hayırlı olsun güle güle kullanın
satın alma belgesinemi kestiler faturayı,namluyu ruhsata işlettirme aşamasının nasıl olduğunu işletince bilgilendirirmisiniz
Bugün başvuruda bulundum. Kaymakamlığa dilekçe verdim. su silaha şu numara yedek namlu aldım ruhsata işlenmesini istiyorum diye. Ordan emniyete: Yeni belge var ise resim istemediler. 100 lira Ziraat bankasına bankadan kart parası ödemesi, (başka tüfel varsa tüm tüfekler gidecek). işlem yapılacak yedek namlu ve tüfek bir de yedek namlunun faturası. +ruhsat
İşleme alındı, haftaya geçici ruhsatınızı alın dediler. Geçici ruhsat emniyetten alınınca onlar Ankaraya yolluyormuş dosyayı, ardından eve yeni ruhsat geliyormuş. Bu ara zarfında eski ruhsat bende, ruhsata işli orj namlusuyla kullanabilirsiniz dediler. Büyük ihtimal geçici belgeyi alınca bende eski ruhsatı da alacaklar sonra yenisi gelecek.
Bu arada benim fabarm orjinal, yedek namlu falan yok. Ama namlu no ile tüfek üzerindeki no değişik. Ona bakmadılar hiç.
Daha önce de avda polis denk gelmişti sadece tüfek üzerindeki numarayla av belgesine bakmıştı. Ama usulüne göre olsun diye işlettik işte.
###
Fabarmı aldığım yeri aradım bi sıkıntı olmuyor dedi. namlu CAxxx tüfek FAxxx diye başlıyor. xxx ler aynı numara sedece harf kısmı değişik. Israrla sordum bişey derslerse derdimizi nasıl anlatırız diye. O da bişey olmuyor dedi israrla.
O zaman yedek namluyu işletmenin ne anlamı var onu anlamadım