Rh + 1976 ÇORLU
0535 347 99 99
[email protected]
 ''İyi düzenlenmiş bir Milis, özgür bir Devlet’in güvenliği için şart olduğundan, halkın silah bulundurma ve taşıma hakkı ihlâl edilemez.” Amerikan Anayasası

• *
    • REMINGTON
« Yanıtla #54 : 11 Ağustos 2009, 11:20:55 »
Ben tek el mandalı sağa çekipde kendiliğinden namlusu düşmeyen Browning görmedim..
Ansam Selçuk KARAKÖY
B Rh + 1976 ÇORLU
0535 347 99 99
[email protected]
 ''İyi düzenlenmiş bir Milis, özgür bir Devlet’in güvenliği için şart olduğundan, halkın silah bulundurma ve taşıma hakkı ihlâl edilemez.” Amerikan Anayasası

Çevrimdışı İrfan MASUM

• Beykozlu
  • *
« Yanıtla #55 : 11 Ağustos 2009, 11:21:03 »
gercı tufek komando avdan alındı gecen sene ve ellerındekı son tufek oldugunu vede vıtrın tufegı oldugunu soyledıler
demekkı son tufek oldugu dogru ama defolu tufegı sattılar bıze eger oyleyse komando ava hıc yakısmayan bır durum
İrfan MASUM
1966. Kastamonu/Bozkurt

• *
    • REMINGTON
« Yanıtla #56 : 11 Ağustos 2009, 11:26:13 »
Açılmaması çok ilginç....Alın başka bir Cynergy sağ elinizle mandalı sağa itin sizde göreceksiniz...

Valla sizin tüfek vitrin tüfeği olsa namlunun çok daha çabuk düşmesi lazım ...
Ansam Selçuk KARAKÖY
B Rh + 1976 ÇORLU
0535 347 99 99
[email protected]

Çevrimdışı İrfan MASUM

• Beykozlu
  • *
« Yanıtla #57 : 11 Ağustos 2009, 11:30:10 »
valla selcuk bey gorenler yenı tufek zamanla acılır dedıgı ıcın pek onemsemedım demekkı gercekten bu ısten anlayan bırının gormesı lazım
İrfan MASUM
1966. Kastamonu/Bozkurt

• *
    • REMINGTON
« Yanıtla #58 : 11 Ağustos 2009, 11:31:24 »
Malesef o yerli tüfeklerde öyle...
Ansam Selçuk KARAKÖY
B Rh + 1976 ÇORLU
0535 347 99 99
[email protected]

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #59 : 11 Ağustos 2009, 13:21:24 »
Valla sizin tüfek vitrin tüfeği olsa namlunun çok daha çabuk düşmesi lazım ...

son kalan tüfek !!!....bizim oralarda sona kalan donakalır derler...hatalı yada sonradan arızalanmış bir tüfek olabilir...ama satıcının bu durumu bilmemesi imkansız....

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı İrfan MASUM

• Beykozlu
  • *
« Yanıtla #60 : 11 Ağustos 2009, 14:19:03 »
arkadaslar hepınıze bılgı ıcın tesekkurler bır sure daha boyle kullanacagım baska bır sıkıntıya yol acmassa pek elletmeyı dusunmuyorum

« Son Düzenleme: 15 Ağustos 2009, 11:22:34 Gönderen: İrfan MASUM »
İrfan MASUM
1966. Kastamonu/Bozkurt

Çevrimdışı O.Cemal TUNAY

• borano 52
  • *
« Yanıtla #61 : 11 Ağustos 2009, 15:09:58 »
Sn.İrfan Masum
Sahip olduğunuz Cynergy Poze ; kilit sistemi,gövde yapısı,monoblok namlusu,18,7 çıkışı ve şok sistemi ile şu an dünyada en son teknolojiye sahip bi tüfektir.Tüfeğin zor kırıldığından şikayetcisiniz ! Sn.A.Selçuk Karaköy gibi bir tüfek bilgicinin bu soruna verdiği cevap beni şaşırttı açıkcası.İrfan bey,el kundağının kilit mekanizmasını içerden alyan ile söküp çıkardığınızda,enlemesine alyanlı bir vida göreceksiniz ayrıca bu vidayı dikine sabitleyen çok ufak ikinci bir alyanlı vida(sakın düşürüp kaybetmeyin)vardır.Sabitleyen dikine minik vidayı gevşetip,enine daha kalın olan alyanlı vidayı saat tersine gevşettikçe tüfeğinizin kırılması yumuşayacaktır.Tersine  çevirdikçe sertleşecektir.Bu gevşetmeyi yaptıktan sonra minik alyanlı vida ile yatay daha büyükçe olanı sabitleyip,mandal mekanizmasını el kundağına takıp kontrol edin gerekiyorsa söküp biraz daha gevşetebilirsiniz. Browning bu sistemi aslında ilerde oluşması muhtemel boşluğu almak için yapmıştır(Başka hicbir bir tüfekte bu sistemi göremezsiniz)Rastgele
« Son Düzenleme: 11 Ağustos 2009, 15:29:53 Gönderen: O.Cemal TUNAY »
O.Cemal TUNAY
1952 Urla-İzmir

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #62 : 11 Ağustos 2009, 15:27:52 »
Sn.İrfan Masum
Sahip olduğunuz Cynergy Poze ; kilit sistemi,gövde yapısı,monoblok namlusu,18,7 çıkışı ve şok sistemi ile şu an dünyada en son teknolojiye sahip bi tüfektir.Tüfeğin zor kırıldığından şikayetcisiniz ! Sn.A.Selçuk Karaköy gibi bir tüfek bilgicinin bu soruna verdiği cevap beni şaşırttı açıkcası.İrfan bey,el kundağının kilit mekanizmasını içerden alyan ile söküp çıkardığınızda,enlemesine alyanlı bir vida göreceksiniz ayrıca bu vidayı dikine sabitleyen çok ufak ikinci bir alyanlı vida(sakın düşürüp kaybetmeyin)vardır.Sabitleyen dikine minik vidayı gevşetip,enine daha kalın olan alyanlı vidayı saat tersine gevşettikçe tüfeğinizin kırılması yumuşayacaktır.Tersine  çevirdikçe sertleşecektir.Browning bu sistemi aslında ilerde oluşması muhtemel boşluğu almak için oluşturmuştur.Rastgele

olay budur,ben bile ikna oldum...:)) boşluk yapma sıkıntısıda ortadan kalkmış oluyor...tşk

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #63 : 11 Ağustos 2009, 17:31:37 »
<<tersine gevşettikçe tüfeğinizin kırılması yumuşayacaktır.diğer tarafa çevirdikçe sertleşecektir.Browning bu sistemi aslında ilerde oluşması muhtemel boşluğu almak için oluşturmuştur.Rastgele>> bilgilendirme için CEMAL beye teşekkür ediyorum
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Osman DÖŞLER

• Expert Üye
  • osman döşler. 1968-istanbul
« Yanıtla #64 : 11 Ağustos 2009, 17:58:21 »
İrfan Masum hakkaten sizin tüfek defolu.Defolu tüfeğinize talibim ;D
Ya benim 50 senelik fabrigue national çifteminde mandalı zor açılıyor.
Ama zor açılsın ben yere yatırıp ikiş elim ilede mandalı açmaya razıyım.

« Son Düzenleme: 11 Ağustos 2009, 17:59:52 Gönderen: Osman DÖŞLER »
Osman DÖŞLER
1968 İSTANBUL

• *
    • REMINGTON
« Yanıtla #65 : 11 Ağustos 2009, 19:27:13 »
Hoş geldin sevgili Cemal abi
Açıkcası aklıma şu kadar gelmedi yazdıkların....Kesinlikle haklısın....

RASTGELE
Ansam Selçuk KARAKÖY
B Rh + 1976 ÇORLU
0535 347 99 99
[email protected]

Çevrimdışı İrfan MASUM

• Beykozlu
  • *
« Yanıtla #66 : 11 Ağustos 2009, 20:14:12 »
cemal abı bılgı ıcın cok tesekkur ederım hemen tatbık edecegım.sonucu bıldırırım
İrfan MASUM
1966. Kastamonu/Bozkurt

• *
    • REMINGTON
« Yanıtla #67 : 11 Ağustos 2009, 20:23:36 »
Cemal abi hem sporcu hemde uzun süredir Cynergy kullanan birisi....
Ansam Selçuk KARAKÖY
B Rh + 1976 ÇORLU
0535 347 99 99
[email protected]

Çevrimdışı İrfan MASUM

• Beykozlu
  • *
« Yanıtla #68 : 11 Ağustos 2009, 20:31:24 »
su anda cemal abının dedıklerını uygulamak ıcın el kundagını soktum fakat bendekı alyanlar o kadar ınce olmadıgı ıcın kılıt sıstemını sokemedım yarın aksama kaldı.
İrfan MASUM
1966. Kastamonu/Bozkurt

• *
    • REMINGTON
« Yanıtla #69 : 11 Ağustos 2009, 20:32:09 »
Alyan sizdeki tetik için olan ...
Ansam Selçuk KARAKÖY
B Rh + 1976 ÇORLU
0535 347 99 99
[email protected]

Çevrimdışı İrfan MASUM

• Beykozlu
  • *
« Yanıtla #70 : 11 Ağustos 2009, 20:45:40 »
dogru selcuk bey tufekle bırlıkte gelen alyandan bahsedıyorsunuz .
İrfan MASUM
1966. Kastamonu/Bozkurt

Çevrimdışı O.Cemal TUNAY

• borano 52
  • *
« Yanıtla #71 : 12 Ağustos 2009, 09:37:34 »
Merhaba Selçuk
Tüfek ve mühimmat konusunda bilgini herzaman takdir etmişimdir.Ama Cynergy için fabrikasyon bir hata olmadıkça eleştirilere her zaman katılırım.Tek yanlışları (Trap için)yaptıkları o gösterişli  kundakları.İnce ve hafif,dipçik lastiğinin omuza oturma yüzeyi ufak.Bu yüzden kullanan birçok arkadaşım yeniden kundak yaptırdı.Tetik düşürme süresi bundan daha kısa olan bir Trap tüfeği varsa bilmek isterim ama olmadığını düşünüyorum.Selamlar rastgele
O.Cemal TUNAY
1952 Urla-İzmir

Çevrimdışı O.Cemal TUNAY

• borano 52
  • *
« Yanıtla #72 : 12 Ağustos 2009, 09:40:10 »
Sn.İrfan Masum
Kutusunda 3 boy alyan olması lazım.yoksa bir alyan takımı işini görecektir.
Rastgele
O.Cemal TUNAY
1952 Urla-İzmir

Çevrimdışı İrfan MASUM

• Beykozlu
  • *
« Yanıtla #73 : 12 Ağustos 2009, 09:50:35 »
kutudan bır adet cıktı cemal abı oda tetık ıcın bugun temın edıp aksam deneyecegım.
İrfan MASUM
1966. Kastamonu/Bozkurt

• *
    • REMINGTON
« Yanıtla #74 : 12 Ağustos 2009, 09:59:56 »
Merhaba Selçuk
Tüfek ve mühimmat konusunda bilgini herzaman takdir etmişimdir.Ama Cynergy için fabrikasyon bir hata olmadıkça eleştirilere her zaman katılırım.Tek yanlışları (Trap için)yaptıkları o gösterişli  kundakları.İnce ve hafif,dipçik lastiğinin omuza oturma yüzeyi ufak.Bu yüzden kullanan birçok arkadaşım yeniden kundak yaptırdı.Tetik düşürme süresi bundan daha kısa olan bir Trap tüfeği varsa bilmek isterim ama olmadığını düşünüyorum.Selamlar rastgele

Selamlar Cemal abi..Tetik süresi daha kısa olan benim bildiğim başka tüfekde yok...
Alyan meselesine gelince.....bazen 1 bazen 2 çıkıyor kutulardan...
Ansam Selçuk KARAKÖY
B Rh + 1976 ÇORLU
0535 347 99 99
[email protected]