Kardeşim sen tüfeğinin uyum sağladığı fişeği bulamamışsın av canlı kalıyor, haliyle düştüğü yerden uzakşaşıyor.. Sen 24 gramdan başla 28,30,32,34 gram daçma ve 1,40,1,50,1,60,1,70,1,80 gr barut ile fişek hazırla tepeli ile dene 3 başarılı sonuç aldığında senin tüfeğin ideal fişeği odur. İster iç anadoluda, ister eğede yaz kış aynı sonucu alırsın. Av tüfeğinde en önemli olan taraf kundak ölçüleri uyumudur. Sizin bu konuda şikayetiniz yok. Sizdeki sorun saçma, barut uyumunun, oranının bulunmaması.
Ben 12 yıl iç anadoluda ördek, kaz avı yaptım. 1,90,1,90 fişekler le av yaptım. İzmire geldim, keklik, bıldırcın avına gidiyorum, sizin gibi kanadı kırık olursa tesadüfen av alıyorum. Bir gün benden yaşca küçük bir arkadaşım hocam sen bu fişekle av vuramazsın ancak bol bol kanadı kırık yaparsın dedi. Bende aynen dedim. Av öncesi bir araya geldik 24 gr dan 36 gr kadar saçma, 1,25 gramdan 1,80 kadar barut ile fişekler hazırladık Çandarlı tarafına ava gittik ben devamlı tepelilere atış yaptım,. Sonunda 1,50 barut, 28 gr saçma ile yaptığımız fişeklerde karar kıldık. Önden kalkan, parlayan Keklik ve Bıldırcın avında eğede, karadenizde, içanadoluda hep aynı fişek ile ben avcı oldum. Yaz kış aynı gramajdaki (1,50_,28) fişegi her yerde kullanıyorum. Silahım Huğlu Süprpoze Skeet 71 namlu ölçülerime göre özel olarak yaptırdım. Uzak kaçan avlarada 1,70 barut, 34 gr saçma kullanıyorum. Saçma 6 ile 10 numara arası kullanıyorum. O kadar memnunum ki Huğluya 100bin tl verseler satmam. Yaparmı tabi ki yapmaz maracchiyi 30 yıldır hiç kullanmıyorum.