Ustalarım araştırırken bi kanun buldum. Bu kanunu gittim emniyete yorumlattım. Bahse konu kanunun ilgili maddesi gereği böyle bir hakkın var, ne zaman istersen yenilenebilir ruhsatın dediler. Hem kendim öğrenmiş , hem ruhsat işlemlerini yapan görevliye öğretmiş oldum. Adı geçen kanunu da burada paylaşıp , bu konuyla ilgili müzdarip olan ustalarım var ise onlara da öğretmek istiyorum ve kanunu aşağıya paylaşıyorum. Tekrardan konuyla ilgili görüşlerini bildiren ustalarıma sonsuz teşekkürler, sorunumuz çözülmüştür
KANUNUN ADI:
2521 SAYILI AVDA VE SPORDA KULLANILAN TÜFEKLER, NİŞAN TABANCALARI VE AV BIÇAKLARININ YAPIMI, ALIMI, SATIMI VE BULUNDURULMASINA DAİR KANUNUN UYGULANMASINA İLİŞKİN YÖNETMELİK (aynı isimde kanun da var ama bu yönetmelik dikkat)
YÖNETMELİĞİN 10. MADDESİNDEKİ İLGİLİ FIKRA: "5 yıllık ruhsatname harcının ödendiğini kanıtlayan harç tahsil makbuzunun ibrazı halinde kendisine yivsiz tüfek ruhsatnamesi verilir veya mevcut ruhsatnamesi yenilenir. " şeklindedir.
Yani, ruhsatınızın süresi bitmemiş dahi olsa 5 yıllık ruhsatname harcının ödendiğini kanıtlayan kişi harç tahsil makbuzunu ibraz etmesi halinde ruhsat tarihinin ne zaman bitip biteceğine bakılmaksızın gerekli merci tarafından iş ve işlemleri yapılır.