Gönderen Konu: keklik  (Okunma sayısı 13248 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Serkan ÇAKAR

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 6440
  • Thanked: 12 times
keklik
« : 15 Kasım 2008, 01:17:14 »
gerekli malzemeler:

-4 adet keklik

-2 baş soğan

-2 adet patates

-2 adet havuç

-150 gr bezelye (konserve  ;D )

- kekik (kazdağı doğal olması tercihtir)


*****  keklikleri temizleyip parçalara ayırdıktan sonra düdüklüğe atıyoruz....(düdüklüğe bir avuç kekik atabilirsiniz )

*****  keklikler palaz ise 30 dk.... yoz ise 45 dk pişiriyoruz....

*****  pişen keklikleri kemiklerinden ayırıp ditiyoruz....

*****  garnitur için önce soğanı küçük küçük doğrayıp kavurmaya başlıyoruz...

*****  kavrulan soğana küçük doğranmış patatesleri havuçları ve bezelyeyi ekliyoruz....

*****  ditilmiş kekliklere bakıyor ve aklımıza kalkarken çıkardığı parlama sesi geliyor ve hüzünleniyoruz....

*****  ditilmiş keklikleri tereyağı ile kavuruyoruz...

*****  çok konuştum artık biraz da fotolar konuşsun...

*****  bu arada gelen misafiri de çalıştırmak lazım... ;D ;D ;D ;D ;D
























BİLİYORUM Kİ BU KEKLİKLER BU ŞEKİLDE YENMEZ AĞLAR GİBİ ELEŞTİRİLER OLACAKTIR....

AMA YAPACAK BİŞEY YOK....

 





« Son Düzenleme: 15 Kasım 2008, 17:37:41 Gönderen: Serkan ÇAKAR »
serkan çakar 1979 MERZİFON / AMASYA
05423436587

 
 

Çevrimdışı Ahmet ÖZBEK

  • *
  • İleti: 222
Ynt: keklik
« Yanıtla #1 : 27 Kasım 2008, 10:54:21 »
  aaaaaahh.serkan aaaah.  o keklikleri kesinlikle ağlatmam ben biliyormusun.ellerine yüreğine sağlık. ;D ;D
Ahmet ÖZBEK
1957 SAMSUN KAVAK
 

Çevrimdışı Hakan YENILMEZ

  • *
  • İleti: 1814
  • Thanked: 1 times
  • avların kralı keklik
Ynt: keklik
« Yanıtla #2 : 27 Kasım 2008, 11:14:03 »
valla kanki o keklikleri ağlatmamak için ben ağlarım,ama yine de yanından beyazı eksik etmem..beyaz yoğurt oluyoo :D :D :D
Hakan YENİLMEZ
Karşıyaka İZMİR1968
Uçan balon
 

Çevrimdışı Altan ÖZCAN

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 630
Ynt: keklik
« Yanıtla #3 : 27 Kasım 2008, 11:43:41 »
elinize sağlık. cok faydalı. hazır el atmışken bir de çulluk tarifi verirseniz çok makbule geçeçek. selamlar.
Altan  ÖZCAN
1971 NALLIHAN -ANKARA  / İKAMET SAMSUN

[IMG]
 

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 2269
  • Thanked: 295 times
  • (Keklik Uzmanı)
Ynt: keklik
« Yanıtla #4 : 27 Kasım 2008, 15:11:39 »
serkan bey bu şekilde hiç denemedim  en kısa sürede denemem lazım.
yanlız merak ettim suyunu ne yaptın ben keklik suyu ile bulgur pilavı yaparım ve didiklenmiş etlerini üzerine koyarım yeşil soğan ayran sonrası malum.
selamlar
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

 

Çevrimdışı Gürkan GÜRSÜL

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 1616
  • Thanked: 15 times
  • AVCILIK TEDAVİSİ OLMAYAN BİR HASTALIKTIR...
Ynt: keklik
« Yanıtla #5 : 27 Kasım 2008, 15:20:28 »
Hiç denemedim denemek isterim güzel olcağından gerçekten şüpem yok görünümü çok güzel inasını canı cekiyor beeeeeeee :)
Dolapta buzlukta 4 adet  kekliğim war en kısa sürede yapmak isterim doğrusu güzel paylasım olmus ellerinize sağlık...Tarifi aldım serkan bey :) teşekkürler.
Gürkan GÜRSÜL
1986 Kastamonu/Merkez
5447803700

                              ....BENEK....                        O GERÇEK BİR FENOMEN
 

Çevrimdışı M.Ali AKKAN

  • *
  • İleti: 194
  • Thanked: 1 times
Ynt: keklik
« Yanıtla #6 : 20 Haziran 2009, 17:38:51 »
Arkadaşlar maşallah ya bu bölümde öyle tarifler gördüm ki hanımlara taş çıkartmışınız. :)
Mehmet Ali AKKAN
1984-Konya - Karaman Ermenek
İngilizce Öğretmeni
 

Çevrimdışı İsmail ÇIKRIKÇI

  • *
  • İleti: 1462
  • Thanked: 2 times
Ynt: keklik
« Yanıtla #7 : 20 Haziran 2009, 18:19:14 »
Serkanım yapma böyle oldumu şimdi biz keklikmi vurabiliyoruz yapalım.
Neyse bakarsın sen vurupta birde pişirirsin tadına bakarız.
Paylaşım için teşekkür ederim.
İsmail ÇIKRIKÇI
1957 BALIKESİR
Tel. 05326577460
 

Çevrimdışı Gürsel AKARSU

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • İleti: 229
  • bıze sunulan guzellıklerın degerını bılelım
    • http://www.adres.gen.tr/adres/sites/12785/avcilik-avci-sayfasi-av-kopekleri.html
Ynt: keklik
« Yanıtla #8 : 20 Haziran 2009, 20:10:33 »
aslında şu yemekteyiz programını sayın site yöneticilerimiz ilgili kanlla konuşup avcılar arasındada yaptırma şansına sahip olsa ne cehverler ortaya çıkar .ellerine sağlık.ben bakarken doydum.
Gürsel AKARSU
1980 KOCAELİ kandıra
Avcılık hasat yapmaktır zevk olsun dıye baska bır canlının yaşama hakkını çalmak değil!!!!!!!
 

Çevrimdışı Ercan ELER

  • *
  • İleti: 132
  • şimdi değilse bir daha asla an beni..
Ynt: keklik
« Yanıtla #9 : 14 Temmuz 2009, 15:12:58 »
afiyet bal şeker olsun da şu reklama takıldım.. kaz dağı kekliği, kaz dağı kekiği... ee biz canik dağlarında avlansak olmazmı be yaffff.. :D :D.. reklam süper.. yüreğinize sağlık
Ercan ELER
1975
SAMSUN
 

Çevrimdışı Mehmet GÜRBÜZ

  • *
  • İleti: 64
  • Söylesem tesiri yok sussam gönül razı değil.
Ynt: keklik
« Yanıtla #10 : 09 Eylül 2009, 11:59:54 »
vay anaaaam adam oruçlu iken nasılda adamın ağzının suyu akıyor
Mehmet GÜRBÜZ
1978-Ankara
 

Çevrimdışı Murat BİYO

  • *
  • İleti: 47
  • avcı bir öldürür On yaşatır....
Ynt: keklik
« Yanıtla #11 : 02 Mayıs 2010, 22:05:53 »
ben onu bunu bilmem bir yemek düdüklüye girdimi tadı yarı yarıya kaçar... keklikleri odun sobasında pişirinçe nefis oluyor ama yinede keklik olsun çamurdan olsun ellerinize sağlık
Murat BİYO
1978 ARDAHAN ''doğa dostu''cep:05326782958