Gönderen Konu: Tahtalý veya Kaya güvercini- YARDIM  (Okunma sayýsý 29648 defa)

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimiçi H.Tarýk EÞKÝ

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • Ýleti: 148
  • Thanked: 17 times
Tahtalý veya Kaya güvercini- YARDIM
« : 13 Eylül 2008, 16:40:19 »
Avcý abilerim, tahtalý ve kaya güvercinini nasýl piþiriyorsunuz? Etleri çok sert olduðu için ben bir yol bulamadým yardým ederseniz sevinirim...
  • Webley&Scott Çifte
  • Huðlu Süperpoze
H.Tarýk EÞKÝ -1987- Veteriner Hekim
Memleket Ankara
Ýkamet Konya
 
The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdýþý Güven SARI

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • Ýleti: 882
  • Thanked: 18 times
Ynt: Tahtalý veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanýtla #1 : 14 Eylül 2008, 16:30:39 »
Ben sürekli ýsrarla av eti isteyenlere veriyorum hem tahtalýdan hem de av eti bekleyen tanýdýklardan kurtulmuþ oluyorum,tavsiye ederim. ;D ;D ;D
Güven SARI
1967 Ordu Fatsa 0 532 455 28 03
 
The following users thanked this post: Emrah AKDENÝZ, Selim UYGUN

Çevrimdýþý Serkan ÇAKAR

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • Ýleti: 6440
  • Thanked: 12 times
Ynt: Tahtalý veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanýtla #2 : 14 Eylül 2008, 22:51:00 »
bence 2 kez düdüklüde kaynat.....etleri dit ve domates biberle kavur....

baþka yolu yok piþmez
serkan çakar 1979 MERZÝFON / AMASYA
05423436587

 
 

orion

  • Ziyaretçi
Ynt: Tahtalý veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanýtla #3 : 14 Eylül 2008, 23:46:37 »
evet ýsrarla kaynatýp sonrada yahni yapmak en akýllýcasý!

 

Çevrimiçi H.Tarýk EÞKÝ

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • Ýleti: 148
  • Thanked: 17 times
Ynt: Tahtalý veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanýtla #4 : 15 Eylül 2008, 17:29:44 »
Yardýmýnýz için teþekkür ederim...
  • Webley&Scott Çifte
  • Huðlu Süperpoze
H.Tarýk EÞKÝ -1987- Veteriner Hekim
Memleket Ankara
Ýkamet Konya
 

Çevrimdýþý Volkan KÖYDEMÝR

  • Onursal Üyemiz
  • *****
  • Ýleti: 6325
  • Thanked: 1130 times
Ynt: Tahtalý veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanýtla #5 : 31 Ekim 2008, 21:03:17 »
Çoktandýr güvercin piþirmedim. Piþirdiðimde de uðraþmadan direkt yaðda kýzartmýþtým. Göðüs kýsmý geyet iyiydi bence, sadece fazla yaðsýz gelmiþti. Maalesef öyle yemek kültürüm yok, anlamýyorum. Neyse, bu baþlýk ilgimi çekti ve bu dertten muzdarip olanlar için bir önerim var, google :) Bakýn sert et nasýl piþermiþ:

Etleri yumuþatmak:

Limon suyu etleri yumuþatýrmýþ. Limon suyu ile piþirince hem yumuþak ve lezzetli hem çabuk olurmuþ. Yoðurtla da terbiye edilebilirmiþ.

Et piþmiyorsa:

Tencereye bir parça ekmek atýnca sert et çabuk piþermiþ.

Et çok sertse:

Sirke ve zeytinyaðýyla ovarak bekletmek iyi olurmuþ. Mümkünse bir gün, deðilse bir kaç saat.

Çabuk piþirmek:

Sirke katýlýnca çabuk ve lezzetli olurmuþ.

Bence bu sirke, limonsuyu olayýný abartýlmamasý iyi olur. Acayip bir þeye dönüþmesi ihtimaline karþý...
1968
Dünya, kötülük yapanlar yüzünden deðil, seyirci kalýp hiçbir þey yapmayanlar yüzünden tehlikeli bir yerdir.  Albert Einstein.
 

Çevrimiçi H.Tarýk EÞKÝ

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • Ýleti: 148
  • Thanked: 17 times
Ynt: Tahtalý veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanýtla #6 : 01 Kasým 2008, 15:19:36 »
En kýsa zamanda deneyeceðim....
  • Webley&Scott Çifte
  • Huðlu Süperpoze
H.Tarýk EÞKÝ -1987- Veteriner Hekim
Memleket Ankara
Ýkamet Konya
 

Çevrimdýþý Hüseyin TUNÇAL

  • *
  • Ýleti: 755
  • Thanked: 3 times
  • Köpegin kralý ýng.pointer avýn kralý keklýk
Ynt: Tahtalý veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanýtla #7 : 01 Kasým 2008, 16:08:21 »
valla bende guvercýn avýna cok gýden býrý olarak daha cok yahný yaptýrýyorum ve cokte gusel oluyo ama býraz fazla  kaynatacan saygýlar
Hüseyin TUNÇAL
0 Rh + 1986 SAKARYA
0 546 557 89 41       [email protected]

Sakarya Merkez Avcýlar Kulübü
 
The following users thanked this post: Mehmet ÇAKIR, Selim UYGUN

Çevrimdýþý Ali ÖZKARAKAYA

  • *
  • Ýleti: 463
  • Thanked: 1 times
Ynt: Tahtalý veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanýtla #8 : 02 Kasým 2008, 17:22:13 »
közde yaparsan sertlik kalmaz harika oluyor.
Ali ÖZKARAKAYA
1977 SARAYKÖY DENÝZLÝ
 
The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdýþý Ferhat DEMÝRCÝ

  • *
  • Ýleti: 322
  • Thanked: 17 times
Ynt: Tahtalý veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanýtla #9 : 13 Kasým 2009, 22:53:42 »
selamlar
dolmasýný denemenizi tavsiye ederim.. ayný tavuk doldurur gibi...kesinlikle tek gecerim:)
Ferhat DEMÝRCÝ
1979 ADANA
[email protected]
 
The following users thanked this post: Ali Gencay GÜL, Selim UYGUN

Çevrimdýþý Hakan AKSU

  • *
  • Ýleti: 223
  • Thanked: 2 times
Ynt: Tahtalý veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanýtla #10 : 16 Aralýk 2009, 16:12:08 »
hasan güvercinleri önce sirke ve limon kattýðýn 2 lt suda bir gün beklet.sonra iyice yýkadýktan sonra piþir hem kokusu gider hemde yumuþacýk olur
Hakan AKSU
1967  ISPARTA
 

Çevrimdýþý Mevlüt ORAL

  • *
  • Ýleti: 16
  • Thanked: 1 times
Ynt: Tahtalý veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanýtla #11 : 10 Ocak 2010, 18:22:11 »
hasan önce güvercinleri parçala ve sonra toprak tencereye at orada sade olarak hiç birþey komadan kavur sonda soðan sarýmsak biber koy biraz yað ilava et sonra bir adet patetes bir adet patlýcan koy biraz bekledikten sonra doðranmýþ domates koy sonra baharatýný koy biber nane kekik çok karabiber birde böyle dene aviyet olsun.
Mevlüt ORAL
1976 ISPARTA / þarkikaraaðaç
 
The following users thanked this post: Mustafa AYDIN 54

Çevrimdýþý Ahmet ERKEN

  • *
  • Ýleti: 1
Ynt: Tahtalý veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanýtla #12 : 09 Aralýk 2013, 17:57:42 »
düdüklü tenceredehaþlýcaksanýz bir dilim ekmekatýn tencereye 15 dakikada kaynat hamur gibi olur.
Ahmet ERKEN
1974 aydýn/incirliova
 

Çevrimdýþý Ýbrahim KAPLAN

  • *
  • Ýleti: 43
  • Thanked: 9 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Tahtalý veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanýtla #13 : 27 Þubat 2014, 22:00:12 »
Avcý abilerim, tahtalý ve kaya güvercinini nasýl piþiriyorsunuz? Etleri çok sert olduðu için ben bir yol bulamadým yardým ederseniz sevinirim...
[/quo
    Baya eski bi konu ama þimdi bile çok kiþinin ihtiyacý vardýr böyle bir bilgiye önce hafif haþlayýp sonra mangalda piþirip öyle bi deneyin :) :)
1974 Hatay-Gaziantep
 
The following users thanked this post: Kemal GÜRSOY

Çevrimdýþý Aykut ÇAKAR

  • Üyelik Sonlandýrýldý
  • *
  • Ýleti: 179
  • Thanked: 93 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Tahtalý veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanýtla #14 : 18 Mart 2016, 19:10:03 »
Arkadaslar abartmiyalim tahtali eti o kadarda sert degil ben sadece tahtali ve ordek avi yaparim eti gayet leziz saygilarimla
1982-elazig
 
The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdýþý Polat OLUR

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • Ýleti: 1474
  • Thanked: 497 times
Ynt: Tahtalý veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanýtla #15 : 18 Mart 2016, 19:28:10 »
tahtalý en güzeli arpacýk soðanla kýsýk ateþte yahnisi olur.. yada güzel kaynatýp etlerini tiftip tereyað doküp pilav üstü büryan yada yufaka üstü çullama yapabilirsiniz.
  • Browning Maxus
  • B.C.Miroku 800 SW Grade 4
  • B.C.Miroku 600
Polat OLUR
1976 Ýzmir/Bergama
 
The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdýþý Onur ÇELÝKOÐLU

  • *
  • Ýleti: 295
  • Thanked: 118 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Tahtalý veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanýtla #16 : 18 Mart 2016, 19:28:41 »
Çok etkili.. Bende bu þekilde deðerlendiriyorum :D :D

Ben sürekli ýsrarla av eti isteyenlere veriyorum hem tahtalýdan hem de av eti bekleyen tanýdýklardan kurtulmuþ oluyorum,tavsiye ederim. ;D ;D ;D
  • Ata Arms Venza 12 Kalibre 71 cm Yarý Otomatik
  • Kral Azarax 71 cm Y.Oto - Sarsýlmaz Trapper Trap Tüfeði
  • Akkar Churchill 12 Kalibre 71 cm Süperpoze Av Tüfeði
  • Deustch Kurzhaar EFE & English Pointer TOMMY
Onur ÇELÝKOÐLU  A rh +
1994 Ýzmir / Bayýndýr
Bayýndýr Avcýlar Derneði
Trap Shooting

 
The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdýþý Emrah AKDENÝZ

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • Ýleti: 5004
  • Thanked: 7589 times
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
Ynt: Tahtalý veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanýtla #17 : 18 Mart 2016, 20:16:47 »
Ben sürekli ýsrarla av eti isteyenlere veriyorum hem tahtalýdan hem de av eti bekleyen tanýdýklardan kurtulmuþ oluyorum,tavsiye ederim. ;D ;D ;D
Aynen valla benim yöntem de bu :D Önceki sezon yeðenle beraber bol miktarda avlayýnca deepfreezde yer kalmadý baktýk olmuyor nekadar akraba varsa daðýttýk birsürü de dua aldýk ;D birdefasýnda 6 tane tahtalýyý sabah avdan çýkýp ilçeye bayiye götürdük orda daðýttýk, fiþek reklamý da yaptýk tabi bu iþten bayi de nasibini aldý ;D ;D
  • Akdaþ Kuntor 312 SE
  • Huðlu 104A
  • Huðlu Renova
  • Huðlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986
 
The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdýþý Ali ATMACA

  • *
  • Ýleti: 0
  • Thanked: 8 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Tahtalý veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanýtla #18 : 19 Kasým 2016, 21:37:15 »
Göðüs kýsmýný býçakla çiz ve kömürde þiþe geçir büsbütün ben böyle yapýyorum gören kýzarmýþ tavuk sanýyor.
1979 ANTALYA
 
The following users thanked this post: Selim UYGUN

Çevrimdýþý Halit YILDIRIM

  • *
  • Ýleti: 382
  • Thanked: 317 times
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
    • Find Sexy Womans in your town for night
Ynt: Tahtalý veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanýtla #19 : 19 Kasým 2016, 22:22:26 »
Tahtalýyý kýyma yapýp soganla ve baharatla böreklik iç hazirlayin  ve deneyin. Birdaha kimseye vermezsiniz.
  • USSR IJ27
  • HuСЂlu RENOVA
  • @pump_upp - best crypto pumps on telegram !
 
The following users thanked this post: H.Tarýk EÞKÝ, Selim UYGUN

Çevrimiçi H.Tarýk EÞKÝ

  • Müdavim Üyemiz
  • ***
  • Ýleti: 148
  • Thanked: 17 times
Ynt: Tahtalý veya Kaya güvercini- YARDIM
« Yanýtla #20 : 21 Kasým 2016, 08:14:11 »
Tahtalýyý kýyma yapýp soganla ve baharatla böreklik iç hazirlayin  ve deneyin. Birdaha kimseye vermezsiniz.
Baþlýðý 8 yýl önce açmýþým. Bu arada geçen sürede bende biraz tecrübe kazandým. Tahtalýnýn göðüs etlerini küp þekline kesip, kuyruk yaðýyla beraber þiþ yapýlýnca güzel oluyor. Kalan bacak kýsýmlarýný da çorba yapýyoruz harika oluyor. Afiyet olsun.
  • Webley&Scott Çifte
  • Huðlu Süperpoze
H.Tarýk EÞKÝ -1987- Veteriner Hekim
Memleket Ankara
Ýkamet Konya
 
The following users thanked this post: Halit YILDIRIM