Çoktandýr güvercin piþirmedim. Piþirdiðimde de uðraþmadan direkt yaðda kýzartmýþtým. Göðüs kýsmý geyet iyiydi bence, sadece fazla yaðsýz gelmiþti. Maalesef öyle yemek kültürüm yok, anlamýyorum. Neyse, bu baþlýk ilgimi çekti ve bu dertten muzdarip olanlar için bir önerim var, google
Bakýn sert et nasýl piþermiþ:
Etleri yumuþatmak:
Limon suyu etleri yumuþatýrmýþ. Limon suyu ile piþirince hem yumuþak ve lezzetli hem çabuk olurmuþ. Yoðurtla da terbiye edilebilirmiþ.
Et piþmiyorsa:
Tencereye bir parça ekmek atýnca sert et çabuk piþermiþ.
Et çok sertse:
Sirke ve zeytinyaðýyla ovarak bekletmek iyi olurmuþ. Mümkünse bir gün, deðilse bir kaç saat.
Çabuk piþirmek:
Sirke katýlýnca çabuk ve lezzetli olurmuþ.
Bence bu sirke, limonsuyu olayýný abartýlmamasý iyi olur. Acayip bir þeye dönüþmesi ihtimaline karþý...