Sebepler üzerine yorum yapmadan sadece alınan karar bazında birkaç cümle söylemek gerek.
Bu karar alındığında, henüz bakanlık onaylamamıştı, avbis sistemi kapatıldı ve randevular silindi...
Hatta karar metni, bazı avcı karşıtı stk ların eliyle sosyal medyada dolaştırılmaya bile başlandı.
4915 sayılı kanunun ilgili maddelerine göre ülke genelinde avın kapatılması için Merkez Av Komisyonunun toplanması gerekliydi, ona uyulmadı.
Av kapatıldığı halde av turizmi kapsamındaki faaliyetlerde herhangi bir yasak söz konusu değildi.
Yine sosyal devlet anlayışına ters olarak, vergisi peşinen ödenmiş bir hak, henüz süresi dolmadan avcıların elinden alınmış oldu.
vs vs
Bu ülkede, cezalar, yasaklar, kanunlar sadece kanuna uyan, saygılı ve düzgün insanlar için geçerliyse, yaptım oldu mantığıyla istenildiği zaman haklar çekip alınabiliyorsa diyecek çok bir söz kalmıyor.
Belgesini donduran arkadaşlara veya kaçak avlananlara yasal avcılık konusunda hep telkinde bulunmuş biri olarak her geçen gün kendimi daha da enayi olarak hissetmeye başladım. Artık onları o kadar da haksız görmüyorum.
Amacım asla aykırı söylem değil, sıkıntı varken av peşine düşmek de değil.
Dile getirmek istediğim şey mevcut durumdan bağımsız olarak avcılığa ve avcılara kesilen fatura...
Devlete ve kanunlara saygılı olduğu için kurallara uyan insanları bu duruma düşürmemek gerek...
Yazmak isteyip yazamadığım daha çok şey var, yanlış anlaşılmasın, bu kadarı kâfi...