Gönderen Konu: Dipçik ölçüsü ve nişan hattı  (Okunma sayısı 606 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Halil ÇANGA

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Dipçik ölçüsü ve nişan hattı
« : 21 Şubat 2021, 16:11:24 »
Bazı arkadaşlar nişan hattı ile dipçik ölçüsünü karıştırıyor
Nişan hattı kırma tüfeklerde namlu üstünde şerit boyu uçtaki arpacıkta biter yarı oto kasa üstü başlar şerit boyu arpacıkta biter. Dipçik ölçüsü ani tüfek omuzlamada gözümüzü bu nişan hattı ile aynı hizaya getirmeye yarar. Ani omuzlamada refleks olarak omuzlanıp hiç bir ayar yapmadan biraz sağ biraz alt vs. Uğraşmadan gözümüzün nişan hattına getirme ayarları dipçik ölçüsüdür(tabi bu ölçünün sağlıklı olması için kullanıcının standart omuzlama alışkanlığı edinmesi şart her seferinde tüfeği aynı yerden tutma omuz çukurunda aynı yere alma gibi )
 Şimdi dipçik ölçüsü kullanıcıya uymayan bir tüfek ile kağıda bol zamanlı nişan ala ala yani dipçik nişan hattını gözüme getirmiyorsa ben gözümü nişan hattına götürürüm mantığı ile bütün nişan alma disiplinini uygulayıp ateş edilen silah bakılan yeri vurmuyorsa:
-kullanıcı nişan alma disiplinini bilmiyor
- tüfek nişan hattı hatalı
- tüfek namlu hatalı .

• Fias cesa o&u
  • Husqvarna as310 s&s
  • Browning A5

The following users thanked this post: Rıdvan ÖZKAN

Çevrimdışı Rıdvan ÖZKAN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Dipçik ölçüsü ve nişan hattı
« Yanıtla #1 : 21 Şubat 2021, 23:28:00 »
Kesinlikle haklısınız. Adam sabit hedefe nişan alıp -atıyorum- sağ alt vuruyor;sonra da dipçik ölçüsü bana göre değil deyip yok açı ayar pulu, yok yeni dipçik meselelerine bağlıyor. Dipçik ölçüsü tamamen refleks atış ve uçar avlarını etkiler; sabit hedefe zaten kendini her türlü uyduruyorsun..
1983

''Emek, yemek getirir.''

The following users thanked this post: Abdullah GÜLTEPE

Çevrimiçi Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Dipçik ölçüsü ve nişan hattı
« Yanıtla #2 : 22 Şubat 2021, 02:06:22 »
Güzel bir konuya deyinmişsiniz, dipçik ölçüsünü yanlış anlayan arkadaşlar var malesef, stoeger pompalıda dipçik bana göre uzun ve düşüktü, duran avlara yada nişan alma zamanım olduğu avlara zaten nişan alarak atış yaptığım için vuruyordum tüfeğin nişanında sıkıntı yoktu, dipçikteki düşüklüğü dipçik fişekliği takarak giderdim ve ani atışlarda dipçik ayarını bu şekilde sağladım. Dipçik ayarı ikinci işlem öncelikle tüfeğin namlu veya nişan hattı problemi varmı kontrol edilmesi lazım
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

The following users thanked this post: Rıdvan ÖZKAN