Suat Bey,
Yetişkin bir domuzu(90 kg) durdurmak için gereken enerji miktarı 1350 joule (135 kg)civarı yine aynı şekilde temiz ve ani bir ölüm için kurşunun domuzun kazan dairesinde göğüs çapının yarısı mesafede ilerlemesi gerekiyor örnek vermek gerekirse 75 kg bir domuzun göğüs çapı 51 cm civarı temiz ölüm(bana göre altından halı çekilmiş gibi olmalı) için kurşunun kazan dairesinde 26 cm ilerlemesi gerekiyor bu yetişkin azılılarda(150 kg ve üstü) 40-45 cm yi bulabili piyasadaki kurşunlar bu kadar penetre olabilirmi hiç sanmıyorum,testini paylaştığım kurşun 120 metreye kadar durdurucu enerjiyi taşıyor(hatta daha fazlada benim standardım 1600 joule) yetişkin azılı bile olsa dediğiniz gibi 50 metreye kadar temiz bir ölüm gerçekleşeceğini düşünüyorum ama mesafe ilerledikçe istenen penetrasyon mesafesi düşeceğinden 2. ve 3. atışlara ihtiyaç duyulabilir(kafa,boyun,kalp ve omirilik isabetlerini bunun dışında tutuyorum)
Saygılarımla.
Tevfik hocam açıklama ićin teşekkürler.
Bir çok kişiden yerli ve ucuz kurşunların derinin altındaki yağ tabakasını bile geçemediğini konularını duyuyoruz.
Ben domuz avcısı değilim ve domuz avcısı bir çok avcının mecburiyetten yivsiz y otolarla avlanmaları malesef ülkemizde bir zorunluluk.
Bu sebeble domuz avına iyi bir y oto ve güçlü kendimi ispat etmiş kurşun kullanmak gerekli.
Ben kendi adıma 3 inc ve 28 g 1750 FPS magnum kurşunlar i(Winchester,Federal)
Ve yine Winchester ,Federal 3 inc Magnum Bakır kaplı şavrotinler tercih ediyorum.
Tüfek patlayınca ben ne olacak diye düşünmek istemiyorum.
Bu arada konu bir şekilde kursunlara gelince yukarıdaki markalara ulaşamayan avcı dostlar için ise B&P firmasının kurşunlarını tavsiye ediyorum.
Hem güçlü ,hemde kaliteli kurşunlar olduğunu belirtmek isterim...