Su akar yolunu bulur,özgürlük alanımızı ihlal etmemek kaydıyla beyan edilen her görüşe saygılıyız, sağlık varsa diğer aktiviteler bir anlam kazanır Rabbim herkese sağlık afiyet nasip etsin.
Konuya katkı yapan tüm arkadaşlara teşekkür ederim.
Buradaki bir çok kişi devlet aklı nasıl çalışır konusuna pek hakim değil, bakın 99 depreminde bir defaya mahsus konulan “ötv” günümüze geldiğinde neredeyse toplumum %60-70 ini sıfır araba vs. alamaz duruma getirdi,biz işte geldik gidiyoruz epeyce güzel avlar yapıp bir kaç güzel anı biriktirdik benim derdim içine avcılık ateşi düşecek olan şehirde yaşayan ücretli çalışanlar şimdi masum görünen o rakamlar varya beş on sene sonra eğer bir düzenleme yapılmaz ise devasa boyutlara ulaşacak işte o zaman burada yazılanlar bir anlam ifade edecek,kırsaldaki avcılar mı onlar o coğrafyanın sahipleri bir yolunu bulup avlanırlar olan kırsalla hiç bir bağı olmayana olur.
Ha bu arada ilk çıktığı günden beri belgeli avcı ve atıcıyım maddi imkanım olmasına uzak mesafe tek kurşun atışlarını sevmeme rağmen sırf,neredeyse logaritmik artan harç sistemine muhalif olduğum için yivli tüfek almadım.
Saygılarımla.
Ben devlet aklının sıradan insanlardan çok daha derin çalıştığına inanırım.
Mesela 17Ağustos 1999 günü usta birliğim olan Adapazarı Taşkısığı birliğine gittim.
Adapazarı istanbul a ve Ankara ya yakın bir yer olmasına rağmen devlet bir hafta ortada yoktu.Neredeydi bu devlet !!!!
Hatta bu afetten 3/4 ay sonra Düzce depremi oldu.
Oraya da yardıma gittik.
Aylarca yardım ekibindeydik.
O beğenmediğiniz devlet aklı 300km yere 1 haftada gelemezken, 8 Eylül 1999 sonrası SGK da yeni işe başlayanlara şırakkadana 60 yaşında emekli olma kanununu geçiriverdiler.
Millet can derdindeyken.
Hatta evet evet ilk ÖTV kanununu da onlar çıkardı.
Kimdi acaba onlar ?
Ben o zaman anladım bu devlet aklının nasıl güzel çalıştığını.
7200 gün primim var ve 60 yaşında emekli olacağım.
Bunu neden diyorum bende bir haksızlık kurbanıyım ama haksızlığa uğradım diye de devleti eleştirsem de bu bana bir kazanım sağlamıyor.
İkinci olarak yol,köprü,havaalanları yapıldı.Bunlar karın mı doyuracak ne gerek var dediler.
İstemeyen kullanmasın kardeşim otoban ,köprü ,ve yolları.
Hepsinin ücretsiz olanları var.Onları kullanın.
Bir depremde yol ,köprü ve hastanelerin ne kadar önemli olduğunu gördük.
Köprü gereksiz diyenler haziran ,temmuz ,ağustos aylarında Gelibolu / Lapseki arasını geçmek için 4/5 saat feribot kuyruğu bekleyerek geçebiliyordular.
Yakın bir tarihte bir Tunceli av programı için ilk kez köprüden geçtim.
Harika 4 dakikada benim sayabildiğim 50 kadar araç geçti köprüden.
Yine Tunceli yollarında yapılan yollar,köprüler,viyadükler hizmetleri de gördüm.
Lafın kısası ben istanbul boğaz köprüsünü yada Ankara şehir hastanesini hayatım boyunca kullanmayacağım diye bu köprüler,yollar,hastaneler yapılmasın mi demeliyim ?
Benden vergi alınmasın.Bana ne bunları kullanacak olanlar ödesin mi demeliyim ?
Böyle bir mantık,böyle bir zihniyet olabilir mi ?
Bu ülke insanı gerek yaşadığı cografya, gerekse yüzyıllardır yönettiği ezik Avrupanın güçlenmesiyle,bir çok yaptırıma maruz kalıyor.
Gerek siyasi,gerek ekonomik yaptırımlar birde pandemi ilave olunca hayat herkes için olduğu gibi bizim insanımız içinde zorlaştı.
Kolay değil tabi.
Ancak bu kadar olumsuzluğa rağmen Türk devleti güçlüdür. Ve bunu daha bir iki gün önce içinde CİA ajanı ve terör işbirlikçilerinin bulunduğu ve kimsenin sahiplenemediği bir helekopteri sınırları dışında düşürüp 7/8 kişilik bir grubu ceheneme yollayarak göstermiştir.
Ama bunlar tabi bizim akıl edemeyeceğimiz, devlet aklının akıl edebileceği işler.
Biz bence pulumuzu ve vergimizi ödeyelim üzerimize vazife olmayan işlere de bulaşmadan paşa paşa avlanalım derim.
Bizim insanımız her zaman eleştirir,her şeyi çok bilir.
Ama eldekini eleştirirken hiç bir zaman alternatif nedir diye düşünemez,seçenek sunamaz.
Velhasıl kişiler,makamlar,iktidarlar iyi yada kötü gelip geçer.Dünya Sultan Süleymana kalmamış bize mi kalacak!!!
Asıl olan Türk devletidir.Ebidiyen kalacak.
Belki ismi değişecek,belki şekli değişecek ama asil bir millet olarak bu coğrafyada hüküm sürmeye devam edecektir.
Kalın sağlıcakla....