Deniz Bey öncelikle merhaba,
10 yaşımda babamın bana aldığı üzümlü koop. çifteyle 30 yılı aşkın bir süredir avlanıyorum. Bu süreçte 2. ya da 3. tüfeklerim muhakkak oldu domuz ördek ve kaz avlarında kullandığım. Lakin çiftem hep 1. tüfekti. Bu tüfekle saysız av yaptım çok performanslı günlerim oldu hiç boş atmadığım veya canlı düşürmediğim. Lakin vurduğum her kuşun canlı düştüğü çok ıska yaptığım da nice ev günleri oldu. demem o ki öldürmeyen tüfek olmaz, olamaz. Kalitesiz fişek; yorgunluk, konsantrasyon eksikliği gibi türlü sebepten kaynaklanan atış hatası, atıcıya uyumsuz kundak, ava uyumsuz fişek ve ya şok olur. Sosyal medya çıkalı beri her hususta olduğu gibi av ve avcılık hususunda da bir yığın çöp bilgi insanların dimağında türlü soru ve sorunlara yol açıyor. Bahsettiğiniz her iki tüfekte rüştünü ispatlamış güzide firmalara ait. Dolayısıyla tavsiyem her iki tüfeği de omuzlamanız hatta mümkünse denemeniz size en uyum sağlayanını estetik kaygılarınızla birleştirerek seçmeniz. En nihayetinde tüfek de fişek de köpek de avcı için birer araç avın ve avcılığın esası değil. Üzerinde gerektiğinde farla duruyoruz ben de dahil olmaz üzere maalesef. Odak noktamızda avcılığın özü etiği ruhu ve mücadelesi olmalı diye düşünüyorum.
Şimdiden hayırlı olsun,rastgele.