Benim kullandığım 61 namlu, nevi şahsına münhasır bir örnek.
Power tapa fişekle 76 namluya kafa tutan, bior veya keçe tapa fişekle de layıkıyla saçmayı açıp kısa/orta mesafelerde
''doğrult at'' keyfi yaşatabilen bir özelliği var. İç çapı 18,80 ve sabit çıkışı 18,30 mm ölçüsünde..
Fazla fişek veya tüfek değiştirmenin vuruş performansını etkilediğini, tek tüfekle ve az değişken fişeklerle daha stabil ve başarılı sonuçlar alınacağından bahsedilir genelde...
Yukarıda yaptığım açıklama, aslında o işin pek de öyle olmadığını göstermek içindi..
Yaptığım her başarılı atışın arkasında, tüfek fişek şok uyumunu yakalamak için verilmiş uğraşlar ve deneme yanılma süreci var.
Ölçülü dipçik, tüfeğe ve mühimmata güvenmek, kendine güvenmek, denemeler yaparak hangi kombinasyonun neler yapabildiğini görmek, neyi nerede ne zaman kullanacağını bilmek, bunların hepsi biraz zaman alıyor ama bu çabaların meyvesini alınca da ortaya böyle keyif verici sonuçlar çıkıyor
Emrah bey 61 namlunun bir dezavantajı var mı tecrübelerinize göre? Mesafe, fişek seçimi, av türü neler oldu. Bende 61 ve 71 (ikisi de şerit, mobil şok) var. Sezon boyu bir onu taktık bir ötekini. Zaten çok fazla avda yoktu, acemilikte olunca pek anlayamadım. Vuramadım namluya bahane buldum sök takla geçti sezon