zerdavayı ilk internetle tanıştırdığımda çok anlam verememişlerdi fakat şimdi saolsun ilgilenen büyüklerim küçüklerim bu ırkı diriltmek için gayret gösteriyorlar hepsine çabaları için tşk ediyorum,bunun yanında rant sağlamak için bu işi kovalayanlar olduğunuda görüyorum elbette olacaktır da,fakat burada ırkın standartlarını belirleyemediğimiz ve adını kağıt üzereinde koyamadığımız için araya melez ırklar girme olasılığı yüksektir,ırk standartlarını tespit etmeye çalışan birkaç kişi bana ulaşmıştı fakat çalışmaları yarım kalmış olabilir daha sonra zaten haber alamadım,benim kendi adımada eksiğim fazla çünkü işlerimizden dolayı bu ırkın güzel örneklerini internetle tam anlamıyla tanıştıramadım,saolsun büyüklerimiz küçüklerimiz konuda gayet güzel zerdavaların resimleri paylaşmışlar fakat bunun yanı sıra fazlasıylada kırma köpeklerin resimleri paylaşılmış bu kafa karıştırır...
Mehmet dayı sen neredesin yerin yurdun nereyse bize bilgi ver eldeki imkanlar dahilinde gelip seni ziyaret edelim köpeklerini görüntüleyelim,ben cinsin en iyi örneklerinden yavrulara yazıldım şuanda beklemekteyim,zaman içerisinde imkansızlık yüzünden elimdeki köpekleri dağıtmak zorunda kaldım şimdi tekrardan bu ırkı besliyeceğim belli bir zaman sonrada bunu sitemizde paylaşacağım,trabzona özgü farklı bir ırk daha var ayrıca en az zerdava kadar eski ve soyu tamamen yok olmak üzere bu işe gönül vermiş bir kaç hane halen beslemekteler fakat av köpeği olmadığı için sitede yayınlamıyorum,merak eden arkadaşlara resimlerini gönderirim