gerekli malzemeler:
-4 adet keklik
-2 baş soğan
-2 adet patates
-2 adet havuç
-150 gr bezelye (konserve
)
- kekik (kazdağı doğal olması tercihtir)
***** keklikleri temizleyip parçalara ayırdıktan sonra düdüklüğe atıyoruz....(düdüklüğe bir avuç kekik atabilirsiniz )
***** keklikler palaz ise 30 dk.... yoz ise 45 dk pişiriyoruz....
***** pişen keklikleri kemiklerinden ayırıp ditiyoruz....
***** garnitur için önce soğanı küçük küçük doğrayıp kavurmaya başlıyoruz...
***** kavrulan soğana küçük doğranmış patatesleri havuçları ve bezelyeyi ekliyoruz....
***** ditilmiş kekliklere bakıyor ve aklımıza kalkarken çıkardığı parlama sesi geliyor ve hüzünleniyoruz....
***** ditilmiş keklikleri tereyağı ile kavuruyoruz...
***** çok konuştum artık biraz da fotolar konuşsun...
***** bu arada gelen misafiri de çalıştırmak lazım...
BİLİYORUM Kİ BU KEKLİKLER BU ŞEKİLDE YENMEZ AĞLAR GİBİ ELEŞTİRİLER OLACAKTIR....
AMA YAPACAK BİŞEY YOK....