Herkese selamlar,
Üç sene önce kara avını bırakmış, elimdeki Yıldız SPZ M'yi bir avcı arkadaşıma devredip balıkçılığa yönelmiştim. Ancak av hastalığı ne yazık ki tekrar nüksetti. Arada bir krizler gelip geçerdi. Son kriz geçmeyince tekrar kolları sıvayıp tüfek almaya karar verdim.
Araştırmalarım neticesinde Akus'ta karar kıldım. Ölçülerime göre yaptırmak için 12 Şubat günü Malatya'dan kalkıp Konya'ya gittim. Başta Esra Hanım olmak üzere, sağ olsunlar çok ilgilendiler, misafir ettiler, yedirdiler, içirdiler. Yöneticileri ile, çalışanları ile hepsi çok nazik insanlar.
Fabrikaya giderken henüz hangi modeli alacağıma karar vermemiştim,Hunter model ile Hunter Lüx arasında gidip gelmekteydim; orada da kararımı Hunter Lüx modelinden yana kullandım. İnce şoklar ve tam çakmak görünümü, bu kararı vermemin etkeniydi.
Kesinlikle ejektör istemiyordum; ancak bunun mümkün olmadığı söylenince içime sinmese de ejektörü de kabullendim. Aslında selektör de istemiyordum; fakat ''madem ejektörsüz seçeneği yok, selektör de olsun bari'' diye düşündüm.
Solak atıcı olduğum için sol avanslı dipçik yapılacak. Deneme tüfeği ile ölçülerim alındı. İnşallah 1,5-2 ay içinde teslimi yapılacak.
Fiyat artmasın diye standardın dışına çıkmak istemedim. Tüfeğin özellikleri şöyle:
-12 kalibre
-71 namlu
-Namlu boyası krom
-Dipçik boyası yağlı boya
-Ejektörlü
-Selektör yok
-Otomatik emniyet
-Tabanca kabza
-Ceylan el kundağı
-Pirinç arpacık
-Sarı tetik
-Beyaz %30 gravürlü çelik kasa
-Lastik dipçik pedi
-Standart 2,5 ceviz kundak
Akus ailesinin şimdiye kadar olan hizmetlerinden memnun kaldım. Umarım tüfekten de ziyadesiyle memnun kalırım. Aynı modeli kullanan avcı arkadaşların yorumlarını da okumak isterim. Teşekkürler.