Gönderen Konu: Cehennem deresi.....  (Okunma sayısı 11308 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
Cehennem deresi.....
« : 20 Kasım 2008, 22:04:26 »
arkadaşlar buralarda görev yapanlar ve bölgemiz insanının çoğu bilir cehennem deresini ama oraya kimse kolay kolay gidemez ve avlanamaz.defalarca gittiğim orası aklıma geldikçe halen beni ürkütür.
orası öyle bir yerki çok yüksek kayaların arasında bir vadi dargeçitten başlar idil e kadar gider oraya ancak belli yerlerden inebilir ve ancak çok az yerlerden çıkabilirsiniz. dehşet verici bir yerdir. avına gelince keklik babalarının sürüyle yaşadığı,aralarınada jet kekliklerin serpiştirildiği bir yerdir. o bölgeye 25 fişekle gitmişseniz bile hepsini ve bir o kadarını sıkma şansınız var yanlız MAK buna müsade etmez işte öyle bir yerde ava başladık olamaz böyle şey keklikler alay alay grup grup kalkıyor bir iki fişekten sonra dağ daş pusmuş keklik oluyor zaten kum kekliği artık serçe gibi geliyor insana yüzüne bile bakan yok.
vadide ilerliyoruz beş kişiyiz. düşünün bir kere kelimenin tam anlamıyla keklik curnatası yaşıyorsunuz.herkes avını aldı  kendimizi öyle kaptırdıkki bayağı uzaklaştık akşama az bir zaman kaldı ve dönelim dedik.
2.5 litrelik sularımız tükendi vadiden çıkacak yol bulamıyoruz.susuzluk had safhada ve 2 saatlik bir dönüş yolumuz var gerisin geriye yürüdük çıkacak yer aradık dağınık halde tırmanmaya başladık sarp kayalar ve arazinin yapısından dolayı istemiyerek birbirimizi kaybettik. kaybettik ama hedefimiz belli istikamet kılavuz (halila) köyü artık iş avdan çok hayatta kalma ve köye ulaşabilme mücadelesine döndü. tek başıma tüfeği çapraz asarak tırmandım ve arazide işaretlediğim bölgelere bakarak yürümeye devam ettim. saatlerce yürüdükten sonra bir çoban gördüm köyü sordum yönünü gösterdi yanılmamıştım. su sordum ilerdeki bağda kuyu var dedi kuyuya vardım yerden oyma kaya içinde derin bir kuyu ama ne ip var nede kap öylesine çaresiz devam ettim kelimenin tam anlamıyla kan revan köye vardım arabanın yanında uzandım yere ve gelen köylü çocuklara su getirin dedim bir tencere soğuk su getirdiler aynen devirdim hepsini ve beklemeye başladım. tam 40 dakika sonra arkadaşlar geldi ve içlerinden kaybolduğumu düşünmüşler.
bana yaw emin sen nasıl yürüyorsun arazide yetişmek mümkün değil ne zaman geldin falan filandan sonra arabaya atlayıp midyata geldik. hava çoktan kararmıştı bile kahvede çaylarımızı içtikten sonra Mardin e geldik,
böyle yaşamın kıyısından geçtiğim direkten döndüğüm bir çok avım oldu. kelle koltukta bir çok av yaptım nedenmi nedeni açık K E K L İ K tutkusu.
güneydoğu anadolu bölgesinde şu an ise çoğu yerde avlanmak İ M K A N S I Z
bu yüzden batıdaki arkadaşlar av yok yada az diye üzülmeyin güven içinde avlanıyor iseniz hava karardığında tereddüt etmeden yola çıkıyorsanız bunun kıymetini bilin. avlanmak çok vurmak demek değildir netice itibariyle her hafta sıfırdan başlıyoruz.
selamlar.

« Son Düzenleme: 18 Aralık 2009, 22:12:39 Gönderen: Emin OLGAÇ »
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı Serkan ÖZDEMİR

• Müdavim Üyemiz
  • köpek DRAHTHAAR mera BOZKIR
Ynt: Cehennem deresi.....
« Yanıtla #1 : 20 Kasım 2008, 22:10:52 »
Vallaha emin abim ..işin aslı görmek isterdim oraları.bu anın bana geçen sene karda azdığımı(yolumu kaybettiğimi) hatırlattı..3 metre önümü göremeyecek kadar bir sisin bastırdığında..ama o andan sonra suyun tadınıda bilirim...ama herşeye rahmen değmezmi:)
Serkan ÖZDEMİR
1985 KIRŞEHİR -Manheim(Almanya)

Çevrimdışı Ersoy ALTINDİŞ

• *
  • ...BUCALI...
« Yanıtla #2 : 20 Kasım 2008, 22:20:10 »
EMİN ABİ NE DEMEK İSTEDİĞİNİ İYİ ANLADIM ÇÜNKÜ BEN ASKARLİĞİ VAN ERCİŞTE YAPTIM.SENE 96 HATIRLARSAN MURAT OPERASYONU VARDI VE BEN ORDA İDİM.CEHENNEM DERE VE KURT TEPEYİ İYİ BİLİRİM.ÜSTÜNE ÜSTLÜK KOMPLE KİRELİKTİR ORALAR. O KEKLİK SEVDASINA BEN ASKERDEN SONRA KAPILDIM .KEKLİĞE KARGA GÖZÜ İLE BAKARDIM NDAHA ÖNCELERİ..FAKAT BUGÜN ELİMDEKİ O G3 İLE KEKLİĞE SIKARDIM. İŞTE ÖYLE Bİ SEVDA İMİŞ BU AVCILIK.NİCE KAZASIZ AVLAR DİLERİM.AYRICA DAĞIN SERTLİĞİNDEN ÇOK BASŞKA ŞEYLERE DİKKAT ET DERİM ORALARDA.(GERÇİ SENİN NASIL Bİ AŞİRETTEN OLDUĞUNUDA İYİ BİLİYORUZ.ALİM ALLAH SIRTIN YERE GELMEZ.)KAL SAĞLICAKLA.
ERSOY ALTINDİŞ
...İZMİR....1976...    0536 47 47 543

Çevrimdışı Salim YILDIZ

• *
  • "DEUTSCH DRAHTHAAR" Almanların en çirkin icadı (:
« Yanıtla #3 : 21 Kasım 2008, 10:46:27 »
bende van saraydaydım ordada çok büyük alaylar vardı
ama sınır olduğu için av yasaktı
Salim YILDIZ
Arh + 1982 Başkarcı DENİZLİ  [email protected]

resİm yÜkleme

Çevrimdışı Volkan KÖYDEMİR

• Onursal Üyemiz
« Yanıtla #4 : 10 Şubat 2009, 10:57:09 »
eğer gecelemekte mahsur olmasa dinlendikten sonra da devam edilebilir ama tekinsiz yerler. İyi macera olmuş, hayata devam etmek lazım. Rasgele
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden değil, seyirci kalıp hiçbir şey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.

Çevrimdışı Serkan ÇAKAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 10 Şubat 2009, 11:22:29 »
o derenin çok bol fotoğraflarını gördüm...tam benlik bir mera...
serkan çakar 1979 MERZİFON / AMASYA
05423436587

Çevrimdışı Kadri GEDİK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 23 Mart 2009, 15:24:41 »
emin bey selamlar.cehennem deresini en az sizin kadar bilirim.1989 ve 90 lı yıllarda dargeçitte askerdim.kılavuz köyüne varmadan yaka köyünde kaldım 3 aydan fazla.görev esnasında gezerken kekliklere sıkmamak için çok çaba sarfettim.sizin oralar bi başka güzel.kim ne derse desin.birde bu terör belası bitse bir o kadar daha güzel olur.
Kadri GEDİK
1969 BURSA

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #7 : 23 Mart 2009, 20:19:12 »
rıdvan dostum duygularıma tercüman olan o fotoğraflar için teşekkürler.
o gösterdiğin su pınarı baharda çekilmiş cehennem sıcaklarında kuruyor orada su bulamazsın suyu kayalardan oyularak yere yapılmış kuyulara yağmur suyunu yönlendirerek biriktirmek suretiyle kullanıyorlardı eskiler.
inşallah bir gün oralarda beraber avlanmak nasip olur.
selamlar dostum.
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #8 : 23 Mart 2009, 21:10:04 »
aynen öyle ismail bey
o bölgenin kekliği takoz gibi kocaman babalar kalktığı zaman havalanmakta zorluk çekiyor bir alay kaldırdığınızda mutlaka ağırlığından uçmak istemeyen bir horoz sonlarda bir yerlerde pusmuş durumdadır bunu bildiğimizden bir yandan vurduğumuz kekliği ararken bir yandanda elimiz tetikte tüfek elimizdedir.
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)

Çevrimdışı Serkan ÇAKAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 23 Mart 2009, 21:38:41 »
emin abi beni o dereye götür....
serkan çakar 1979 MERZİFON / AMASYA
05423436587

Çevrimdışı Fazlı BOZ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #10 : 24 Mart 2009, 22:00:20 »
Sevgili Emin bey oraları bilmesekte,sayenizden görmüş gezmiş gibi olduk,Bu güzel anıyı bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.
Doğrusu o tür arazilerde avlanmak isterim,iki yıl Askerliğimi Erzincan 59.Top.Tug. yaptım.Keşiş,munzur ve kara dağlara bakar,oralarda av yapmahayali kurardım amanasip olmadı.
Av için güzel yerler ve imkanlar mevcut.Giden dostlarımızın avı bol olsun.
Selamlar sevgiler sunuyorum.
Fazlı BOZ
1949 Eynesil GİRESUN

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #11 : 26 Mart 2009, 22:34:00 »
emin abi beni o dereye götür....
Sevgili Emin bey oraları bilmesekte,sayenizden görmüş gezmiş gibi olduk,Bu güzel anıyı bizlerle paylaştığınız için teşekkürler.
Doğrusu o tür arazilerde avlanmak isterim,iki yıl Askerliğimi Erzincan 59.Top.Tug. yaptım.Keşiş,munzur ve kara dağlara bakar,oralarda av yapmahayali kurardım amanasip olmadı.
Av için güzel yerler ve imkanlar mevcut.Giden dostlarımızın avı bol olsun.
Selamlar sevgiler sunuyorum.

arkadaşlar durumlar birgün düzelirse eğer inşallah düzelecektir o zaman sitemizde ki saygıdeğer arkadaşlarımızdan bir grup oluşturur sizleri buraya davet ederim. oralarda avlanır paslanmış olan kulaklarımızı keklik kanatlarının çıkardığı o muhteşem ses ile temizler bol bol barut kokusu alırız.unutulmaz anılar yaşarız ama bu aşamada bölge uygun değil.
selamlar.
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)

Çevrimdışı Ali GÜNDÜZ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 30 Mart 2009, 15:28:30 »
emin bey paylaşım için teşekkürler bahsettiginiz yeri iyi biliyorum 1988.1990 arası mardin kızıl tepe arası komando taburunda askerdim dargeçide cehennem deresine defalarca arazi taramasına katıldım keklikleri görürdüm içim giderdi tabiki komutan ateş ettirmezdi şimdi oralar birazdaha rahatlasa gerek ozaman terörden dolayı pek avcıya rastlamazdık saygılar

Ali GÜNDÜZ 1968 Konya / Akşehir

Çevrimdışı Fikret DUYGU

• *
  • dünya delikanlı olsaydı yuvarlak olmazdı
« Yanıtla #13 : 30 Mart 2009, 15:42:00 »
ustam cennet buraları
Fikret DUYGU
1973 UŞAK.05367390505

Çevrimdışı Ali GÜNDÜZBEYLİ

• *
« Yanıtla #14 : 27 Mart 2010, 12:24:10 »
Helal kardeş tekrar oraları yad ettik aah aah aah....
gunduzbeyli
1985 GAZİANTEP

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #15 : 27 Mart 2010, 14:08:27 »
usta keklikten ve terörden başka şeylerde vardır oralarda...:))
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Erhan ACAR

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #16 : 27 Mart 2010, 18:19:49 »
Emin abi paylaşımın için teşekkürler... Cennet gibi meralar.. İnşallah şu terör laneti biterde tüm ülke olarak rahat bi nefes alırız.. Bu arada bu sene tayinim oralara çıkarsa beraber gideriz artık kekliğe.. Bodrumdan selamlar
Erhan ACAR
BODRUM MUĞLA/İstikamet Diyarbakır

[url=ht

Çevrimdışı Ali GÜNDÜZBEYLİ

• *
« Yanıtla #17 : 17 Aralık 2011, 23:21:44 »
Emin abi bende tam senin fotoğrafını çekmiş olduğun yere gidip zulba zulba -sürü sürü keklik kalktı sayı vermecem ancak bir iki tane atabildik ayrıca bilirsin Teke de tam orada ancak avlanma yasağı mevcut.İnşallah sen atmamışssındır. Ayrıca oraya Selman ile mi gittin.
gunduzbeyli
1985 GAZİANTEP

Çevrimdışı Ahmet ÖZKAN

• *
  • 05347677315 TOROS KARTALI
« Yanıtla #18 : 22 Aralık 2011, 21:25:15 »

Emin abi burasıda Meşhur Kestel Kanyonu.Orta torosların en sarp kanyonlarındandır.Normal şartlarda burada gezmek yürek ister,yasak bir saha ama yinede her babayiğidin harcı değil.Extra Tekelere ev sahipliği yapan amansız bir bölge,bu görünen yer daha bişey değil.Ne dehşet verici yerler varki akıllara zarar.Cenabı Allahın yarattığı doğa harikası yerlerden birisi.zirveler 2000 metre civarında,sarp kayalıklar 1400 lerden aşağı iniyor.Dağlara kar düştüğünde memleketin kekliği bu kanyona doluyor.
Ahmet ÖZKAN
1983 mersin mut

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #19 : 22 Aralık 2011, 21:53:36 »
Emin abi bende tam senin fotoğrafını çekmiş olduğun yere gidip zulba zulba -sürü sürü keklik kalktı sayı vermecem ancak bir iki tane atabildik ayrıca bilirsin Teke de tam orada ancak avlanma yasağı mevcut.İnşallah sen atmamışssındır. Ayrıca oraya Selman ile mi gittin.

Merhaba Ali bey oraya selman ile gitmedim.. keklik orada toprak gibidir insan hayatıda pamuk ipliğine bağlıdır orada
teke olayı benim işim değil kaçak vuranları yakalananları duyuyoruz bu  bir gerçektir. hiç biri iflah olmadı bir yerlerden çıkıyor.. teke keçi, karaca,koyun gibi hayvanlara nacizane tavsiyemdir. tüfek atmayın attırmayın.
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #20 : 22 Aralık 2011, 21:56:09 »

Emin abi burasıda Meşhur Kestel Kanyonu.Orta torosların en sarp kanyonlarındandır.Normal şartlarda burada gezmek yürek ister,yasak bir saha ama yinede her babayiğidin harcı değil.Extra Tekelere ev sahipliği yapan amansız bir bölge,bu görünen yer daha bişey değil.Ne dehşet verici yerler varki akıllara zarar.Cenabı Allahın yarattığı doğa harikası yerlerden birisi.zirveler 2000 metre civarında,sarp kayalıklar 1400 lerden aşağı iniyor.Dağlara kar düştüğünde memleketin kekliği bu kanyona doluyor.

Ahmet bu kestel kanyonu dehşet bir şeymiş burada avlanmak değil yürümek bile çok zor güzel memleketimizin görmediğimiz bilmediğimiz nice güzel yerleride muhakkak vardır.
mersin mut kaç km bu aralar mersine gelme durumum var selamlar...
« Son Düzenleme: 22 Aralık 2011, 21:58:16 Gönderen: Emin OLGAÇ »
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #21 : 22 Aralık 2011, 22:13:48 »
hem şartlar hem arazi gerçekten zorlu, her adamın harcı değil orada avlanmak, AVCILIK böyle bir şey işte :)
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara

Çevrimdışı Murat ÖZTÜRK

• *
« Yanıtla #22 : 22 Aralık 2011, 22:18:31 »
emin abi bu konuda çok haklı bende buralarda avlanıyorum özelliklede ben bagokta avlanıyorum  her ava çıkacağım gece içime bir korku düşer acaba sağsalim eve dönermiyim diye 1998 yılında arkadaşlarımla bagoka 5 kişi çıktık 3,5 kişi döndük iki arkadaş mayına bastı.. keşke az av olsaydı güvenli olsaydı.
Murat ÖZTÜRK
1987-Mardin

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #23 : 22 Aralık 2011, 23:45:14 »
emin abi bu konuda çok haklı bende buralarda avlanıyorum özelliklede ben bagokta avlanıyorum  her ava çıkacağım gece içime bir korku düşer acaba sağsalim eve dönermiyim diye 1998 yılında arkadaşlarımla bagoka 5 kişi çıktık 3,5 kişi döndük iki arkadaş mayına bastı.. keşke az av olsaydı güvenli olsaydı.
ne yazıkki doğru..terör bitse bu defada döşenmiş mayınlar var..ne zor o bölgede olupta av yapamamak..ah CİZRE ah..
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #24 : 23 Aralık 2011, 18:04:47 »

Evet murat malesef böyle sende biliyorsunki  arkadaşlar her sene ısrarla çağırıyorlar abi gel gel diye gitmiyorum.. işte bu nedenle çünkü ben gözümün gördüğü hiç bir şeyden korkmam korkulması gereken görmediklerimiz ve görmemizin mümkün olmadığı şeyler selamlar görüşmek üzere....
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)