Gönderen Konu: 20 KALİBRE TÜFEKDE FİŞEK SEÇİMİ  (Okunma sayısı 67372 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi Engin OZAN

• Müdavim Üyemiz
  • *Keklik,avların kralı kralların avı..*
Ynt: 20 KALİBRE TÜFEKDE FİŞEK SEÇİMİ
« Yanıtla #50 : 23 Aralık 2011, 23:34:05 »
armsan a620dw combo yedek sentetik dipcik takımı:)
  • Browning B25 B1 (Game Gun)
  • Benelli Rafaello Special Lusso
engin ozan  1985  ankara

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #51 : 24 Aralık 2011, 12:02:01 »
yaklaşık 10 yıldır 20 cal. kullanıyorum.12 cal. kullanmayıda bırakmış değilim.20 cal. ile avlanmanın tek avantajı daha hafif olmasıdır.onun dışında 12 cal.ile avladığınız her şeyi 20 cal ile de avlayabilme olanağınız var (kaldıki 20 cal.magnum fişeklerin gramajları 36gr. kadar çıkmaktadır).
KALİBRE YANİ ÇAP DÜŞTÜKÇE SÜRAT VE DOLAYISIYLA MENZİL DÜŞER.büyük harfle yazmamın sebebi bazı insanların namlu daraldıkça menzilin artacağı hurafesine inanmasındandır.ne kadar menzil düşerse düşsün dünyanın kabul ettiği max. sıkı çalımı olan 35m.-40m. de 20 cal. ile doğru fişek seçimi yaptıysanız kesinlikle randıman alırsınız.

keklik,ördek,tahtalı ve tavşanda RC nin 28gr. fişeğini kullanıyorum ve sonuç mükemmel.

üveyik ve bıldırcın için RC 25gr.kullanıyorum.

çulluk için BORNAGHİ 30GR. KEÇE TAPA veya B&P DİSPERSANTE.

magnum kullanmamı gerektirecek bir durum olmadı.

EVET doğru söylüyorsunuz MEHMET BEY bilimsel olarak fizik kuralları bu bahsettiklerinizi söylüyor ancak uzun yıllar önce bir sezon kullandığım 20 no 71cm namlu 4-2 fix şoklu simson çifte ile bir çok 12 no silahı defalarca denemiş ve bilimsel fizik kurallarının söylediği gerçeklerle tamamen ters sonuçları bizzat yaşamıştım ..bu iş gerçekten bazı durumlarda tam bir muamma ,, bu arada takribi 7-8 yıl öncesinde SALİH POLAT arkadaşımızın misafiri olarak afyona geldiğinizde kullandığınız 20 no s56,yı halen kullanıyorsunuz sanırım afyon -ısparta sınırında bir keklik avında birlikte olmuştuk belki hatırlarsınız SELAMLAR....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Mehmet PİLGİR

• Expert Üye
« Yanıtla #52 : 24 Aralık 2011, 21:37:21 »
vaaaaayyy hakan selamlar.kekliğin avcıyı seçtiği yerde bir tek keklik ile içimizdeki tek sıkı avcı olduğunu ispatlamıştın.yüzbaşı adnan,salih polat,ben ve sen.avımızın ikinci günüydü.tüfekte 686 beretta idi.
esas konumuza dönersek doğru fişek ve uygun koşullar altında her zaman kalibre ufaldıkça nispi olarak fişeğin hızı ve menzili düşer(bunu aynı marka fişeklerin farklı kalibrelerdeki hızını gösteren internet sitelerindeki tablolarında görebiliriz remington,federal,winchester,pellagri v.s)
  • 12 kalibre 2 patlar superpose
  • 12 kalibre 2 patlar klasik çifte
  • 20 kalibre 2 patlar superpose
  • 12 kalibre çok patlar
  • setter ve pointer
Mehmet PİLGİR
1966-İstanbul  ( ASLEN İZMİR KARŞIYAKA)

Çevrimdışı Hakan AKMAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #53 : 26 Aralık 2011, 12:51:40 »
vaaaaayyy hakan selamlar.kekliğin avcıyı seçtiği yerde bir tek keklik ile içimizdeki tek sıkı avcı olduğunu ispatlamıştın.yüzbaşı adnan,salih polat,ben ve sen.avımızın ikinci günüydü.tüfekte 686 beretta idi.
esas konumuza dönersek doğru fişek ve uygun koşullar altında her zaman kalibre ufaldıkça nispi olarak fişeğin hızı ve menzili düşer(bunu aynı marka fişeklerin farklı kalibrelerdeki hızını gösteren internet sitelerindeki tablolarında görebiliriz remington,federal,winchester,pellagri v.s)
estağfürullah MEHMET BEY o sizizin teveccühünüz ,, gerçekten o  dağlarda avlanmak her avcının harcı değildir...konumuza gelince söylediklerinize tamamıyla katılmamla birlikte bazen bu gerçeklere tamamen zıt bilimsellik ile açıklayamadığımız kendine has mistik durumlarda olmuyor değil benim anlatmak istediğim buydu o yüzden diyorumki istisnada olsa bazen tüfeklerin farklı bir ruhu olduğuna inanırım.... SELAMLAR.....
Hakan AKMAN
1970 ANKARA / AFYONKARAHİSARC:\Users\2012\Pictures\photog254iw0.jpg

Çevrimdışı Yusuf KESKİN

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #54 : 20 Aralık 2018, 19:54:13 »
20 kalibrenin 6 numaradan kalın saçmalar ile iyi grupman vermediği söyleniyor peki bunun grupman denemesini yapan varmı acaba.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

1995 - Erzurum