Arkadaşlar, ustanın belirlediği ölçüler mavi ile yazılı. Yukarıda da belirttiğim gibi tüfeği omuzladığımda bantın bir bölümünü görüyordum. Ben de bantı görmemek veya daha az görmek için dipçiği düşürmeyi planladım. Fabrikayı arayıp görseldeki kırmızı ile yazılmış ölçüleri verdim. Biraz sallama oldu; umarın kötü bir sürprizle karşılaşmam.
rıdvan bey eğer dipçik size uzun gelmiyorsa tetik çekme mesafasiyle oynamasanız ıyi olurdu, dipçik kısa gelirse geri dönüşü olmaz, dipçiği kısalttığınız zaman yüzünüz dipçikte daha ileri ve yüksek bir noktaya yaslanacaktır ve sizin dipçik açısını aşağıya düşürmek için verdiğiniz ölçü tölere edilmiş olur, dipçik uzunluğundada yarım santim çok farketmese de 1 cm yanağınınızı yasladığınız yeri değiştireceğinden sıkıntı olabilir, ayrıca gerekenden uzun veya kısa dipçik tüfeğe adapte olmanızı zorlaştırabilir. fiziki yapınızı bilmiyorum ama ölçüleriniz ortalama ölçülere çok yakın boyunuz veya kol yapınız kısa değilse tetik çekme mesafesini değiştirmeyin derim...Bantı Görme/Görmeme: Normalde
''Sabit bir nokta belirleyip nişan aldığında bantı silme görüp arpacığı görüyorsan dipçik düşüklüğü/yüksekliği sana uygundur.'' bu söyleminiz için diyeceğeğim tek şey çoğu tüfekte böyle bir vurma şekli yok tüfeklerimi ilk aldığımda özellikle tek kurşunla denerim arkadaşlarımın tüfekleriylede attım bazılarında bantı epey görerek atmak gerekiyor bazılarındada bant görmeden kasa üzerinden arpacık görmek gerekiyor ve bunu atış yapmadan bilemiyorsunuz malesef...
Resmini attığım huğlu çifteyle bantı resimdeki gibi görmek gerekiyor sonradan yaptırdığımız dipçik düşük geldiği için dipçik fişekliği takarak kullanıyordum, başka bir tüfeğimdede hiç bant görmeden kasa üzerinden arpacık görerek atmak gerekiyor, silme bant görerek isabet kaydettiğim sayılı tüfekler arasında yıldız otomatik var