ibrahim bey adına hepinize teşekkür ederim hepiniz sevdiğiniz fişekleri yazdınız sağolun var olun elinize emeğinize sağlık şimdi bende RC JK6 35gr yazarım da gerek yok İbrahim beyin aradığı RC prestige bildiğiniz bir yer varda yardımcı olun lütfen yoksa şimdi burda herkes sevdiği fişeği yazarsa iş çıkılmaz hal alacak sonuçta da RC Prestige bulunamayacak gibi ....
Selahattin bey merhaba.
Ekonomik şartlar ve alım gücüne bakılınca piyasada çok gitmeyen fişekleri getirip satmayı kimse istemez.
Hal böyle oluncada gelmeyen fişeği bulmak epey güç oluyor.
Böyle durumlarda alternatif bulmak kaçınılmaz oluyor.
Bizde bu sebeble değişik marka ve model alternatifleri belirttik.
Rc firması iyi bir firma olsada ben her fişeğini alıp kullanmam mesela.
RC Prestige de benim için o kadar abartılacak bir fişek değil.
Ancak avcılıkta tüfek ,fişek bir psikilolojik savaştır.
İyi kondüsyonda olup iyi avlar vurarsanız marka ve modelin önemi olmaz dersiniz.
Atıp vuramazsanız o zaman bahane aramaya başlarsınız.
Bir avda vurulan 10 kuştan 5 i canlı düşmüşse zaten iyi vurulamarığının ispatıdır.
Özellikle küçük kuş avlarında oluyorsa bunun sebebi iyi vuramamaktandır.
Ancak ne hikmetse kimse iyi vuramadığını kabul etmek istemez.
Öyle ya 30 g 8 no bir fişekte 500 kadar sacma varsa bir kuşa da 5 tane 8 no saçma isabet ettiyse o kuş ölmelidir.
Çünki 5 saçma çok sacmadır.Ancak kimse geri kalan 495 adet sacma nereye gitti demez.
En ucuz 7/8/9/10 numara fişekleri yıllardır küçük kuş avlarında kullanan birisi olarak 10 numarada dahil 35 m den daha henüz vurulupta düsmeyen av görmedim.
Yani en azından benim vurduklarım düşüyor.
Kış avlarına ve iri saçmalara gelince ben ucuz ve yerli fişek atmam.
Av az ,kıymetli ve çekilen cefaya bakarak 50m mesafeye kadar avlara hiç tereddüt etmeden atarım.
Av gidiyorsa vurulmamıştır.
Ne tüfeğe ne de fişeğe bahane bulmam.
Ama iyi fişek atarım.Vuruldumu diye asla düşünmem...