Selçuk bey, böyle hafif bir tüfekle 32 gramdan ağır dolu atmak bence mantıksız. Buna rağmen;
1. Tüfek magnum: Bu tüfeğe adamın ne koyup atmayı deneyeceğini kim bilebilir? Bilerek bilmeyerek attı diyelim. Tüfeğin test basınç değeri çok kritik bir değer. Gerçekleşmesi muhtemel değerlere çok yakın.
2. TSE için test standartları yok mu?: Bu tüfekler TSE damgalı olacaksa, onların kriterlerine uyması kanuni zorunluk olmalı. Mesela bu durumda magnum bir tüfek sözkonusu. Magnum bir tüfekle test kaç barla yapılması lazım geliyorsa ona uyması lazım gelmez mi? Magnum tüfekler 900 ile mi test ediliyor ülkemizde?
Ben burada kişisel kullanım durumumu anlatmıyorum. Aslında diğer tüfeklerinde kullandıkları namluyu kullanıyorlarsa mevcut fişekler namluya zarar veremez bence. Fakat çekincem, biraz ağır dolular kilitlerde çabucak boşluk yapmaya başlayabilir. Belki de yapmaz, bilemiyorum bu tüfeği.
Aslında güzel bir tüfek yaptıklarını sanıyorum. Huğlu dan başka türlüsü beklenmez. Şu sorduğum sorular benim gibi başkalarının da aklına takılabilir. Bu sorulara burada cevap verildiği takdirde insanların tereddütleri de azalır değil mi. Yani bu, hem müşteri hem fabrika için iyi bir fırsat.