Gönderen Konu: SAFİR T14 Av Tüfeği  (Okunma sayısı 117029 defa)

0 Üye ve 35 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Gürhan KÖMÜRCÜ

• *
Ynt: SAFİR T14 Av Tüfeği
« Yanıtla #25 : 08 Eylül 2011, 15:28:31 »
doğuda ve güneydoğuda bunu kullanamazsın dağda biri görse terörist diye güvenlik güçleri hareket geçer canından bile olabilirsin. Süs tüfeği gibi birşey içinde okadar para verilemez. alın havalı tüfek onulada kutu vurursunuz.
Gürhan KÖMÜRCÜ
1971 ANKARA

Çevrimdışı H.Avni ÖZCAN

• *
  • AVLANMAYAN AVCIYI YAĞ TUTAR
« Yanıtla #26 : 28 Ekim 2011, 10:37:02 »
Arkadaşlar bu tüfeklerin tırnaklarında bir problem var onu da tüfek tamiri yapan bir usta basitçe halledebiliyor,
Ben 1997 den bu yana 20 cal. tüfek kullanıyorum ayrıca tek kurşun ve müsabaka kurşunları dahil dolularımın tamamını kendim dolduruyorum ancak bulunduğum yörede domuz avlarında safiri kullanan bayağı bir avcı var ve tabiki bende de safir var,yerli fişeklerde zaman zaman tutukluk yapabiliyor ancak avrupa dolularda isterseniz saçma atın kesinlikle mükemmel,Daha tutukluk yapmadı ama başta da dediğim gibi mutlaka bir usta elinden geçmesi lazım.Piyasada 750 tl ye sıfırını bulabilirsiniz.
H.Avni ÖZCAN
1971 BUCAK    0 532 6886576

Çevrimdışı Faruk ARAL

• *
« Yanıtla #27 : 28 Aralık 2011, 00:50:44 »
safir tüfeği en berbat ,çalışmayan ,sadece aksesuar olarak kullanılabilecek bir tüfek.zaten şimdi aksesuar özellğiğde kalmadı,şarjörüde plastik oldu.al sana güzel bir oyuncak.bende görenler oyuncak diye alay ettiler.iki adet tüfek aldım. iki defa tamire gönderdim.yine çalışmadı.sonra bir tanesini375 liraya sattım.diğernide satacam hala satamıyom.nasıl bir ülke bunun satışına kim izin veriyor.çalışmayan bir tüfek nasıl satış izni alır...ama alır..ya burası türkiye.....
Faruk ARAL
1965.12.06-MERSİN

Çevrimdışı Faruk ARAL

• *
« Yanıtla #28 : 28 Aralık 2011, 01:02:15 »
safir denen tüfekten iki adet aldım.ikiside çalışmıyor.iki defa tamire gönderdim .yine çalışmadı.bu tüfekler aksesuar bile olmaz.çünkü şarjörleride plastik oldu.aman ha aman bu tüfekleri alıpta; sobada yakma durumuna düşmeyin.çalışmayan tüfeklerin satışına kim neden izin veriyor.kul hakkı nasıl bir şey yemesi çok kolay bu çok müslüman ülkede........................................
Bence av silahını çifte ya da poze olarak sınırlandırmak yanlış.Av her şekilde yapılır.Barutlu silahlar icat olmadanda av vardı.Önemli olan amaca yönelmek yasal yollardan
 Avda zaten 2 fişekten fazla alan silah kullanımı yivsizler için yasak.Safirin şarjöründe takoz var.İstersen çıkartırsın ama yasaları çiğnemiş olursun.
 Ben Safir firmasını takdir ediyorum.Cesaretli ve keyfli enteresan bir çalışma.Bravo ....bir yenilik bir farklı yaklaşım....Ar/ge lerini geliştirirlerse ilerde harika işler yapıcakları kesin..ABD ye mal yapıyorlar sürekli.Yivli versiyon için çalışıyorlar.Mevcut silahta süper iyileştirmeler yapılmış.Hoş yani.

selamlar.
Safir T-14 ü ilk alanlardan birisiyim.Şu ana kadar da yaklaşık 1000 nin üzerinde kurşun attım. 8 edet domuz vurdum. 4 tanesi vurduğum yerde kaldı.2 tanesini 500 m ilerde buldum.2 tanesinede ulaşamadım.genelde bek avı yapıyorum.Başka tüfeklerimde var. Bu tüfeği bek yerine gittiğimde hava kararmadan kullanıyorum.Ürün zamanında (yaban eriği,elma ve kestane ağaçları altına) Hava kararmadan erken gelen domuzların şansı yok.Tabii ki iyi atıcı ve bek kurallarına uyuyorsan. Benim kendimle ilgili bir problemim yok.Nokta atışınıda çok seviyorum. Ve vuruyorum.Hava karardıktan sonra nişangah tertibatından dolayı perfonmanslı atış zor oluyor. Domuzu doğru yerinden vurduğun zaman hiç sansı yok.
Safir T-14 te çok sorun yaşadım sayılmaz.ilk zamanlarda yedek jarjörü yerinden düşüyordü bir ikide fişekten kaynaklanan sorun oldu.ağırlıklı olarak yavaşcaların kurşununu kullanıyorum. yeni iki kutu da züber kullandım bir sorun yok. Jarjörü değiştirdiler.gerekli bakımları yapıyorlar.İstanbula sık gittiğimden bu tüfekle ilgili gelişmeleride takip ediyorum.en son tüfeği götürdüğümde sorunum olmamasına rağmen jarjörleri ve namluyu değiştirmişler.Ayrıca tüfeğimi boyamışlar ilgililere çok teşekür ettim.
Benim anlamadığım bu tüfeği kullananlardan çok kullanmayanların eleştimeleri.Üretici firma yeni bir ürün yapmış piyasa ya çıkmış malını satıyor. ve bu malın arkasında da duruyorsa ve sorunlu olan tüfeklerlede ilgileniyorsa kendimce sorun yok.
Ben bir Türkiye Cumhuriyet vatandaşı olarak böyle bir ürünün yerli bir üretici firma tarafından yapılmasında gurur duyuyorum. Diğer üretici firmalarınında ürün yelpazelerinde bu tip silahlar olabilir. Dünyada bunun örnekleri çok.AK-47 ,G-3 Gibi AK-47 modelinde saiga firması 12 cal,20 cal.36 cal çok çeşitli modellerini üretiyor.Bizim üreticilerimız niye yapmasın. Çeşit ve rekabet dolayısı ile kalite daha iyi olmazmı.
Kendi adıma ben bu tür tüfekleri askeri silahlara olan merakımdan dolayı seviyorum.
Ev, hoby ve yakın savunma tüfeğidir.
Avcının birinci tüfeği değildir.Bu tür tüfeklere ilgisi olan avcının tüfeklerinden birisidir.
Atış yapmak için keyifli bir tüfek.
Klasik bir av tüfeği olmadığını hepimiz biliyoruz.
Av da da kendinden emin değilsen kullanmıycaksın.
Benim dört tane tüfeğimden biri, Bu tür tüfeklerin avda kullanılması kişinin kendisine kalmış.Avı doğru vurmaya bakacaksın bunun içinde antreman ve tüfeğine alışman gerekiyor.

aşağıda ki resimde safir T14 le yavaşcalar kurşunu kullanıldı.Ve domuz mutlu sona ulaştı.
Saygılarımla.

Faruk ARAL
1965.12.06-MERSİN

Çevrimdışı Tuncay KANDEMiR

• Tuncay Kandemir
  • Hocamız
    • Avcı Sayfası avlak
« Yanıtla #29 : 28 Aralık 2011, 01:13:37 »
Faruk bey eğer durumunuz böyle ise hakkınızı aramalısınız her ilçede aşağıdaki dilekçe örneğini verebileceğiniz hakem heyeti mevcuttur firma hakkında yazı yazmak kolay önemli olan hakkımızı aramaktır

eğer hakkınızı arayıp sonucunu burada paylaşırsanız eleştirileriniz etkili olacaktır....

safir tüfeği en berbat ,çalışmayan ,sadece aksesuar olarak kullanılabilecek bir tüfek.zaten şimdi aksesuar özellğiğde kalmadı,şarjörüde plastik oldu.al sana güzel bir oyuncak.bende görenler oyuncak diye alay ettiler.iki adet tüfek aldım. iki defa tamire gönderdim.yine çalışmadı.sonra bir tanesini375 liraya sattım.diğernide satacam hala satamıyom.nasıl bir ülke bunun satışına kim izin veriyor.çalışmayan bir tüfek nasıl satış izni alır...ama alır..ya burası türkiye.....

(792.12 YTL altında ki alışverişler için)
.......... KAYMAKAMLIĞI
TÜKETİCİ SORUNLARI İLÇE HAKEM HEYETİ BAŞKANLIĞI’NA

(792.12 YTL ile 2.067,89 YTL arası alışverişler için)
..........VALİLİĞİ
TÜKETİCİ SORUNLARI İL HAKEM HEYETİ BAŞKANLIĞI’NA

ŞİKAYET EDEN      : Tüketicinin adı soyadı adresi

ŞİKAYET EDİLEN      : Şikayet edilen kişi/ler yada kurum/ların adı soyadı,unvanı,adresi(sorumluluk açısından birden fazla olabilir.)

ŞİKAYET KONUSU      : Satın alınan hizmetin ayıplı çıkması

OLAYLAR         : Ayıplı hizmete konu olan olay, yaşadığınız hadiseler; net, fazla ayrıntıdan uzak ama olayı tam olarak ifade etmelidir. (1, 2, 3, şeklinde  Madde madde anlatmanızı öneririz.)

Hukuki Sebep           : Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun

Deliller                   :  Fatura, Garanti Belgesi ve/veya (Gerektiğinde Kullanma Kılavuzu) Yetkili Servislerden alınan  Fişler ve/veya Firma ile yapılan yazışmalar ve/veya diğer deliller (elinizde ne tür belgeler veya deliller varsa hepsini yazabilirsiniz, yaşadığınız hadiseler için varsa tanık da yazabilirsiniz)

Netice-i Talep                       : Yukarıda açıklanan nedenlerle 1)ödenen bedelin iadesine, 2) ayıp oranında bedel indirimi, 3) ayıbın giderilmesi( Buraya yukarıda belirtilen seçimlik haklardan hangisini kullandığınızı belirtiniz)  karar verilmesini  saygılarımla arz ve talep ederim.    …./ …. 2005 (tarih)

Ad, Soyad,
                                                                                               imza

Açıklama: 790,12 YTL değere kadar olan tüketici şikayetleri için  ilçe hakem heyetlerine başvurmak mecburidir. Burada verilen kararlar mahkeme kararı niteliği taşımaktadır. İcra kabiliyeti vardır. Ancak 790,12 YTL üzeri için verilen kararların icra kabiliyeti olmayıp mahkemeler için kesin delil niteliği taşımaktadır.
Tuncay KANDEMİR 1971
Samsun Ankara