Gönderen Konu: Çulluk avında Beeper mı Zil mi ?  (Okunma sayısı 24877 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fatih akkılıç

• Ziyaretçi
Çulluk avında Beeper mı Zil mi ?
« : 05 Ocak 2009, 16:47:02 »
 Çoğu usta avcının hayalet avında beeper kullandığını gözlemliyorum.Bende bir çok kez beeper ile de zil ile de avlandım.
 Bazı avcı dostların beeper ı çıkartıp zile döndüğünü.Kimisinin kocaman  zil ararken , kimisinin büyük zili çıkarttırıp daha küçük zil ile av yaptığına şahit oldum.
 Amacım çulluk avında kullanılan teknikleri iyi analiz etmek ve fikirlerinizi almak.

Genel olarak gözlemlediğim, kalabalık 3-yada 4 kişi ve iki den fazla köpek ile yapılan avlarda (bazen grubun gidiş istikametinin sağından yada solunda oldukça ileri açılıp L pozisyonunda köpeklerin önünden giden mahlukları izliyorum) her seferinde fakettiğim nedense beeper dan ne varsa yangından kaçar gibi kaçtığı

Hayvan uzak avlanan köpekleri çok uzun süre fermada tutmuyor .Bu tür uzak avlanan köpekleri ben tercihen kişisel olarak çok beğenmedim açıkçası.Hem yorucu oluyor hemde kuş köpeğin ferma vermesini dahi beklemeden sedssiz sedasız kalkıp topukluyor.E zaten genelde avlanılan saha , yorucu olduğundan soluk soluğa bir av oluyor.Bu arada sağdan soldan serbest kalkan kuşta cabası.
 Bu yüzden ben  av yapılan hat üzerinde yakın avlanan, çok uzaklaşmayan kokusu gelişmiş köpeklerde küçük çok ses çıkartmayan, ama karakteristik özelliği ile ayırt edilebilen zil kullanımını en uygun gördüm şimdilik.Köpek kokuya girip kedilediği zaman bile dikkatli kulaklar zilin tonunun değiştiği fark edebilir kanımca.

Şöyle bir netice çıkarttım kendime ; çulluk avında çok açılan bir köpeğiniz varsa (ki ben asla istemem) beeper şart. Ama yakın zik zak çizen bir köpeğiniz varsa şöyle kokusu sağlam (nasip olur bizede inşallah) küçük zil en ideali diye düşünüyorum.

TAvsiyelerinizi merakla bekliyorum.

« Son Düzenleme: 05 Ocak 2009, 16:49:04 Gönderen: Fatih AKKILIÇ »

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Çulluk avında Beeper mı Zil mi ?
« Yanıtla #1 : 05 Ocak 2009, 16:52:56 »
düdük sesinden çullugun ürküp yürüdügünü ve köpegi yaklaştırmadıgını bende farkettim,özellikle karsız yagmursuz havalarda,zil bu konuda daha başarılı...mera fazla sıklık degilse zili tercih ediyorum...tşk
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Güven SARI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 05 Ocak 2009, 19:02:49 »
Çulluk avında av yaptığınız mera köpeğinizle sürekli göz temasını sağlamanızı engellemiyorsa o zaman beepera gerek yok ama avlak çok sıklıksa ve köpeğinizi sürekli olarak göremiyorsanız köpek ferma durduğunda nerede olduğunu anlamanız mümkün değildir çünkü ferma anında zil ötmeyeceği için kalkacak kuşa atış yapabilmeniz için önce köpeğin nerede olduğunu tespit etmeniz gerekmektedir.Ancak aynı durumda beeper olduğunda kolaylıkla yer tespiti yapılabileceğinden böyle problemlerle karşılaşmanız söz konusu değildir.Bazen öyle avlaklarda av yapıyoruz ki köpeğin sadece beeperinin sesini duyuyoruz,kesinlikle hiç göz teması yaşamıyoruz.Hep sıkıntımızdı fermadaki köpeğin yerini bulmak ve pozisyon almak ancak 25 senenin üzerine beeperin kullanılması ile bu durumu aştık inanın bu aleti icat edene defalarca dua etmişizdir.Rastgele...
Güven SARI
1967 Ordu Fatsa 0 532 455 28 03

Çevrimdışı Faruk ÖSTLÜER

• Müdavim Üyemiz
  • NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE....
« Yanıtla #3 : 06 Ocak 2009, 17:58:11 »
Beeperı icat edendende üretenden de onu ihraç edendende Allah razı olsun eger fermalı köpek besliyorsak ve fermasına güveniyorsak beeper süper bir alet hatta avın vazgeçilmezi gibi oldu benim için..
Faruk ÖSTLÜER MANİSA 1980 0535 563 09 87

image hosting

Çevrimdışı Selman YİĞİT

• YaLNıZ KuRT 57
  • *
  • YALNIZ KURT 57
« Yanıtla #4 : 06 Ocak 2009, 18:01:01 »
Para varsa BEEPER yok ZİL  ;)

Bizde de o dedigimden yok sıklıktada açıklıktada tak zili gitsin  :D

Selman YİĞİT  / 1985
SİNOP/ERFELEK
0 544 553 04 41

Çevrimdışı Turgay SULU

• *
  • DRAHTHAAR YOLUN SONU :)
« Yanıtla #5 : 06 Ocak 2009, 19:14:21 »
alemsin selman valla beni guldurdun aksam aksam , allahta seni guldursun kardesim ,,,,

Turgay SULU 1969
AKSARAY - ANTALYA

Çevrimdışı İbrahim ÇELİKEL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 06 Ocak 2009, 21:22:56 »
bence ferması sağlam olan bir köpek için beeper gerçekten mükemmel bir alaet sıklık birormanda köpeğiniz fermaya durdumu en azından köpeğim nerede diye aramazsınız..ama zil öyle değil köpeğiniz fermaya durdumu zilde duruyor ve köpeğinizde kayboluyor ..bence beeper..
İbrahim ÇELİKEL
A Rh + 1983 Selçuk İZMİR
0 546 579 03 26

Çevrimdışı Özkan DALKILIÇ

• *
  • çeys
« Yanıtla #7 : 13 Ocak 2009, 00:46:42 »
Ben yurt dışında bir avda Beeper la ava başlayan ama hava şartları,hayvanın hareketleri ve köpeğin o günkü davranışına göre zile geçtiğini ve daha sonra başarılı bir av yaptığını izlemiştim.Bu demek oluyorki bu şartlara göre beeper veya zil takılması gerektiğini öğrenmiş oldum.SAYGILAR.
ÖzkaN DALKILIÇ
1989 BURSA/ESKİŞEHİR

Çevrimdışı Mustafa USTAOĞLU

• *
« Yanıtla #8 : 13 Ocak 2009, 16:20:42 »
Bence beeper şart  köpegin bir sıklıkta fermaya durması halinde heleki kuş kalkmamakta ısrarlı ise ve köpeginiz benimki fermada sizi görmeden sizden komut gelmeden atlamıyorsa haliniz harap bence birisinin dedigi gibi beeper keşif edenden ithal edenden allah razı olsun :D
Mustafa USTAOĞLU
1983 ANTALYA
Kurzhaar aNd Drahthaar
süper action

Çevrimdışı Asil EROL

• *
  • 0507 220 95 32
« Yanıtla #9 : 17 Ocak 2009, 20:16:56 »
bence beeper kendımde kullanıyorum cok memnunum tabı buradakı en hassas olay kopegın fermasının saglam olması ve kusa fazla yaklasmaması.
url=https://ibb.co/cwXjysf][/url]

Çevrimdışı Zerin GÜNEY

• *
« Yanıtla #10 : 18 Ocak 2009, 14:12:09 »
Zil daha başarılı olsaydı beepr icaat olurmuydu ? ;)

Zerin GÜNEY
1968 BURSA

Çevrimdışı Mustafa AKA

• *
« Yanıtla #11 : 22 Ocak 2009, 13:42:21 »
zil köpeğin kulağını sağır ediyor bazı  beeper ların kuş sesi olanlarıda var donlu havalarda kuş köpeği fermaya bile sokmuyor beeperla alakası olduğunu sanmıyorum  beeperla stressiz av oluyor rasgele.
Mustafa AKA
1960 Yenice ÇANAKKALE

Çevrimdışı Hamdi KUMOVA

• Müdavim Üyemiz
  • AKHİSAR DAN HERKEZE SELAMLAR
« Yanıtla #12 : 22 Ocak 2009, 14:11:48 »
Bizim buralarda  yağmurla birlikte kuş genelde yüksek ormanlarda oluyor  (yüksek ağaçlı) bu tip yerlerde görüş açık olduğundan kuş çok sekiyor veya uzak kalkıyor bu tip durumlarda beeper  dezavantaj olabiliyor fakat  kıragı ve don olduğunda kuş sık çalılık  ormanın en kuytu köşelerinde denk geliyor  bu durumda  beeper lar çok güzel iş çıkartıyor

Çevrimdışı Erkan ÇETİN

• Müdavim Üyemiz
  • DENGAD Denizli Genç Avcılık ve Atıcılık Spor Klübü
« Yanıtla #13 : 24 Ocak 2009, 10:10:39 »

picture sharing
İREM AV BAYİİ...
Erkan ÇETİN...14.04.1970
0 532 7654270

Çevrimdışı Fatih YILMAZ

• Müdavim Üyemiz
  • Beypazarı/ANKARA 1979 0533 394 71 93
« Yanıtla #14 : 24 Ocak 2009, 11:20:39 »
İşin koLayı bence şu..
GüzeL ve sadece fermada öten bir beepar edineceksin..Köpeğin boynuna ziLi takacaksın sadece ferma verdiğinde beepar ötecek..Kuş ayakLı yada huyLu ise zaten ne ziLi ne beepar ı bekLiyor kaLkıp gidiyor..
aynen katılıyorum
Fatih YILMAZ 1979
BEYPAZARI- ANKARA 0533 394 71 93

Çevrimdışı Güven SARI

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 24 Ocak 2009, 12:25:01 »
Beeper larda zaten o dediğiniz ayar var,isterseniz sadece ferma anında ötmesini de sağlayabiliyorsunuz.
Güven SARI
1967 Ordu Fatsa 0 532 455 28 03

Çevrimdışı Mustafa ÖZDİL

• *
« Yanıtla #16 : 25 Ocak 2009, 14:17:18 »
ben de beeper kullananlardanım.ama benim için yanlış bir tercih.nedeni ise ben drahthaar kullanıyorum.onunda ferması yakın olduğu için,kuş genelde ben hazır olmadan kalkıyor.şunu demek istiyorum.köpeğinin ferması yakın olanlar pek randıman alamıyabilirler.
-----PRENS---
1972 yenişehir/BURSA.05355594960   

Çevrimdışı Erdal ÇİFTÇİ

• *
« Yanıtla #17 : 23 Haziran 2010, 20:31:47 »
ben hem zil hem beeper kullanıyorum zil sesinde köpeği takip edip fermada zil kesilince biper ötüyor her türlü garanti
Erdal ÇİFTÇİ
1969 izmir 0 532 382 32 17

Çevrimdışı Ş.Burak SEZER

• DUCK HUNTER
  • Avlak Yönetici
« Yanıtla #18 : 23 Haziran 2010, 20:33:31 »

Hahah aynen usta... :D :D
Ş.Burak SEZER 
1988 SAMSUN

Çevrimdışı Eşref YILDIZ

• *
  • POİNTER HERZAMAN :)
« Yanıtla #19 : 23 Haziran 2010, 20:54:44 »
herkesın bır degısık gorusu varr gercekten guzell bır soruu ınsallah beperlaa devamm bu senedee ormanlarr sıklık mecburuzz
ESREF YILDIZ SAMSUN CARSAMBA 1987

resim yülke

Çevrimdışı Mustafa ERTAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCI AVINI ALIR...
« Yanıtla #20 : 13 Aralık 2010, 12:17:13 »
bütün yrumları okudum ben kurzhaar besliyorum beeper almak istiyorum köpeğimin ferması iyi sizce alıp kullanayım mı ? ama kurzhaar işte ne kadar da olsa o kadar çok uzak ferma vermez ...
MUSTAFA ERTAN

Çevrimdışı Halil KAPANCA

• *
« Yanıtla #21 : 28 Mart 2012, 21:35:39 »
sayın arkadaşlar bende hem çan hemde beepır kullanıyorum . beepırı ferma modunda kullanıyorum.yalnız avda birden çok köpeğin boynunda beepır olması kuşu ürkütüyor.
Halil KAPANCA
1956 Bergama İZMİR

Çevrimdışı Kadir GONAYDIN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 28 Mart 2012, 22:40:55 »
ben hem zil hem beeper kullanıyorum zil sesinde köpeği takip edip fermada zil kesilince biper ötüyor her türlü garanti
Kadir GONAYDIN-1978 İstanbul - Beylikdüzü

Yedi yaşında ki bir çocuk kalbimizdekileri bilse dağların arkasına kaçarız. Mevla (c.c.) her şeyi biliyor, hiç utanmıyoruz.

Çevrimdışı Ziya ELÇİN

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #23 : 28 Mart 2012, 23:46:52 »
Beeper hangi amaçla kullanılırsa kullanılsın (şahin, atmaca veya düdük sesi) ava veya köpeğe karşı doğru bir yaklaşım tarzı değil.Ancak çok sık ve bilinmedik ormanlı meralarda mecburen kullanıyoruz.Çok iyi av köpeğine sahip olan iyi bir avcı bildiği merada beeper kullanmamalı diye düşünüyorum...Rastgele
Ziya ELÇİN
1960 Sivas/Balıkesir www.asyaav.com.tr

Çevrimdışı Kamil SİNER

• *
« Yanıtla #24 : 29 Mart 2012, 00:08:30 »
Beeper  kullanmak en doğru tercihtir bana göre

zil ile avlanırsak zil  sesi kesildimi köpeği buluncaya kadar akşam olur beeper ile sal köpeği nerde öttü koş başına kıstır ,

kuşun beeper sesinden ürktüğüne sene boyu bir yada iki kez şahit oldum o da beeper sesinden değil tahminim kuşun ürkekliğine denk geliyor,  güzel havalarda köpeğin dibinde dakikalarca beeper öterken beklediğini çok gördüm
ürkek olduğu zamanlarda problem olmuyor 4-5 kere kaldırıyoruz kuş yoruluyor sonunda basılıyor
Kamil SİNER
1989 MUĞLA
Muğla Üniversitesi