Teşekkür ederim Güngör Bey. Ben Yaf'a kullandığınız tür fişeklerin basınç ve hız değerlerini sordum. Tek tek hatırımda değil ama gayet normaldiler. Yani sürat 390-400 m/s ve basınç da herhalde 500-600 bar falandı. Bunlar normal. Yanmama falan da olmaması lazımdı. Demek size rastlayan grup üretimde bir hata olmuş olmalı bence. Ama yine de o kadar azı yandığına ve Breda'yı çalıştıramadığına göre epey yavaş fişek olmalılar. Buna rağmen av yapmışsınız. Öğrenmek istediğim buydu.
Kanımca tüfeğinizin saçma nüfuz etkisi bakımından kabahati yoktur. Sorun varsa bile kimi fişeklerden olabilir. Çünkü tüfeğin saçma nüfuzunu azaltıcı bir etkisini düşünemiyorum. Şimdi hatırıma gelen bir detay, daha bugün okuduğum bir yazıda Avrupa bir fişeğin 365 m/s ilk hızı belirtilmişken, adam kronografla 260 m/s ölçmüş. Tabi kafası bozulmuş, artık almam diye yazmış. Kimi Avrupa fişeğin de kutudaki fişekleri arasında birinden diğerine çok hız farkı olduğunu görmüş. Bunları hep kronografla ölçerek yazmış. Ben de beklemezdim ama böyle fişeklere rastladığımızda da şanssızlımız olur yani. Tabi üreten için de talihsizlik.
Elinizdeki tüfek yeniyse şimdilik sadece 32 g ama kullanılmışsa 28 g fişeklerle de çalışması gerek. Yİne de bendeki Remington otomatik de 28 g RC1 fişeklerle soğuk havalarda tek tük boşu atamıyor. Zira çok fazla kullanmadım
Güzeldir Bredalar, güle güle kullanın.