Gönderen Konu: Ruhsatların yenilenmesi kart sistemine geçişi  (Okunma sayısı 2853 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Cihat KESKİN

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Ruhsatların yenilenmesi kart sistemine geçişi
« : 21 Mart 2021, 22:49:01 »
İkamet bölgem jandarma bölgesi olduğu için jandarmadan ruhsatımın değişmesi gerektiği ve kart olması gerektiğini söylediler ayrıca 5 yılın dolmasına 4 ay kaldığı için komple yenileyerek değiştirmem gerekiyor mantıklı olan da bu babam sadece 60 küsür lira sanırım ücret ödeyerek kart sistemine dönderdi ben ise hem kart ücreti hem ruhsat harcı ödeyerek değiştiriyorum.Asıl  konu yeniletmessem tüfekler kaçak durumuna düşeceğini ve elimizden alınarak kamuya verileceğini söyledi artık av tüfeği ruhsatı yenilenmediğinde bulundurmaya değil direk kaçak durumuna düşeceğini söyledi aynı tabanca taşıma ruhsatı gibi olmuş emniyet bu sisteme tam başlamamış ama jandarma başladı sizinle de paylaşmak istedim bu durumu. Evlerde duran bulundurma tüfekler kaçak durumuna düşebilir tam  hakim değilim fakat anladığım kadarıyla böyle gözüküyor.
  • Sarsilmaz- magic
  • Gecado- çifte/16 Huğlu-çifte/12
  • Yıldız poze/61
  • Pointer/Barut
  • Pointer/Ateş
  • Setter/Prens
1997 - Fatsa

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Ruhsatların yenilenmesi kart sistemine geçişi
« Yanıtla #1 : 23 Mart 2021, 02:49:38 »
Aynen dediğiniz gibi.Faal durumdaki tüm ruhsatlar yenilendikten sonra sırada yıllardır hiç işlem yapılmamış ruhsatlar var,aynı tabancadaki gibi,sahibi ölse bile silah boşta kalmayacak
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

The following users thanked this post: Cihat KESKİN, Erdal TOKER

Çevrimdışı Muhammet ACAR

• *
« Yanıtla #2 : 23 Mart 2021, 23:36:37 »
Peki şöyle bir soru sorsam. Babam kendine ait olan ruhsatlı tüfeğinin ruhsatını yenilememiş, sonralardan ruhsatlar kayıp olmuş gitmiş. Ben bunu emniyetteki arkadaşa sorduğumda onun ruhsatını çıkaramayız demişti. Evde öylece kalsın demişti. Bu bahsettiğim tüfeği ruhsatlandırabilir miyiz sizce ?
  • ATA ARMS SP
  • Winchester SXP
🇹🇷

Çevrimdışı Cihat KESKİN

• *
« Yanıtla #3 : 24 Mart 2021, 00:09:49 »
Peki şöyle bir soru sorsam. Babam kendine ait olan ruhsatlı tüfeğinin ruhsatını yenilememiş, sonralardan ruhsatlar kayıp olmuş gitmiş. Ben bunu emniyetteki arkadaşa sorduğumda onun ruhsatını çıkaramayız demişti. Evde öylece kalsın demişti. Bu bahsettiğim tüfeği ruhsatlandırabilir miyiz sizce ?
Kayıtlarda kesinlikle vardır diye düşünüyorum seri numarasından ruhsatı tekrar çıkarırlar birde e devletten bakabilirsiniz belki gözüküyordur.
  • Sarsilmaz- magic
  • Gecado- çifte/16 Huğlu-çifte/12
  • Yıldız poze/61
  • Pointer/Barut
  • Pointer/Ateş
  • Setter/Prens
1997 - Fatsa

Çevrimdışı Ahmet ÖZTÜRK

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #4 : 24 Mart 2021, 02:47:48 »
babanıza ait e devlet üzerinden silah ruhsat sorgusu yapabilirsiniz,kayıtları bulduğunuz an babanız size devir yapabilir.aslında bu araştırma polis ve jandarmanın görevi.biz jandarmada dayımın kayıp ruhsat kaydını bulduk,uzman çavuş 10 dakikada buldu ve bulduğu kayıt 1982 den çıktı,istenirse olur
  • Stoeger peregrine max 5
  • Ata Arms
Ahmet ÖZTÜRK
Lüleburgaz/KIRKLARELİ  1976

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #5 : 24 Mart 2021, 14:30:31 »
Bende ikamet olarak jandarma bölgesindeyim..Jasbis üzerinden gerekli başvuruları yapıp sisteme girerek randevu aldım..
Eski sarı ruhsatımı kart olarak değiştirdim ruhsat bitiş süreme 1.5 sene var yani keyfi değiştirdim..

60 TL kart bedeli ziraat bankasından gişeden makbuz alınarak yapılıyor..

İşlemler toplam 1 gün sürdü 1 gün randevu bekledim 2 günde kart kargoya verilip toplamda başvuru süresi dahil 4.günde elime ulaştı bilginize..

Burada en önemli unsur ( Jandarmadaki personelin veya Emniyetteki ) İşten anlamasıdır..
« Son Düzenleme: 24 Mart 2021, 14:32:53 Gönderen: Samet BİRİCİK »
  • Kırklareli
  • İstanbul
  • https://www.facebook.com/motorlumuhre/
1986-istanbul

The following users thanked this post: Cihat KESKİN

Çevrimiçi Mustafa YAKAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 24 Mart 2021, 16:07:16 »
Bunların tamami 5 ayı geçti  hatta kartin elime gelmesi 6 ay
  • Baikal 54 ussr
  • baikaltoz34 sscb
  • valmet finland
  • remington 11-87 premier
  • toztula 16 ussr vursan a92
  • franchi 48 al ,franchi prestij ,beretta 303 ,specıal poldi elektro
Mustafa YAKAR
1985 EDİRNE

Çevrimdışı Hikmet KIRMIZIOĞLU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #7 : 24 Mart 2021, 20:28:04 »
AVDA VE SPORDA KULLANILAN TÜFEKLER, NİŞAN TABANCALARI VE AV BIÇAKLARININ YAPIMI, ALIMI, SATIMI VE BULUNDURULMASINA DAİR KANUN'un 13/1 maddesi gereği ruhsat vakti dolan tüfeklere ruhsat çıkartılmazsa her tüfek için 944 TL idari para cezası uygulanır ve sonrasında ruhsat çıkartılır.
  • Ata Neo & Beretta 1301 Otomatik
  • Rizzini Aurum Süperpoze & Yıldız Çifte
1986 Balıkesir

Çevrimdışı Samet BİRİCİK

• Avlak Yönetici
« Yanıtla #8 : 24 Mart 2021, 21:19:28 »
Bunların tamami 5 ayı geçti  hatta kartin elime gelmesi 6 ay

One öyle mustafa hocam ya... 4 günde evrak hazırlama randevu dahil elime ulaştı kart..Bu nasıl bir süre 6 ay
  • Kırklareli
  • İstanbul
  • https://www.facebook.com/motorlumuhre/
1986-istanbul

Çevrimiçi Mustafa YAKAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #9 : 24 Mart 2021, 23:07:06 »
Şimdi   son bir tufegim kaldi 7.olacak yeni kartta yer yok 2. Bir kart olacak  nasıl  olur sorusu var sisteme giriyorum sistem kendi ne olduğunu  bilmiyor beni nereye yönlendirsin sıfırdan yenileme gibi 4 veya 5belge istiyor  zaten yenileme  5 ,6 ay once oldu .tüfeği anlaştım  inanınki  bu zorluklardan vazgeçtim
  • Baikal 54 ussr
  • baikaltoz34 sscb
  • valmet finland
Mustafa YAKAR
1985 EDİRNE

Çevrimiçi Mustafa YAKAR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 24 Mart 2021, 23:14:51 »
Hatta bu tufek sayısıyla  ilgili bilgisi olan arkadaş  varsa kac tane alabiliyoruz sınır  nedir. ?
  • Baikal 54 ussr
  • baikaltoz34 sscb
  • valmet finland
Mustafa YAKAR
1985 EDİRNE

Çevrimdışı Muhammet ACAR

• *
« Yanıtla #11 : 25 Mart 2021, 01:15:14 »
babanıza ait e devlet üzerinden silah ruhsat sorgusu yapabilirsiniz,kayıtları bulduğunuz an babanız size devir yapabilir.aslında bu araştırma polis ve jandarmanın görevi.biz jandarmada dayımın kayıp ruhsat kaydını bulduk,uzman çavuş 10 dakikada buldu ve bulduğu kayıt 1982 den çıktı,istenirse olur

E devlet ten baktım ama görünen bir şey yoktu.  :-\
  • ATA ARMS SP
  • Winchester SXP
🇹🇷

Çevrimdışı Kadir MIZRAK

• *
« Yanıtla #12 : 25 Mart 2021, 07:40:53 »
Ustalarım ben konuyu tam anlayamadım.Şimdi benim ruhsat yenileme süreme daha 3 sene var,ben bu süreyi beklemeyip yeni kart almak zorunda mıyım?
  • Typhoon f12
  • Retay masai mara
DOĞUM TARİHİ YAZINIZ Mersin

Çevrimdışı Ersin BATUR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #13 : 25 Mart 2021, 08:11:45 »
2023 tarihine kadar süre var
1981 Kırklareli lüleburgaz

The following users thanked this post: Kadir MIZRAK

Çevrimdışı Hüseyin İŞCEN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #14 : 25 Mart 2021, 14:41:33 »
Ustalarım ben konuyu tam anlayamadım.Şimdi benim ruhsat yenileme süreme daha 3 sene var,ben bu süreyi beklemeyip yeni kart almak zorunda mıyım?
Mart 2023 tarihine kadar eski ruhsatların  kullanım süresi var
Yeni kart almak zorunda değilsiniz
Bu yenileme süresi dolan  eski sarı ruhsatlar  için  de illaki sureyi  uzatırlar tıpkı ehliyetlerde yapılan yenileme  çalışması  gibi her yıl tarih geri atılıyor

Yenilik yapılması gereken diğer bi konuda rahmetli Özal ın yaptigi  gibi babadan dededen kalma  suç işlememiş  sabıkası temiz  av tüfekler için bir kanun çıkarılıp   kayıt altına alınması lazim yazık milli kayıp   
  • huğlu kooperatif 12 calibre 76 namlu süperpoze
  • Üzümlü kooperatif 16 calibre 71 namlu çifte
  • Akdaş ah 212 w hybrit 71namlu yarıotomatık
Gerçek avcı doğayı  koruyan nefsini dizginleyebilendir.

1986 sivas

The following users thanked this post: Kadir MIZRAK

Çevrimdışı Emrah DOĞAN

• *
« Yanıtla #15 : 26 Mart 2021, 09:27:45 »
Oda bir şey mi birde her memurun kendi kanunları var.Ben Manisa polis bölgesinden Kütahya polis bölgesine tüfek sattım ilgili bayan memur illa vekaletin yanında ruhsatın aslı olacak dedi buradaki ilgili memura sorduğumuzda öyle bir şey yok diyor ama bayan illa olacak ben o ruhsatı alacağım oraya resmi yazışma ile göndereceğim o da oradan yeni ruhsata başvuracak dedi Ruhsatı da yenileyeli 7-8 ay olmamıştır.Mecbur gönderdik bekliyoruz
  • Baikal mp 155 max5
  • Albatros alr 19
  • İmpala Plus max 5
  • Ata Neo 12 Ekstra Combo
  • Franchi First Class
Emrah DOGAN
1983 MANİSA/SOMA

Çevrimdışı Ata YAVUZ

• *
« Yanıtla #16 : 26 Mart 2021, 14:28:32 »
Herkese selamlar. Bulunduğum ildeki silah ruhsat ile yaptığım görüşmede, sarı kağıt olan ruhsat belgeleri ile ilgili olarak, kişilerin kendilerinin yetkisizce ruhsata silah ekleme, silme ve yapılan alım ve satışların bildirilmemesi gibi konularda suistimal tespit edildiğini ilgili birimlere gelen şikayet ve yapılan denetimlerden tespit edilmesi üzerine, aynı sürücü belgeleri gibi tek merkezden yani Ankara’da basılıp adrese gönderileceği bilgisini aldım. Tüm sarı kağıt olan ruhsatlar Mart 2023 tarihine kadar yenilenmesi gerekiyormuş. Ruhsat sahipleri yazı gönderilerek bilgilendiriliyormuş. Ruhsatı değiştirmek için ise ruhsatın aslı, bir tane biyometrik fotoğraf ve ziraat bankası şubesine içeriden yani gişeden kart basım ücreti yatırılacakmış(özellikle içeriden gişeden dendi). Müracaat sonrası bir hafta sonra ikamet adresine gelir dendi.
  • Özkanlar FX12 66 namlu
1973 Antalya
5054857679

The following users thanked this post: Osman KÜÇÜKMUMCULAR

Çevrimdışı Veli TOKCAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #17 : 26 Mart 2021, 15:31:57 »
Oda bir şey mi birde her memurun kendi kanunları var.Ben Manisa polis bölgesinden Kütahya polis bölgesine tüfek sattım ilgili bayan memur illa vekaletin yanında ruhsatın aslı olacak dedi buradaki ilgili memura sorduğumuzda öyle bir şey yok diyor ama bayan illa olacak ben o ruhsatı alacağım oraya resmi yazışma ile göndereceğim o da oradan yeni ruhsata başvuracak dedi Ruhsatı da yenileyeli 7-8 ay olmamıştır.Mecbur gönderdik bekliyoruz

tüfek ruhsat fotokopisi +vekaletname  tüfekle beraber gönderim yeterli olur.işler yokuşa sürmek isteniliyor ruhsat aslina istemekle yada bilgisi yeterli değil memurun
avcidan avciya  son 4 ay içinde  konya  ve istanbul a tüfek satildi veya devir edildi  sadece vekaletname ve ruhsat fotokopisi ile ve 1 ay içinde hepsi devir işlemleri bitti
« Son Düzenleme: 26 Mart 2021, 15:36:08 Gönderen: Veli TOKCAN »
1962....BURDUR AVC. KULB                BURDUR

Çevrimdışı Umut GÜDER

• *
« Yanıtla #18 : 27 Mart 2021, 13:18:13 »
  Ruhsatım 20 ağustos 2020 de doldu,2.ikametim olan Ekişehir seyitgazi ilçesinde Jandarma ya müracaatımda en az 6 ay burada ikamet etmem gerektiğini süre dolmadığından Asıl ikametim İzmirden işlem yapmam gerektiği söylendi.İzmire gittiğimde aile hekimim sağlık raporu verimeyeceğini,Eskişehirde aile hekimi kaydımın izmir den alındığını 3 ay değiştiremeyeceğimi söyledi,Eskişehire dönüp sağlık raporu aldım,27 ocak günü evraklarımı İzmir Buca emniyet müdürlüğüne teslim ettim 14 gün sonra 01.02.2021 tarihinden geçerli ruhsatım evime teslim edildi,Ruhsatımın dolduğu tarihten yenilediğim güne kadar 1 defa Milli parklar 1 defa Jandarma tarafından kontrol edildi her hangi bir cezai işlem yapılmadı.
  • Ege silah süp.poze
  • Commodore oto
  • eng poınter
Umut GÜDER
1962  BUCA / İZMİR
A RH+