BU KONUYLA İLGİLİ BENDE SIKINTI YAŞADIM ARKADAŞLAR.GEÇEN AY ALMIŞ OLDUĞUM TAZE KUZU ETLİ KÖPEK MAMASINI KÖPEĞİM İLK BİRKAÇ GÜN NAZLI NAZLI YEDİ.İLERLEYEN GÜNLERDE HİÇ YEMEMEYE BAŞLADI.SABAH İŞE GİTMEDEN ÖNCE KOYUYORUM FAKAT AKŞAM GELİYORUM AYNEN TABAĞINDA DURUYOR.NORMALDE İŞTAHI ÇOK İYİDİR.BENDE İLK ÖNCE HAVALARDANDIR DİYE DÜŞÜNDÜM AMA PEK ALAKASI YOK ONDAN EMİNİM.ÇORBA EKMEK FALAN VERİYORUM SİLİP SÜPÜRÜYOR.AYRICA ÖNCEKİ YILLARA NAZARAN ÇOK AŞIRI TÜY DÖKMEYE BAŞLADI.GEÇEN HAFTA TEMİZMAMA'YA MAİL ATTIM SAĞ OLSUN YETKİLİ ARKADAŞ 15 DAKİKA SONRA DÖNÜŞ YAPTI ve MAMAYI GERİ GÖNDERMEMİ İSTEDİ.İNCELEMEK İÇİN. KENDİSİ DE HEMEN BANA YENİ MAMA GÖNDERDİ.ÜCRETSİZ OLARAK.ŞUAN YENİ MAMAYI VERİYORUM AMA YİNEDE PEK İŞTAHLA YEMİYOR.BENİM KANAATİM MAMADA BİR DEĞİŞİKLİK YAPILDI FAKAT YAPILMADI DENİYOR.BU MAMA BİTİNCE BENDE DAHA KALİTELİ BİR MAMA ALMA DÜŞÜNCESİNDEYİM.
''İNSANLARIN GÜVENİNİ KAYBETMEKTENSE PARA KAYBETMEYİ YEĞELERİM'' ÇOK GÜZEL BİR SÖZ BENCE.
İŞTE GELEN MAİL....
Ersin Bey merhabalar;
Yemek yiyememe, iştahsızlık durumdur. Açlık fizyolojik, iştah psikolojik etkenlere bağlıdır. Köpeklerde anorexia yani iştahsızlık psikolojik sebeplere veya fizyolojik hastalıklara bağlıdır. Gıda değişimi, çevresel değişimler, çiftleşme isteği, çevresel faktörler gibi etkenler, sindirim sistemi hastalıkları, ağız ve diş hastalıkları, paraziter enfestasyonlar gibi birçok etken iştahsızlığa sebep olabilir. Yeni eve taşınma, eve yeni hayvan gelmesi, aileye yeni bir fert eklenmesi gibi durumlar stres oluşumuna sebep olabilir ve iştahsızlık doğurabilir. Kızgınlık dönemlerinde hormonal değişimlere bağlı olarak, çok soğuk veya çok sıcak ortamlar, mevsimsel değişimler gibi etkenler iştahsızlığa mamaya ilgisizliğe sebep olabilir.Ayrıca fermuarı olmadığını söylediğiniz için paket geldiğinde açıkmıydı bilemiyorum ancak hasarlanmış mamalar içine hava girmesi ya da sıvı girmesi sonucunda bozulabilmekte ve yememeye neden olmaktadır. Kullanmakta olduğunuz mamalarda herhangi bir formülasyon değişimi ve hammadde değişimi yapılmamıştır. Yinede sizden mamayı aldırmak ve inceletmek istiyoruz. Laboratuarımızda iştahsızlığın mamadan mı kaynaklandığını bulmak için gerekli analizler yapılacaktır.
Saygılarımla;
Veteriner Hekim
Yağmur Sarılı