Gönderen Konu: kuş yiyen köpek  (Okunma sayısı 19381 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı M.Bumin KAGAN

• *
kuş yiyen köpek
« : 30 Mayıs 2008, 00:54:28 »
Arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim benim bi arkadaşıma bi köpek geldi işin aslı köpeğin cinsi belirsiz ben bi cinse benzetemedim ama gönderen av yapıyor diye göndermiş bu gün ferma aport için araziye çiflik bıldırcını bıraktık köpek direk atladı üstüne ve yuttu buna bi çözüm varmı yoksa o köpekten avcı olmazmı yardımcı olursanız sevinirim .

Ha bide benim Kurzhaar ım yemiyor ama az biraz geveliyor ağzında oyun yapıyor .
Murat Bumin KAĞAN
1980 Elbistan K.MARAŞ

TANRI TÜRKÜ KORUSUN VE YÜCELTSİN

Çevrimdışı M.Bumin KAGAN

• *
Ynt: kuş yiyen köpek
« Yanıtla #1 : 30 Mayıs 2008, 01:55:40 »
:)
kardeş benim köpekte sadece aport sorunum var bu arkadaşa geldi hediye galiba bunu hediye eden başından atmış:)
Murat Bumin KAĞAN
1980 Elbistan K.MARAŞ

Çevrimdışı M.Bumin KAGAN

• *
« Yanıtla #2 : 30 Mayıs 2008, 02:00:44 »
8 aylık daha hiç av görmedi öğrenir diye bekliyorum
Murat Bumin KAĞAN
1980 Elbistan K.MARAŞ

Çevrimdışı Gürkan GÜRSÜL

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK TEDAVİSİ OLMAYAN BİR HASTALIKTIR...
« Yanıtla #3 : 30 Mayıs 2008, 08:42:22 »
vurduğun avı yiyen köpek avı yicekse o köpeği beslemem kendim köpek olurum daha iyi.......zamanın da av terbiyesi almamıs köpeklerde oluyor ava cıkınca köpek kendi için avlanıyor nedeni bu bence siz o köpeği kapı köpeği olarak bakın yada birisine werin av olarak size artık bişiy vermez öğrenme zamanı coktan geçmiş yemeye alişmııs iş bitmiş artık kolay gelsin
Gürkan GÜRSÜL
1986 Kastamonu/Merkez
5447803700

....BENEK....                        O GERÇEK BİR FENOMEN

Çevrimdışı İlhan EKİCİ

• Free Üye
  • *
« Yanıtla #4 : 30 Mayıs 2008, 09:02:45 »
Selamlar eğer köpek avda kuşu yiyorsa yapacağın bir kaç tane çözüm var ava cıktığında yanında pet şişe bulundur şişenin içine yarısına kadar su doldur ve içine toprak doldur iyice çalkala ve köpeğin vurulan kuşu yediğinde çamurlu suyu köpeğin ağzına zorla dök ama bunu iki kişi ile yapmak zorundasın köpek belli bir zaman sonra  yediği kuşları kusacaktır bu olayı birkaç kere tekrar etmen gerekir ve işi toprak yerine tuz olarakta kullanabilirsin  kesinlikle kuş yeme olayını bırakacaktır birde köpeğinizi ava götürmeden akşamdan iyice doyurun  kolay gelsin
İlhan EKİCİ 
1973 Ereğli KONYA        
Ümraniye İSTANBUL 0 533 637 53 04

mavikorku45

• Ziyaretçi
« Yanıtla #5 : 30 Mayıs 2008, 09:20:39 »
arazide unutuver abi lazım olan olursa o kullansın birazda köpegi...

Çevrimdışı Mustafa SAVAŞ

• *
  • POİNTER BİR TUTKU VAZGEÇİLMESİ İMKANSIZ..ÇANAKKALE
« Yanıtla #6 : 30 Mayıs 2008, 10:50:51 »
sonuçta  hepsi birer can taşıyor köpek kuşu yutuyorsa çok basit bir yol ağzına hemen yarım avuç toprak  atarak yuuturun bıldırcını hemen çıkarır  ve bir daha yutmaz buda denenmiştir bizzat
ÇANAKKALE-BAYRAMİÇ----05426243724--05388646660

köyer

• Ziyaretçi
« Yanıtla #7 : 30 Mayıs 2008, 10:57:24 »
şekerim avcı adam doğayı ve hayvanları korur du sanırım....ama unutmuşun herhalde :):):):):):):):)

AVCI adam korur BURAK avcıııııııı ;)

bu arada beyler lütfen mesajlarınızı yazarken bu siteye her kezin girdiğini düşünerek yazın

Çevrimdışı M.Emin OLGAÇ

• Müdavim Üyemiz
  • (Keklik Uzmanı)
« Yanıtla #8 : 30 Mayıs 2008, 10:59:16 »
o yirmi tane bıldırcın yiyen köpeğin sahibine bir sözüm var hemen gitsin tüfeği müfeği fişeği ne varsa bıraksın avcıyım diye dolanmasın avlaklarda.nedenmi nedeni şu köpeği ferma çaktığına göre demekki av köpeği fermasıda var
o şahıs bıldırcınları yemesine tepki vermediği ve herhangi bir kızgınlık ve memnuniyetsizlik göstermediği için köpeğin hareketini onaylamış olup.bıldırcını yemeye teşvik etmiştir sonrada avlakta bırakmıştır.eskiden benim genç köpeğim bıldırcını hırstan yemeğe çalıştığı anda hemen yetişip HAYIR dememle beraber tokatı basıp bıldırcını gırtlağından çıkardım.daha sonra donmuş bıldırcınla aport çalışması yaptım ver her getirdiğinde sevdim hele avda yeni vurduğum taze bıldırcını getirdiğinde ise define bulmuş gibi aşırı sevdim ve olay bitti.
son olarak o köpekte hayır olsa size verilmezdi yanlız aktif öğrenme yaşı geçtiği için söyleyeceğim şey zor ama imkansız değil,cinsi ırkı iyi ise uğraş sonrası sana kalmış.
  • Falcor 958 (Robust) (Poze) (70)
  • Vursan 92 A Europa (65)
  • Vursan 92 A Europa (71)
  • Üzümlü MKE çifte (71)
  • İngiliz Setter (MARKO)
Emin OLGAÇ B Rh (+)  1967 TEİAŞ/MARDİN  

Çevrimdışı Bülent ŞAHİN

• *
« Yanıtla #9 : 30 Mayıs 2008, 11:24:07 »
cinsini anlamadığınıza göre muhtemelen kırma bir köpek o kırma köpeklerde illaki bir eksiklik olur kimi kuşu yer kimi sıkar kimi başka köpeği kıskanır kimi adamı kıskanır bence arkadaşınızada bunun için gelmiştir ya arkadaşınıza yeni bir köpek arıyalım hepbirlikte yada köpekle avlanmaya devam etmek istiyosa aportunu bozun köpeğin kuşu vurduğunuz zaman almaya giderken azarlayın biraz bunu bir kaç av yaptığınız zaman aportu bırakıcaktır saygılarımla ...   O0 O0 O0
Bülent ŞAHİN
1977 İSTANBUL

Çevrimdışı Oguz TÖMEKÇE

• *
« Yanıtla #10 : 30 Mayıs 2008, 11:33:18 »
VALLA KOPEGI ARAZIDE BIRAKMAK BIR COZUM DEGIL BENCE HER KOPEK BILDIRCIN YER BILDIRCINI YEMIYECEK KOPEK TANIMAM EGİTİM ESNASINDA HELEKI SAHIBI BU DONEMDE YESIN BIRAKIR DIYIP TE USTUNE DUSMEZSE OLACAK OLAN KOPEGIN KARNINI DOYURMASI OLACAKTIR COZUMU ZATEN ACILANMIS
BIRAZ KOTU AMA TOPRAK KOPEGI KUSTURUR VE EN FAZLA IKI SEFER UC SEFRDE KOPEK BILDIRCINI YEMEYI BIRAKACAKTIR HE BU ARADA KOPEK BILDIRCINI YEMEYE BASLADIGI ANDA BAGARMANIZ VE SER BIR HARELET GOSTERMENIZDE COK ETKILEYECEKTIR.
Oğuz TÖMEKÇE
1979 Güneşler ADAPAZARI    0535 983 70 73

Çevrimiçi Nebil ÖZKÖKSAL

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #11 : 20 Temmuz 2008, 09:55:15 »
kardeşim bu kadar soylu köpek dururken neden neidüğü belirsiz bir hayvana bakacam diye uğraşırsınız hem vakte günah hem masrafa verin birine bekçilik yapsın
Nebil ÖZKÖKSAL
1961 İZMİR

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #12 : 14 Ağustos 2008, 04:05:25 »
yani köpegede hak vermek gerek bıldırcını kim bulsa yer..irade zayıflıgı mevcut psikolojik destek gerekli gibi..bıldırcın yemenin zararları hakkında bilgi verilmeli..devam ederse dövülmeli uslanmazsa  fizana sürülmeli..
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Hataylı

• Ziyaretçi
« Yanıtla #13 : 14 Ağustos 2008, 12:14:22 »
Ben yukarıdaki iki yanıta katılmayacağım. Birincisi her köpek bıldırcını yer denmiş. Köpeği aç ta bıraksanız, bıldırcını da 24 saat köpeğin bulunduğu yere bıraksanız da her köpek bıldırcını yemez. Hem de aport ederken bıldırcını ıslatmaz bile. Bir köpeğim vardı. Köpeği eğitirken canlı bıldırcın kullandım. Bıldırcını bir ay aport etmesine rağmen bıldırcına hiç zarar vermedi. O köpeğin annesi de bendeydi, o da aynı şekilde çok iyi bir avcı olmasına rağmen avı hiç incitmezdi. Çiğ yumurtayı bir karış suyun altından getirir, yumurtayı dahi çatlatmazdı. Üstelik kırma bir köpekti. Annesinin ve babasının ne olduklarını da bilmiyordum. Gerçi yukarıda ikinci katımadığım yorumun cevabını da vermiş oldum ya. Kırma köpeğin ille bir hatası olur, yorumuna da katılmıyorum. Ben de bir şey sorayım, safkan ve secereli köpeklerde hatalar olmazmı? Saygılarımla.

Çevrimdışı Bülent ŞAHİN

• *
« Yanıtla #14 : 28 Ağustos 2008, 12:16:57 »
kemal abi merhaba bu soruyu zannedersem bana sordunuz. tabiki safkan köpeklerdede hata olur ama bu hata ortalaması kırma köpeklerde daha fazla oluyo safkanlara göre. hatasız insan bile olmaz kemal abi .ben küçük bir çocukken hep kırma köpeklerle avlanırdım tüğlüsü seter tüğsüzü puanterdi bizim köyde. ama illaki bir hatası olurdu bu kırmaların siz hatasız bir kırmaya denk gelmişiniz demekki ne mutlu size.. bizim kırmalar bize çok çektirdi kıskanç olur bikere kırma köpek kavgacı olur gurup avına gelmez benim gözlemim bu tabi ülkemizdeki tüm kırmaları inceleme fırsatım olmadı ama büyüklerimizen duyduğumuz bizimde gördüğümüz bu şekilde. safkan bir köpeği iyi eğitip yeterince av gösterirseniz ırkının hakkını verecektir ama kırma bir köpek ırkı olmadığı için ne yapıcağı belli olmaz bence. yıllarca avlandık çok iyi avlarda yaptık kırma köpeklerle macar vizlayla puanter kırması bir köpeğim vardı benim yedi yaşına kadar onla avlandım. bu tercih ve zevk meselesi seçme şansınız olsa peki kırma bir köpekmi seçerdiniz safkanmı cevabınız ne olursa olsun neden onu seçerdiniz peki bende size öle bir soru soruyim kemal abi SAYGILARIMLA
Bülent ŞAHİN
1977 İSTANBUL

s.ahmet

• Ziyaretçi
« Yanıtla #15 : 28 Ağustos 2008, 14:24:44 »
Arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim benim bi arkadaşıma bi köpek geldi işin aslı köpeğin cinsi belirsiz ben bi cinse benzetemedim ama gönderen av yapıyor diye göndermiş bu gün ferma aport için araziye çiflik bıldırcını bıraktık köpek direk atladı üstüne ve yuttu buna bi çözüm varmı yoksa o köpekten avcı olmazmı yardımcı olursanız sevinirim .

Ha bide benim Kurzhaar ım yemiyor ama az biraz geveliyor ağzında oyun yapıyor .

bıldırcını dikenli tele sararak veya dondurup apotr yaptırın, aport esnasında dikenli tel ağzına batacağından kuşu ısıramaz, av esnasındada yine tel batacak sanıp yemez, ama epey antıreman yapmanız lazım..

Çevrimdışı Hakan KARTAY

• *
« Yanıtla #16 : 18 Aralık 2008, 23:43:44 »
Çok daha basit birşey söyleyeyim size bu konu hakkında TOPRAK YUTTURMAK ACIMASIZLIKTAN BASKA BİRŞEY DEĞİL SİZ KENDİNİZİDE ONUN YERİNE KOYUN....... eger köpek avı yiyorsa ilkinde ses cıkarmayın ikinci vurdugunuz avın içine köpek görmeden ya bolca tuz yada gene bolca acı biber koyun sonra kapayıp köpeğin olduğu yöne dogru atın onuda yesin tuz yada biber yaktıktan sonra emin olun birdaha yemez....
Hakan KARTAY
1985 İSTANBUL

Im in Pursuit Of My Bread

Çevrimdışı Hakan KARTAY

• *
« Yanıtla #17 : 18 Aralık 2008, 23:45:24 »
Çok daha basit birşey söyleyeyim size bu konu hakkında TOPRAK YUTTURMAK ACIMASIZLIKTAN BASKA BİRŞEY DEĞİL SİZ KENDİNİZİDE ONUN YERİNE KOYUN....... eger köpek avı yiyorsa ilkinde ses cıkarmayın ikinci vurdugunuz avın içine köpek görmeden ya bolca tuz yada gene bolca acı biber koyun sonra kapayıp köpeğin olduğu yöne dogru atın onuda yesin tuz yada biber yaktıktan sonra emin olun birdaha yemez....
Hakan KARTAY
1985 İSTANBUL

Im in Pursuit Of My Bread

Çevrimdışı M.Bumin KAGAN

• *
« Yanıtla #18 : 18 Aralık 2008, 23:47:53 »
Abi o köpek hikaye oldu :) ama k0onu devam etsin tabi bilgi hep gerekir:
Murat Bumin KAĞAN
1980 Elbistan K.MARAŞ

Çevrimdışı Recep İLGİN

• fethiyeli avcı
  • *
  • www.kayraconstruction.com
    • KAYRA İNŞAAT FETHİYE
« Yanıtla #19 : 19 Aralık 2008, 00:33:04 »
HER KÖPEK KUŞ YİYEBİLİR KİMSE AKSİNİ İDDA ETMESİN... SABAHIN KÖRÜNDE SEZON YENİ AÇILMIŞ SİZ İLK BILDIRCINI BİRAZ YAKINDAN VURMUŞSUNUZ KÖPEĞİNİZ APORTTA SICACIK BİR KAN LEZZETLİMİ LEZZETLİ MÜTHİŞ BİR KOKU  VE KÖPEK YA GEVER YA YER :) OLABİLİR... TABİ BU HER DEFASINDA DEVAM EDERSE PROBLEM ONA BUNUN YANLIŞ BİR DAVRANIŞ OLDUĞUNU ONUN AĞZINDAN İNATLA ALMAYA KALKIP HIRSLANDIRIRSAK TABİKİ YANLIŞ GÜZELLİKLE YAPILIR VE YANLIŞI ONA BENİMSETİRSEK PROBLEM YOK...
Recep İLGİN Cep Tel:05327779355
1978 Fethiye - MUGLA  ''Beni Öldürmeyen Darbe Herdefasında dahada ÖLÜMSÜZLEŞTİRECEKTİR''

Çevrimdışı Osman BARIŞ

• *
« Yanıtla #20 : 15 Şubat 2009, 17:53:46 »
valla hiç uğraşmaa adresini ver ben bir tane fişek göndereyim vuruver.....
osman barış Kütahya 1972

Çevrimdışı Sedat AKDEMİR

• *
« Yanıtla #21 : 15 Şubat 2009, 18:47:20 »
osman abi öldürme hemn sende köpeği:):)bunlar olağın şeyler av ile av köpeği arasında olur böle şeyler önmeli olan devamlı olmaması  bunun içinde sabırlı eğitim şart..hal olmayacak iş yoktur yeterki..yapcam diyin
Sedat AKDEMİR
1982 YALOVA

Çevrimdışı Erol SÜMER

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #22 : 15 Şubat 2009, 19:01:17 »
kardeş yazık olmuş be yerken canı yansadı bia yemezdi
Erol SÜMER
1974 ANKARA ETİMESGUT

Çevrimdışı Ahmet KOMUT

• *
« Yanıtla #23 : 01 Ekim 2010, 23:55:45 »
Arkadaşım sıkma canını bana kalırsa mutlaka bırakır.Ama yinede boş bırakma bende aynı sorunu yaşadım sabırlı ol,kuşu yutunca sakın bağırma hiçbirşey yokmuşgibi yanına çağır ve bol tuzlu sudan biraz içir 30 saniye sonra kusacaktır . Sen yine hiçbirşey olmamış gibi ava devam et birkaçkez sonunda mutlaka bırakır .Ben oyle yaptım ve bıraktı.
  • Browning B 25
  • Browning B 127
  • Beratta A 400
Ahmet KOMUT
1968 kocaeli* gölcük*ihsaniye

Çevrimdışı Sabri KESKİN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #24 : 28 Temmuz 2011, 16:50:34 »
köpekten pek anlamam ama
çig eti yediginde av köpegi yarım saat veya bir saat içinde geri cıkarması lazım yedigi bildircını 1 yesin  2 yesin  3çüyü ıslatmadan getirsin secereli kırma fark etmez sahibi asil olsun yeter
Sabri KESKİN
keskin nişancı
1979-Kayseri