Selam dostlar. Tüfeğimi Ankara'dan birisine satılması için birisine vekalet verdim. Tüfek, vekalet ve ruhsat fotokopisini gönderdim. Oradaki memur "Tüfeğin sahibi 60 TL ziraat bankasına para yatıracak, tüfeğin ruhsatının aslı gelecek" demiş. Ben önce inanmadım kendi ruhsatımın bağlı olduğu emniyetteki polis arkadaşı aradım. O da" Evet abi doğru, ruhsatın aslını da göndereceksin, daha sonra senin adresine, devredilen tüfek düşülerek, kalan tüfeklerin üzerinde yazıldığı yeni tip ruhsat gelecek" dedi. Aynı ruhsatta bulunan başka bir tüfeği de 1 hafta sonra satacaktım. Bana "Yeni ruhsatın gelmesini bekleyeceksin ve tekrar 60 TL yatırıp, bu yeni ruhsatı da devir işlemin yapılacağı emniyet birimine vereceksin, tekrar o sattığın tüfek de düşüm yapılarak kalan tüfeklerin üzerine yazılı olan ruhsat adresine gelecek" dedi. Yani hem tüfek alırken hem de satarken 60 TL yatırılacak ve her seferinde ruhsat yenilenecekmiş. Bizler işler kolaylaşacak derken bakın neler oluyor. Forumdaşlarımın bilgisine sunarım.