arjantinde çekilen ve vurulan üveyiklerin videolarını izlemeyenimiz yoktur herhalde,piramit gibi kuşları yığmaları,iki günde 80.ooo fişek atmaları,ama her nedense her sene aynı şekilde av yapabiliyorlar,üveyikler sanki toz bulutu..
Almanyada özel avlağında avlanmak için sayım yapıyorsun,besliyorsun,kışın aç bırakmıyorsun,belgelerle yaptığın analizleri yetkililere veriyorsun ve sana kota çıkarıyolar..dikkat etmek istediğim nokta bu işi ne kadar ciddiye aldıkları,
keklik,tavşan,sülün,tahtalı..vs,bu kadar av vurulduğunda acaba orayı tüm tüketmişlermi yoksa bilinçli üretim,koruma ve avlanmaylamı bunu elde etmişler..bunu iyi düşünmek lazım
bizde adam keklik zurbasını bi dağda görsün,dağıtsın tek tek kökünü kazıyana kadar avlar,kıtkasını doldurur,kurutur gider,şu avcılar klubünden bi sürü avcı abilerimizin bi yerde yapmış oldukları muhabbet gibi,ki herkes böyle değil tabi..
bide şunu düşünmek lazım,acaba bu tek keklik alayının olduğu dağda bu felaket derecede kuşu vurmuş elin gavuru ne yapardı,ben daha ilk defa oralarda bıldırcın keklik yavrusunu tilki sansar kapmasın diye onlarca kafes yerleştirilmiş ormanları gördüm izledim..
acaba bu sayıya yuhhhh mu demek lazım,yoksa helal olsun güzel üretim ve koruma yapmışlar ve sürdürülebilir bereketli avlar yapıyolarmı demek lazım..takdir herkesin ayrıdır tabi
lütfen kendi ülkemizle ve sistemimizle kıyaslamayalım