öncelikle selamlar, tamam Suat hocam senin tavuğun yumurtlasın, ne diyeyim, maalesef paralı avcılık lafından da tam olarak ne anlamadığınızı görmüş oldum. Sıkıntılı bi durum yaratmışsam kusura bakmayın. Amacım kimseyi suçlamak değil, cümleten hayırlı ramazanlar dilerim. Kalın sağlıcakla.
Faruk bey
Yukarıda bir cümle kurmuşsunuz .
öncelikle selamlar, tamam Suat hocam senin tavuğun yumurtlasın, ne diyeyim, maalesef paralı avcılık lafından da tam olarak ne anlamadığınızı görmüş oldum
Şu benim anlamadığım yada anlamak istemediğim paralı avcılık tam olarak nedir ?
Ya da siz paralı avcılık deyince ne anlıyorsunuz ?
Anlatın bizde anlayalım.Eksiklerimizi tamamlayalım.
Bir çok kişi haricinde genel olarak her avcının bir yada iki tüfeği vardır.
Bazı imkanı olan silahseverler haricin de birçoğumuz ruhsat büroya 5 senede bir ya da iki defa ya gideriz ya da gitmeyiz.
Her hafta sialh alan yada satan biri değilseniz 5 senede 2 yada 3 tüfek için 1000 TL masraf ya ödersiniz yada ödemezsiniz.
Bu zamana kadar 50 TL ye halledilen bu işler yeni yasalarla fiyat olarak arttırılmış durumda.
5 senede bir 1000TL para bazılarına çok gelebilir.
Senede 1030 TL av vergisi, 500 TL av pulu birilerine çok gelebilir.
Ya da yukarıdaki saydığım masrafları paralı avcılık olarak zannedenlerde olabilir ona da eyvallah.
Konuya hepi topu 5 kişi yazıyor.Bu da ilgi olmadığının ispatı.
Bir kaç kişi sürekli paralı avcılık diye tutturmuş gidiyor.
Bende diyorum ki paralı avcılık bu değil.
Ancak avcılık artık maddi imkanları olanların yapması gerektiği bir hobi.
İmkanları,ve yeterlilik belgesi olanlar yapmak durumunda diyorum.
Paralı avcılığa karşıyız diyenlerin bir çoğunun da bedavaya belge dahi almadan avlanmak isteyen tipler olduğunu düşünüyorum.
Neyse daha fazla yazmaya gerek yok.
Ben merada bedavadan avlanan adamlar görmek istemiyorum.
Siz istiyorsanız ,merada bu tiplerle bol bol karşılaşısınız temennisiyle konuyu kendi adıma kapatıyorum....