Benelli nin böyle bir açıklamasını ben görmedim.
Hadi diyelim ki böyle bir ibare kullandı ne diyecekti.
Bizim inertia sistemimiz kocaman bir balon mu diyecekti.
Bu gün bir çok kinetik y oto da Benelli nin meshur Click arızası yaşanabiliyor.
Namlunun power bore ,back bore olması 18.4 ya da 18.8 mm olması kaliteli olduğu anlamına gelmez.
Bir sürü Fabarm grupmanı gördüm reziller ötesi.
Benelli süper vinci yi bizzat denedim.Benim test ettiğim Vinciye 5000 bile vermezdim.
Huğlu 401 rezil rüsva etti. Hemde iç çapı 18.3mm gibiydi.
Elimizden bir sürü tüfek geldi geçti.Denedik gördük.
Bu gün namlu kalitesinden bahsedeceksen Browning FN de üretilen namluların hata payının yanlışım yoksa binde bir gibi bir hata payıyla üretildiklerini konuşmamız gerekirdi.
Ya da neden FN üretimlerin tercih edildiğini.
Ben 665 hindi şoku ve 1 no saçmayla 50 m de çok denemeler yaptım.
Dehşet sonuçlar gördüm inanın.
İyi bir şok uyduğu takdirde en ucuz tüfeği bile tanınamaz hale gelir.
Uyarsa tabi uymazsa ,1000 TL çöp olur.
Paylaşımınızın sonunda saçma hakkındaki paylaşımınız saçmanın özgül ağırlığının penetrasyona etkisi hakkında bir makaledir.
Hindi şoklarınlada denemeler yaptım.Ölcme şansım olmadı malesef ama bariz çıplak gözle bile vurulan hedefin daha fazla penetrasyona maruz kaldığı görülebilir.
Yani bir mod şok ile bir hindi şokunun penetrasyonu aynı olamaz.
Şok ve fişek namlu performansını belirler.
Kıvırın bir su borusundan namlu yapın o da vurur işinizi görür.
Sarma namlular tellerin lehimlenmesiyle yapıldı yıllarca kullanıldı iş görmedimi ?
Bana derseniz namlu üretim prosesi çok kaliteli,üst düzey ,sağlam ve binlerce atışa dayanıklı size hak veririm.
Ama grupman ve penetrasyona direk etki ettiğine asla inanmam.
Arpacığı gösterdiği yeti vuruyorsa tabi.
Son olarak şunu da ilave edip bir daha yazmayacağım.
Şu an eminim bu sitede elinde ne ithal tüfekler var sırf ismine aldanıp alınan,ancak ne grupmanı ne poi si düzgün olan fakat çok para verdik aman sesimizi çıkarmayalım satalım gitsin bende kurtulayım diyenler epey fazladır.
Kimse kusurlu benim malım demiyor.
İyi tüfeğe denk gelmek şans işidir birazda.Kimisi en ucuz tüfekte denk gelir, kimisi bir arsa parasıyla denk gelemez.
Bunları nereden biliyorsun derseniz atılan çarşaf çarşaf grupman resimlerinden biliyoruz.
İyi tüfek denenerek alınır.İyi olduğu görülerek alınır.
Söze lafa itibarla değil...