selamlar.
Safir T-14 ü ilk alanlardan birisiyim.Şu ana kadar da yaklaşık 1000 nin üzerinde kurşun attım. 8 edet domuz vurdum. 4 tanesi vurduğum yerde kaldı.2 tanesini 500 m ilerde buldum.2 tanesinede ulaşamadım.genelde bek avı yapıyorum.Başka tüfeklerimde var. Bu tüfeği bek yerine gittiğimde hava kararmadan kullanıyorum.Ürün zamanında (yaban eriği,elma ve kestane ağaçları altına) Hava kararmadan erken gelen domuzların şansı yok.Tabii ki iyi atıcı ve bek kurallarına uyuyorsan. Benim kendimle ilgili bir problemim yok.Nokta atışınıda çok seviyorum. Ve vuruyorum.Hava karardıktan sonra nişangah tertibatından dolayı perfonmanslı atış zor oluyor. Domuzu doğru yerinden vurduğun zaman hiç sansı yok.
Safir T-14 te çok sorun yaşadım sayılmaz.ilk zamanlarda yedek jarjörü yerinden düşüyordü bir ikide fişekten kaynaklanan sorun oldu.ağırlıklı olarak yavaşcaların kurşununu kullanıyorum. yeni iki kutu da züber kullandım bir sorun yok. Jarjörü değiştirdiler.gerekli bakımları yapıyorlar.İstanbula sık gittiğimden bu tüfekle ilgili gelişmeleride takip ediyorum.en son tüfeği götürdüğümde sorunum olmamasına rağmen jarjörleri ve namluyu değiştirmişler.Ayrıca tüfeğimi boyamışlar ilgililere çok teşekür ettim.
Benim anlamadığım bu tüfeği kullananlardan çok kullanmayanların eleştimeleri.Üretici firma yeni bir ürün yapmış piyasa ya çıkmış malını satıyor. ve bu malın arkasında da duruyorsa ve sorunlu olan tüfeklerlede ilgileniyorsa kendimce sorun yok.
Ben bir Türkiye Cumhuriyet vatandaşı olarak böyle bir ürünün yerli bir üretici firma tarafından yapılmasında gurur duyuyorum. Diğer üretici firmalarınında ürün yelpazelerinde bu tip silahlar olabilir. Dünyada bunun örnekleri çok.AK-47 ,G-3 Gibi AK-47 modelinde saiga firması 12 cal,20 cal.36 cal çok çeşitli modellerini üretiyor.Bizim üreticilerimız niye yapmasın. Çeşit ve rekabet dolayısı ile kalite daha iyi olmazmı.
Kendi adıma ben bu tür tüfekleri askeri silahlara olan merakımdan dolayı seviyorum.
Ev, hoby ve yakın savunma tüfeğidir.
Avcının birinci tüfeği değildir.Bu tür tüfeklere ilgisi olan avcının tüfeklerinden birisidir.
Atış yapmak için keyifli bir tüfek.
Klasik bir av tüfeği olmadığını hepimiz biliyoruz.
Av da da kendinden emin değilsen kullanmıycaksın.
Benim dört tane tüfeğimden biri, Bu tür tüfeklerin avda kullanılması kişinin kendisine kalmış.Avı doğru vurmaya bakacaksın bunun içinde antreman ve tüfeğine alışman gerekiyor.
aşağıda ki resimde safir T14 le yavaşcalar kurşunu kullanıldı.Ve domuz mutlu sona ulaştı.
Saygılarımla.