fıkra bu ya bende avcılara uyarladım seyahati:)
sözüm ona fıkrada geçen hayali karakterler av gezisi için afrikaya uçakla giderler iken uçak düşüşe geçer ve herkes son dualarını ederken uçak düşer.
geziye katılanlardan kurtulan 5 avcı,ingiliz,alman,fransız,türkve birde japon muş.
fıkrada bu geçen olay ki ne tesadüf kurtulduklarına sevinememişler bile.düşe düşe yamyamların olduğu yere yakın düşüyorlar ve esir alınarak kamp ortalık yerinde yarı çıplak kazanda pişmek üzereyken uyandırılıyorlar.
akıl danışarak avcı zekası ile kurtulmak için pazarlık etme yolları ararken yamyamların reisi de uyanıkya beleş eti kaçırmamak için pazarlığı kabul ederim ama benim istediğim şartlarda olursa deyerek alay eder gibi başlamış pazarlık konusu araştırmaya.
ne dedilerse nafile pazarlık olucak bişi bulamıyorlar herşeyleri ellerinden alınmış ve reis kıs kıs gülüyor,yiyecek kurtuluşu yok.
en son türk ile fransızın aklı doğal olarak akdeniz kuşağı olduklarından cinselliğe takılmış ve önermişler.
reiste kabul ama oda benim şartlarıma uyarsa demiş.
asıl konu cinsellik olmuş ve şart da 5 inden toplam 1 metre uzuv çıkarsa kurtulup canları bağışlanacak ve yollda da rehber verilerek dönüşleri sağlanacak.
ingiliz centilmenliği ile ben utanırım sizin yanınızda ölçtürmem demiş kabin yaptırmış,özel ölçme ekibi ve bi ölçümcü ölçüyor reise açıklıyor onaylanıp yazılıyor.
ingilizden tebessümlü bi çıkış ve skor 15 cm.
ardından alman giriyor ingilize nispet edercesine ve ölçülüp biçiliyo tamıtamına 20 cm,
sırada fransız ,oda aynı şartlarda giriyor ve gururlu gururlu işte akdeniz erkeği diyerek çıkıyor ve skor 25 cm.
öle olmaz deyip japonu kenara iterek bende akdenizliyim diye sırayı türk alıyor ve giriyor; ve daha bi havalı çıkıyor kasıla kasıla,skor 35 cm;
resis şaşkın,nede olsa 4 ünden toplam skor etti 15+20+25+35 edermi sana 95 cm alet edevat,
işin içinde kabileye rezil olmak var ve etler yürüye yürüye gidecek ,işi de bozamıyor ve japon itiraz ediyor yok kıvırmaca sırada bende varım bende ölçüme girecem lami cimi yok diyor.
çaresiz heyet şartlara uymak adına japonuda içeri alıyorlar,2 dakka 3 dakka derken aradan 10 dakika geçiyor ve nihayet japonda ölçülüp çkıyor ve hayretler içersinde heyette reiste esirlerde,
tamı tamına 5 cm ve kılpayı kurtuluyorlar.
çaresiz antlaşma gereği reis serbest bırakıp rehber ile yola terk edilmelerini sağladılktan sonra bizimkiler böbürlene böbürlene herkes aklınca kurtuılmadaki payalarını ve kendilerince kurtuluşlarının kendilerne bağlı olduğunu dem vurarak skorları ile övünerek yola devam ederken bi ara japona takılıyor gözeleri,
ve soruyorlar ağız birliği etmişçesine niye katıla katıula gülüyorsun diye,
japondan gelen cevap daha ilginç!!!
boşuna böbürleniyorsunuz da ona gülüyordum!onlara çaktırmadan kaldırmasaydım siz babayı kurtulurdunuz!!!
sağlıcakla...