Gönderen Konu: SAFİR T14 Av Tüfeği  (Okunma sayısı 117030 defa)

0 Üye ve 35 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı S.Ali KILIÇ

• *
  • Avcu DoğanınTeminatıdır.
SAFİR T14 Av Tüfeği
« : 29 Mayıs 2008, 18:32:40 »
slmlar en son domuz avında bi abimizin elinde olan safir marka tüfeği kullanma fırsatım oldu ben cok beğendim bir adet almayı düşünüyorum kullanan abilerimiz varsa yorumlarını bekliyorum ama şunu anladımki hem ağırlık olarak hemde hızlı çalışması konusunda garanti veririm

TEK KELİME USTA ÇOK GÜZEL BÖYLESİ ANCA YİVLİ SİLAHLAR VARDIR DERİM
Sıddık Ali KILIÇ
1985 Seyhan ADANA Çavuşlu köyü

uğur gül

• Ziyaretçi
Ynt: SAFİR T14 Av Tüfeği
« Yanıtla #1 : 01 Haziran 2008, 01:22:32 »
ali arkadaşım safir t 14 modeli silah düşündüğün gibi bir domuz avı silahı değil aksine eğlence için yapılmış bir  silahtır. ( bence )
domuz avında randıman alman cok zor istisna durumlarda potuk düşüre bilirsin ama kesinlikle azılı yatırma sansın yok ayrıca kullanacağın fişekler sınırlı 2 marka yerli var bunlarda cok iyi randıman vermiyor kovan kırılıyor kapsül atıştan sonra cıkıyor demek istediğim yerli fişeklere güvenip ava çıkılmaz. bunların fiyatları 0,75 - 1 ytl adeti ama diğer taraftan remington ve federal kurşunlar var bunların adeti 1,75 - 2,50 arası bulunuyor.taktir edersin ki 36 cal bir kursuna 2 ytl gibi bir rakam vermek bana göre mantıklı değil.
benim sahsi fikrim kolleksiyona konulabilecek bir model keyif için domuzada cıkılır baska avlarada.
ben bu silahla yaklasık 2500 fişek attım ne vurdun dersen hiç bir şey denecek kadar az oda kuş baska bir sey değil domuza atım beni tatmin etmedi domuz etkilenmiyor bile.
ama dediğim gibi arabanın bagajında gezdir devamlı eglence olur sana her yerde atış yapıp eglenirsin

MURAT SERT

• Ziyaretçi
« Yanıtla #2 : 11 Haziran 2008, 18:58:08 »
Amman kaçırma Alim hemen al, domuz avı için bitirim bi silah, acccaayip seri, sen ne domuzlar vurursun onunla ama  ;D ;D ;D  

slm lar yunus bey siz domuzz avına gidermisin hiç domuz vurdunuzmu merak ettimde

Çevrimdışı Fuat SARPER

• *
  • WildBoar Hunter
« Yanıtla #3 : 14 Haziran 2008, 09:27:27 »
selamlar.
Safir T-14 ü ilk alanlardan birisiyim.Şu ana kadar da yaklaşık 1000 nin üzerinde kurşun attım. 8 edet domuz vurdum. 4 tanesi vurduğum yerde kaldı.2 tanesini 500 m ilerde buldum.2 tanesinede ulaşamadım.genelde bek avı yapıyorum.Başka tüfeklerimde var. Bu tüfeği bek yerine gittiğimde hava kararmadan kullanıyorum.Ürün zamanında (yaban eriği,elma ve kestane ağaçları altına) Hava kararmadan erken gelen domuzların şansı yok.Tabii ki iyi atıcı ve bek kurallarına uyuyorsan. Benim kendimle ilgili bir problemim yok.Nokta atışınıda çok seviyorum. Ve vuruyorum.Hava karardıktan sonra nişangah tertibatından dolayı perfonmanslı atış zor oluyor. Domuzu doğru yerinden vurduğun zaman hiç sansı yok.
Safir T-14 te çok sorun yaşadım sayılmaz.ilk zamanlarda yedek jarjörü yerinden düşüyordü bir ikide fişekten kaynaklanan sorun oldu.ağırlıklı olarak yavaşcaların kurşununu kullanıyorum. yeni iki kutu da züber kullandım bir sorun yok. Jarjörü değiştirdiler.gerekli bakımları yapıyorlar.İstanbula sık gittiğimden bu tüfekle ilgili gelişmeleride takip ediyorum.en son tüfeği götürdüğümde sorunum olmamasına rağmen jarjörleri ve namluyu değiştirmişler.Ayrıca tüfeğimi boyamışlar ilgililere çok teşekür ettim.
Benim anlamadığım bu tüfeği kullananlardan çok kullanmayanların eleştimeleri.Üretici firma yeni bir ürün yapmış piyasa ya çıkmış malını satıyor. ve bu malın arkasında da duruyorsa ve sorunlu olan tüfeklerlede ilgileniyorsa kendimce sorun yok.
Ben bir Türkiye Cumhuriyet vatandaşı olarak böyle bir ürünün yerli bir üretici firma tarafından yapılmasında gurur duyuyorum. Diğer üretici firmalarınında ürün yelpazelerinde bu tip silahlar olabilir. Dünyada bunun örnekleri çok.AK-47 ,G-3 Gibi AK-47 modelinde saiga firması 12 cal,20 cal.36 cal çok çeşitli modellerini üretiyor.Bizim üreticilerimız niye yapmasın. Çeşit ve rekabet dolayısı ile kalite daha iyi olmazmı.
Kendi adıma ben bu tür tüfekleri askeri silahlara olan merakımdan dolayı seviyorum.
Ev, hoby ve yakın savunma tüfeğidir.
Avcının birinci tüfeği değildir.Bu tür tüfeklere ilgisi olan avcının tüfeklerinden birisidir.
Atış yapmak için keyifli bir tüfek.
Klasik bir av tüfeği olmadığını hepimiz biliyoruz.
Av da da kendinden emin değilsen kullanmıycaksın.
Benim dört tane tüfeğimden biri, Bu tür tüfeklerin avda kullanılması kişinin kendisine kalmış.Avı doğru vurmaya bakacaksın bunun içinde antreman ve tüfeğine alışman gerekiyor.

aşağıda ki resimde safir T14 le yavaşcalar kurşunu kullanıldı.Ve domuz mutlu sona ulaştı.
Saygılarımla.

« Son Düzenleme: 16 Haziran 2008, 20:21:02 Gönderen: Fuat SARPER »
Fuat SARPER
1964 BURSA

Çevrimdışı İbrahim MERCAN

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 15 Haziran 2008, 16:03:08 »
 Mermi çapı küçük ve barutu o çekirdeğe göre 12'liklere oranla fazla olduğu için 410 kalibrelik bu silahların uzun mesafede 12,16,20'ye göre daha iyi sonuç vereceğini düşünüyorum.Şekli biraz alışılagelmişin dışında ama kanımca iyi bir silah.Önemli olan şekli değil işlevi. ;D
İbrahim MERCAN
1990
İstanbul

Çevrimdışı Hakan KARTAY

• *
« Yanıtla #5 : 19 Aralık 2008, 00:30:18 »
ALMAAAA DERİM BENCE
Hakan KARTAY
1985 İSTANBUL

Im in Pursuit Of My Bread

Çevrimdışı Mustafa DEMİRTAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #6 : 19 Aralık 2008, 00:43:48 »
safir bu silahı 20 no yapsaydı,çok daha fazla ragbet görürdü,36 numara fantaziden başka birşey degildir....
1968/amasya-istanbul-sarıyer
Hâlıkın dururken mahlûka tapma,
Şeytana uyup da yolundan sapma.(Lâ Edri)

VEFAT ETMİŞTİR

Çevrimdışı Erol BOZKURT

• *
« Yanıtla #7 : 02 Haziran 2009, 17:23:00 »
sakın almaaaaaa öyle bir hataya düşme  onunla ne domuz avı olur ne keklik avı olur  ne de düzgün çalışır  bir kere attığın hedefe kesinlikle gitmez  gitse bile  domuzun tozunu anca çırpar  doğru düzgün çalışanı hiç görmedim desem yeri var  belki ilerde onun 20 cal yaparlarsa belki işe yarar
hunter06
1969-Ankara

Çevrimdışı Ahmet EMİN

• GEREDE' Lİ AVCI
  • Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #8 : 02 Haziran 2009, 17:41:15 »
Safir T14' ün özellikleri

TÜR : Av Tüfeği

MODEL : T14 classic_s

KALİBRE : 36

FİŞEK YATAĞI : 65 mm

NAMLU BOYU  : 51 cm

DİPCİK : Plastik uzunluğu ayarlanabilir

ŞARJÖR KAPASİTESİ : 10+1

NAMLU ŞOKU : Fixed

NAMLU TİPİ  : Siyah Krom

GÖVDE : Siyah kasa

AĞIRLIK : 2500 gr (+ -) 50 gr

TETİK TİPİ : Tek Tetik

DİĞER : Namlu çıkış hızı 700m/s

ne kadar gerçek bilmiyorum ama namlu çıkış hızı fabrika verilerine göre 700 m/s
acaba diyorum.. bakın acaba  ;D belki yani  ;D bir ihtimal  ;D küçük bir olasılıkta olsa  ;D kaliteli bir fişekle etkili olabilir mi. ?

Ahmet EMİN  ANKARA

fatih akkılıç

• Ziyaretçi
« Yanıtla #9 : 18 Aralık 2009, 15:57:19 »
 Şu an safir keyfli bir silah olma yolunda oldukça iyi adımlar attı
 Düne kadar ses çıkarmıyordum ama hafta sonu 250 adet yavaşçalar ın ar ge sinde bizimde denemeler yaptığımız 0,65gr lık fişeklerinden attım bir tane bile takılmadı.
 Mükkemmel
 Yeni modelleri herkese tavsiye ederim.Gözünüz kapalı alabilirsiniz.Silahı alın bir silindirin altına koyun ezin.Fabrikaya gönderin.Kimse ne oldu buna demiyor.Yenisini yolluyorlar.Daha ne olsun.
 Bana göre fişeklerdeki barut hakkı 0,85 ila çok ciddi hızlarda memri atıyor .Daha güzel çalışıyor ama Yavaşçalar silaha zarar vermekten kaçınıyorlar o yüzden barut hakkını 0,65 te sınırlı
 Remingtonda 1850 fps verdi.ben kendim ölçtüm prochrono yla
 Tam bir eğlencelik silah oldu.İsabetlilikle ilgili sakın yorum yapmayın yivsiz bir silah ne kadar isabetli olabilirki.
 Ahanda benim silah..Çok keyfli

4x32 scope dot ve 500 lümen flashlight ile kullanıyorum gece bile 100 metre gündüz gibi scope tan bakınca
Bence eğlence amaçlı alınır.Hatta av bile yapılır.Ama cesaret işi.Ben yinede 12 ga mı yanımdan ayırmadan cesaret edemedim.Ama şu an çabaladığım metal kovanlı sabot mühimmatını paradox şok ile atabilirsem o zaman belki bir azılının karşısına çıkmaya cesaret ederim.
En kötü ihtimal flashı azılının gözüne tutarım..(aslında çok da iyi tırmanırım ağaca) :))))  ;D ;D ;D ;D ;D

Silahla alakalı Hilalav Veli bey den doyurucu bilgi alabilirsiniz.

« Son Düzenleme: 18 Aralık 2009, 16:01:39 Gönderen: Fatih AKKILIÇ »

Çevrimdışı Hasan FUAT

• *
« Yanıtla #10 : 18 Aralık 2009, 19:21:50 »
sadece yivli şok olsa bile yeter :D
a.selcuk bey denemiş ve sonucları yayınlamıştı
bu haliyle bile cok güzel atışlar yapanlar var
Hasan FUAT
1989 TEKİRDAĞ

Çevrimdışı Hasan FUAT

• *
« Yanıtla #11 : 18 Aralık 2009, 19:24:02 »
bide metal kovanlar piyasaya çıksa  seri atışlarda kovan erimesinden  dolayı tutukluk yapma kalkar
tabi bide metal kovanın havası başka olur :D 
Hasan FUAT
1989 TEKİRDAĞ

Çevrimdışı A.Selçuk KARAKÖY

• *
    • REMINGTON
« Yanıtla #12 : 18 Aralık 2009, 21:30:34 »
Yivli şoku var bu tüfeğin....
Fiyatı :237,29 USD+ KDV
KDV Dahil :425,80 TL

Ama bu tüfek sadece duvarda süs olur..
Ansam Selçuk KARAKÖY
B Rh + 1976 ÇORLU
0535 347 99 99
[email protected]
 ''İyi düzenlenmiş bir Milis, özgür bir Devlet’in güvenliği için şart olduğundan, halkın silah bulundurma ve taşıma hakkı ihlâl edilemez.” Amerikan Anayasası

Çevrimdışı Selman ÇELEBİ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #13 : 19 Aralık 2009, 07:28:02 »
dertsiz başınıza bunu alıpta başınıza dert açmayın derim.
Selman ÇELEBİ
1978 Midyat MARDİN

Çevrimdışı Gökhan KAYA

• *
  • rastgele sayın avcı abilerim...
« Yanıtla #14 : 19 Aralık 2009, 07:44:30 »
av tüfeği çifte ya da pozedir...ne işiniz var 10 tane fişek atan tüfekle...av hayvanına kaçma şansı vermeden avcılık mı olur? nerde kaldı yaban haytaı koruma kuralları? nerde kaldı takoz uygulaması? herşey öldürmek için değildir bence...yaşatmak adına da birşeyler yapmalı...inanıyorum ki bir gün gelecek av hayvanları o kadar azalacak ki insanlar bu forumda tek kırma ile ne kadar zevkli av yaptıklarını anlatacaklar ve herkesi buna teşvik edecekler...aslında 2 den fazla atan silahlar ava yasaklanmalı tabii bu benim fikrim...
  • ATA Arms CY Yüksek ve Geniş Bant
  • ATA Neo 12
  • Huğlu Av Kooparatifleri 104 A Süper Poze
  • ATA VENZA Siyah
  • Drahtaar
Gökhan KAYA
1985 BURSA/Harmancık

• *
    • REMINGTON
« Yanıtla #15 : 21 Aralık 2009, 22:18:51 »
:)..
Tüfeğin orjinaliyle bile fil avı yapmanın imkanı yok..Zaten m-4 yada m-16 ile avlakçı sizi fil avına sokmaz
Ansam Selçuk KARAKÖY
B Rh + 1976 ÇORLU
0535 347 99 99
[email protected]
 ''İyi düzenlenmiş bir Milis, özgür bir Devlet’in güvenliği için şart olduğundan, halkın silah bulundurma ve taşıma hakkı ihlâl edilemez.” Amerikan Anayasası

Çevrimdışı Erol BOZKURT

• *
« Yanıtla #16 : 24 Aralık 2009, 07:20:38 »
değerli arkadaşım ben bu konuda uzman b ir kişiyim safir tamamen bir süs objesi olmaktan öteye gidemez silah ner doğru düzgün çalışır nede attığın hedefi vurabilirsin domuz avı için alırsan 1200 TL lik bir hata yapmış olursun  ayrıca fuat arkadaşıma sesleniyorum kaç tane domuza attında 8 tane vurdun ? herkese rastgele
hunter06
1969-Ankara

Çevrimdışı Emrah ÇAKAR

• *
« Yanıtla #17 : 24 Aralık 2009, 08:54:33 »
dertsiz başınıza bunu alıpta başınıza dert açmayın derim.
Emrah ÇAKAR
20.05.1984
0532 288 20 65
İstanbul Bayrampaşa Terazidere Avcılar Kulübü  ( İZMİR BERGAMA )
www.setteristanbul.com

fatih akkılıç

• Ziyaretçi
« Yanıtla #18 : 24 Aralık 2009, 09:01:28 »
Erol abi silah şu an doğru düzgün çalışıyor..Bu konuda sıkıntı benim silahım için yok.Yeni revizyonlar ve uygun fişekle silah kusursuz çalışıyor.
Ancak bu silahla av olurmu olmazmı bilemiyorum.BEN AV YAPMADIM ŞU AN İÇİNDE YAPMAYI DÜŞÜNMÜYORUM.
Domuza gittiğim var ama şu an halen 12 GA ile gidiyorum.
İsabetliliği ise korkunç berbat.Çünkü yivsiz be abicim ne isabeti olucak
Uzak mesafede hızı ve enerjisi 12 den avantajlı olabilir ama isabet ettiremedikten sonra ne anlamı var.
Dolayısı ile av için şu an uygun bir silah değil.
Ancak güzel bir paradox şokla sabot atabilirsem domuza bu silahtan başka silah götürmem.
Yani şu an için söylediğin doğru eğlencelik bir silah

fatih akkılıç

• Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : 24 Aralık 2009, 09:06:23 »
av tüfeği çifte ya da pozedir...ne işiniz var 10 tane fişek atan tüfekle...av hayvanına kaçma şansı vermeden avcılık mı olur? nerde kaldı yaban haytaı koruma kuralları? nerde kaldı takoz uygulaması? herşey öldürmek için değildir bence...yaşatmak adına da birşeyler yapmalı...inanıyorum ki bir gün gelecek av hayvanları o kadar azalacak ki insanlar bu forumda tek kırma ile ne kadar zevkli av yaptıklarını anlatacaklar ve herkesi buna teşvik edecekler...aslında 2 den fazla atan silahlar ava yasaklanmalı tabii bu benim fikrim...

Bence av silahını çifte ya da poze olarak sınırlandırmak yanlış.Av her şekilde yapılır.Barutlu silahlar icat olmadanda av vardı.Önemli olan amaca yönelmek yasal yollardan
 Avda zaten 2 fişekten fazla alan silah kullanımı yivsizler için yasak.Safirin şarjöründe takoz var.İstersen çıkartırsın ama yasaları çiğnemiş olursun.
 Ben Safir firmasını takdir ediyorum.Cesaretli ve keyfli enteresan bir çalışma.Bravo ....bir yenilik bir farklı yaklaşım....Ar/ge lerini geliştirirlerse ilerde harika işler yapıcakları kesin..ABD ye mal yapıyorlar sürekli.Yivli versiyon için çalışıyorlar.Mevcut silahta süper iyileştirmeler yapılmış.Hoş yani.

Çevrimdışı Erol ÖMEROĞLU

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #20 : 24 Aralık 2009, 18:43:57 »
  Slm,bence avcının silahı av silahına benzeyecek.Sırf bu yüzden ben almayı düşünmüyorum bile.
Erol ÖMEROĞLU
1963 Tekirdağ/Saray

• *
    • REMINGTON
« Yanıtla #21 : 24 Aralık 2009, 19:13:40 »
Sevgili Fatih ne üdüü belirsiz 410bore bir tüfeğin namlusu kople yivli olsa sabotda atsan 30kalibre bir yivliyle 800-1200mt/sn domuzu bazen durduramazken sadece bir hayal olur...

RASTGELE

not:Mantık hatası 410 tüfek 1900fps yapsa bile çekirdek çok ufak paradox tüfek ve sabot 1900fps ama kurşun 50 kalibre ve üstü çaktın mantığı...
Ansam Selçuk KARAKÖY
B Rh + 1976 ÇORLU
0535 347 99 99
[email protected]

« Yanıtla #22 : 11 Mart 2010, 10:23:20 »
arkadaslar  12ga yıv varmıda bukadar ovuyorsunuz
Celal İSKENDEROĞLU
1965-Bolu

Çevrimdışı Ferhat TONGUR

• *
« Yanıtla #23 : 29 Temmuz 2010, 14:27:37 »
bu silahı evde bulundurmak da güzel olur  28.07.2010 siparişini verdim işallah pazartesi elimde  denemek lazım hayırlısı şu kötü ortamda gercekten lazım
Ferhat TONGUR
1976 ADIYAMAN artı almanya mannheimdan---herkese verilecek bir cevabım vardır lakin önce adama bakarım adam mı diye yada lafa bakarım laf mı diye

sadikkir

• Ziyaretçi
« Yanıtla #24 : 29 Temmuz 2010, 14:45:24 »
Ben istanbulda yeni açılmış bir av bayisinde yeni modelini gördüm..orijnal yivli şoku var üzerinde..iyi birkaç mermi ile hız testi yapmak lazım.. tüfeğin taktik görüntüsü benide cezbediyor..alıpta duvara assam yeter:))