arkadaşlar bende istanbula geldigimde..istanbul avcıları tekirdag kırklareli taraflarına üveyige gidiyoruz demişlerdide şaka yaptıklarını sanmıştım..yani amasyada tüfekle üveyik vurana 14-15 yaşlarında çocuk degilse gülerler dalga geçerler..buyüzden bence her bölgenin kendine has av anlayışı mevcut..amasyada çullugada gidilmez avda denk gelirse vurulur...açılış bıldırcın kapanış keklik tavşan..göç eden kaz ördek vs ler bile makbul av sayılmaz...karatavuk üveyik,cozeyir(bozlak)yaban güvercini vs kuşlarını avcılıga heveslenen 14-15 yaşlarındaki çocuklar babalarının amcalarının tüfeklerini gizlice alıp avlarlar benim geçmişte yaptıgım gibi...o yüzden serçe bile avlanılsa küçük görmek olmaz..amaç et yemek olmadıgına göre av avdır....
--------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------
sezon açılışında bıldırcın üveyik niyetine ava götürdüler..sabah erken üveyik için ayçiçegi çevresinde yerimizi aldık..üveyik geliyor tüfegi yüzüme alıyorum,tetige basamıyorum,çok uzak geçenlere iki kez attım neyseki vuramadım..usta çok yakın geçiyorlar niye atmıyorsun diyor,bende görmedim,çok hızlı uçuyorlar,güneş gözümü alıyor diye yalan uydurup durdum..
ögleye yakın av bitti dedim beni üveyige felan getirmeyin,elim tetige gitmiyor,akşam serinliginde bıldırcın aradık ama şansımız yokmuş tekbir bıldırcın kanadı dahi görememiştik...23-9-2008