Gönderen Konu: Üzümlü magnum mgt 12 hakkında düşünceleriniz nedir  (Okunma sayısı 2861 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ali GÜRBÜZ

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Herkese merhaba avcılıkta yeniyim geçen sene uyduruk bir tüfekle biraz domuz peşinde koşturdum bu sene biraz daha profesyonel e doğru gitmek istiyorum bunun için de kendimce çok beğendim fiyatı da piyasaya göre gayet uygun olan http://www.magnumavtufekleri.com/urunler/sarjorlu-av-tufegi-1/magnum-mgt-12-kirmizi-yari-otomatik-10-1-sarjorlu-av-tufegi-12-kalibre-9/ bu linkteki silahla işe başlamak istiyorum ama herhangi bir inceleme videosu vs bulamadım sizce nasıldır 3 5 sene sorun çıkarmasa yeterli sonrasında daha kaliteli silahlar düşünebilirim ama şuan bütçem biraz kısıtlı bu tüfeğin yanında bir de https://www.kamperest.com/ayna-tipi-red-dot-kirmizi-yesil/ bu reddot tan almayı düşünüyorum yeterli bilgim ve tecrübem olmadığı için buradaki tecrübeli insanların bilgi birikimi den faydalanmak istedim
1995-Ordu

Çevrimdışı Abdullah ORUÇ

• Müdavim Üyemiz
  • "Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"
Ynt: Üzümlü magnum mgt 12 hakkında düşünceleriniz nedir
« Yanıtla #1 : 26 Aralık 2020, 16:20:56 »
o tüfeği kullanmadım. detayları bilmiyorum.
Lakin;
onunla domuz avının zor olacağını düşünüyorum. 1600tl fiyatı var. o fiyatlara 2,el bir Armsan, Ata CY, Akkar  bir tüfek alınabilir.
bu dediğim markaların bahsettiğiniz tüfekten çok çok daha kaliteli ve kullanışlı olabileceğini düşünüyorum.
reddot ise ilk atışlarda iş yapabilir lakın kısa zamanda iş yapmaz duruma düşecektir.
her ikisinin parasını da birleştirip böyle bir tüfek almanız sizi daha da memnun edecektir.
https://www.bozkurtav.com/sarsilmaz-sa-x-700-otomatik-av-tufegi-pmu2

benimkisi sadece öneri...
  • Armsan Phenemo 28" - 21" Barrel
  • BH Best Arms 24" - 22" Barrel
Abdullah ORUC
 1982 BURSA

"Yaradılanı Sev, YARADAN'dan Ötürü"

The following users thanked this post: Oğuz BÖLEK

Çevrimdışı Osman ALP

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #2 : 26 Aralık 2020, 18:06:42 »
Tüfeği bilmem ama o red dot, 12 çaptaki bir tüfeğin atış şiddetine dayanamayıp ayar bozar.
Osman ALP
16.11.1970 - İZMİR
Browning Auto5, Sauer Beretta s56, Remington 1187 Special Purpose, Remington Model 11, Remington 870 Express Combo, JP Sauer&Sohn Royal Çifte, Retay Masai Mara, Derya MK-12, Rubans Anglais Dolma Çifte, Mossberg 500A Combo

Çevrimiçi Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 26 Aralık 2020, 19:45:16 »
Biraz daha profesyonel birşey düşünüyorsan bora barak 99 tavsiye ederim fiyatı diğerlerine göre uygun ve kaliteli bir şarjörlü, normal tüfeklerde daha uygun fiyatlı kullanabileceğin mpdeller var
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

Çevrimdışı Ali GÜRBÜZ

• *
« Yanıtla #4 : 28 Aralık 2020, 01:28:15 »
Önerileriniz için teşekkür ederim, profesyonel bir silah alacağım zaman derya mk12 yi alırım diye düşünüyorum şarjörlü olması daha hoşuma gidiyor. Reddot konusunda hayal kırıklığına uğradım uzun süre stabil kullanabileceğim ve fiyat olarak da çok uçuk olmayan reddot önerileriniz var  mı?
1995-Ordu

Çevrimiçi Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #5 : 28 Aralık 2020, 01:32:45 »
Önerileriniz için teşekkür ederim, profesyonel bir silah alacağım zaman derya mk12 yi alırım diye düşünüyorum şarjörlü olması daha hoşuma gidiyor. Reddot konusunda hayal kırıklığına uğradım uzun süre stabil kullanabileceğim ve fiyat olarak da çok uçuk olmayan reddot önerileriniz var  mı?

Hawke ve Wortex reddot modelleri diğerlerine göre biraz uygun ve 12 kalibrede kullanılacak modelleri var truglo var onun fiyatı daha yüksek ama hiç biri malesef 1000 tlnin altında değil
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

Çevrimdışı Ali GÜRBÜZ

• *
« Yanıtla #6 : 28 Aralık 2020, 21:14:16 »
Hawke ve Wortex reddot modelleri diğerlerine göre biraz uygun ve 12 kalibrede kullanılacak modelleri var truglo var onun fiyatı daha yüksek ama hiç biri malesef 1000 tlnin altında değil
Teşekkür ederim, bu modelleri araştırıcam
1995-Ordu

Çevrimdışı Aydın MERİÇ

• *
« Yanıtla #7 : 30 Aralık 2020, 18:15:30 »

Ava gitmeden tüfekle birçok atış yapıp güvenilir olduğunu kontrol edin. belirttiğiniz fiyat aralığındaki tüfeklerin sürekli çalışma gibi noktalarda problemi olabilir. Güvenli atışlar ve keyifli avlar dilerim.
  • Stoeger P3500 - Pompalı (Combo Namlu)
  • Derya MK-12 - Yarıotamatik
  • Yıldız SPZ 36 ME - Süperpoze
  • İmpala Plus - 56 Slug namlu
  • Chiappa Double Badger - Kırma Poze
  • Huğlu - Çifte (Babandan kalma)
1985-İstanbul

Çevrimdışı Ali GÜRBÜZ

• *
« Yanıtla #8 : 31 Aralık 2020, 04:33:20 »
Ava gitmeden tüfekle birçok atış yapıp güvenilir olduğunu kontrol edin. belirttiğiniz fiyat aralığındaki tüfeklerin sürekli çalışma gibi noktalarda problemi olabilir. Güvenli atışlar ve keyifli avlar dilerim.
Aslında beni en çok cezbeden tüfeğin tipi ama fiyatının uygun olması beni tedirgin ediyor bir kaç defa sürüyle yakın temasa girmek durumunda kaldık ve böyle bir durumda tüfeğimin tutukluk yapması kötü sonuçlara neden olabilir bu yüzden de çok kararsız kaldım bu tüfekte sanırım biraz daha bütçemi arttırıp derya mk12 lere baksam daha sağlıklı olucak ama bu tüfekte de hep aklım kalıcak   :o
Biraz da şans işi tabi bundan 4 5 sene önce 750 TL ye Facebook ta satılan tüfekler vardı amcam onlardan almıştı yıllardır hiç sorunsuz kullanıyor sadece 2 defa alev gizler patladı ne bir tutukluk ne başka bir sorun çıkarmadı. İnşallah şansım yaver gider değerli önerileriniz için çok teşekkür ederim
« Son Düzenleme: 31 Aralık 2020, 04:39:42 Gönderen: Ali GÜRBÜZ »
1995-Ordu

Çevrimdışı Aydın MERİÇ

• *
« Yanıtla #9 : 31 Aralık 2020, 15:33:14 »
MK-12'yi iki senedir kullanıyorum. Tüfeği av için değil, hobi amaçlı kullanıyorum.

Tüfekle ilgili genel yorumlarım;
1. 28-40 gr arasında sorunsuz çalışıyor. herhangi bir besleme problemi ile karşılaşmadım. 24 gramda besleme problemi yapıyor.
2. Tüfek inanılmaz kirleniyor. Biraz da benim tek kurşun atmamdan kaynaklı. Ama gene de belki namlu iç çapı yapı da kaplamasından kurşun sıvaşması çok oluyor.
3. Ağır bir tüfek, avda taşınmaz ama hobi atışlarında yormuyor. Geri tepmesi az, özellikle kompansetör ile hiç tepmiyor.
4. Ben genelde 2 ve 5 li şarjörü kullanıyorum. 10'lu hem estetik değil hem yayı çok sert.

• Stoeger P3500 - Pompalı (Combo Namlu)
  • Derya MK-12 - Yarıotamatik
  • Yıldız SPZ 36 ME - Süperpoze
  • İmpala Plus - 56 Slug namlu
  • Chiappa Double Badger - Kırma Poze
  • Huğlu - Çifte (Babandan kalma)
1985-İstanbul

Çevrimdışı Ali GÜRBÜZ

• *
« Yanıtla #10 : 02 Ocak 2021, 04:56:53 »
MK-12'yi iki senedir kullanıyorum. Tüfeği av için değil, hobi amaçlı kullanıyorum.

Tüfekle ilgili genel yorumlarım;
1. 28-40 gr arasında sorunsuz çalışıyor. herhangi bir besleme problemi ile karşılaşmadım. 24 gramda besleme problemi yapıyor.
2. Tüfek inanılmaz kirleniyor. Biraz da benim tek kurşun atmamdan kaynaklı. Ama gene de belki namlu iç çapı yapı da kaplamasından kurşun sıvaşması çok oluyor.
3. Ağır bir tüfek, avda taşınmaz ama hobi atışlarında yormuyor. Geri tepmesi az, özellikle kompansetör ile hiç tepmiyor.
4. Ben genelde 2 ve 5 li şarjörü kullanıyorum. 10'lu hem estetik değil hem yayı çok sert.
Bu öneriniz  beni yüksek bir ücret ödemekten kurtardı gibi 😊 çünkü ben domuz sürüleri peşinde koşarken kullanıcaktım.Sanırım mk12 de beni hayal kırıklığına uğratır. Peki domuz için ideal fişek kaç gr olmalı ben de tek kurşun tercih ediyorum genelde, ama şimdiye kadar gramlarına dikkat etmemiştim
1995-Ordu

Çevrimdışı Doğan ATEŞ

• *
« Yanıtla #11 : 02 Ocak 2021, 11:35:50 »
Genç istekli bir Avcı oldunuz için tek tek soru olarak bilgi edinmeyi tercih etmemenizi tavsiye ederim bu forumda sayfalarca tek kurşun ve balistiği üzerine yazılar var onları bulup tek tek okuyun Facebook instagram hesaplarındaki fotoları tavsiyeleri boşverin öncelikle en fazlasını değil en doğrusunu en güvenlisini seçmeye çalışın az para verip hayatınızı şansa bırakmayın fişek denemeye başladığınızda elinizde o fişekleri karşılayabilecek bir tüfek olsun domuz avında kullanılacak bir tüfek için en son kriter estetik olmalı sonuçta bıldırcın avlamıyorsunuz .Tek kurşunun gramajına dikkat etmeden balistiğini bilmeden domuz avcılığı olmaz bol bol teknik bilgi içeren sayfaları okuyun dikkatli olun

Selamlar
Bu öneriniz  beni yüksek bir ücret ödemekten kurtardı gibi 😊 çünkü ben domuz sürüleri peşinde koşarken kullanıcaktım.Sanırım mk12 de beni hayal kırıklığına uğratır. Peki domuz için ideal fişek kaç gr olmalı ben de tek kurşun tercih ediyorum genelde, ama şimdiye kadar gramlarına dikkat etmemiştim
  • Beretta 686 Silver Pigeon 1
  • Beratta A400 Lite Sentetik
  • İmpala Plus 66
1977 İzmir

Çevrimiçi Mehmet Sabri MUTLUER

• Expert Üye
« Yanıtla #12 : 02 Ocak 2021, 14:13:40 »
Herkese merhaba avcılıkta yeniyim geçen sene uyduruk bir tüfekle biraz domuz peşinde koşturdum bu sene biraz daha profesyonel e doğru gitmek istiyorum bunun için de kendimce çok beğendim fiyatı da piyasaya göre gayet uygun olan linkteki silahla işe başlamak istiyorum

şuan bütçem biraz kısıtlı bu tüfeğin yanında bir de https://www.kamperest.com/ayna-tipi-red-dot-kirmizi-yesil/ bu reddot tan almayı düşünüyorum yeterli bilgim ve tecrübem olmadığı için buradaki tecrübeli insanların bilgi birikimi den faydalanmak istedim

Ali bey,

Yivsiz tüfek işine yeni başlayanlar, genellikle dış görüntüsüne bakarak bir seçim yapıyorlar. Seçtiğiniz tüfek av için, hele domuz avı için uygun bir tüfek değil, hobi amaçlı yivli taklidi bir tüfektir.

Domuz avı gibi, tehlikeli bir av düşünüyorsanız kişisel olarak dıştan takma şarjörlü tüfek tavsiye etmem. Dıştan takma Şarjörlü tüfeklerde atım yatağına giriş, tüp şarjörlü tüfeklere göre daha açılı olduğundan, herne kadar  yeni nesil şarjörlerde biraz daha iyi çalışsa bile fişek dikme, sıkıştırma az değildir. Tehlikeli avlarda kullanılacak tüfek iyi çalışan, güvenilir, rüştünü ispatlamış bir tüfek olmalıdır. Tehlikeli avlarda tek bir tutukluk bile hayatınızı riske atabilir. Domuz avı için kinetik sistem ve pompalı tüfek de tavsiye etmem.

Yivsiz tüfek; bir yandan atış yaparken, bir yandan fişek yükleyebildiğimiz, istendiği anda fişek türünü değiştirebileceğimiz tüp şarjörlü bir sistem olmalıdır. İlk seçilecek tüfek gazlı sistem yarı-otomatik bir tüfek olmalıdır. Av da kullanılacak tüfek, yasal olarak 2+1 fişek üstü taşıyamaz. Yarı otomatik tüfekler daha hızlı doldurulabildiği için tercih ederim, domuz avında başarıyla kullanılabilse de kırma tüfekleri de yavaş dolumları nedeniyle ilk plana almam.

Bütçeniz yetmiyorsa, Abdullah Oruç beyin söylediği gibi 2. el, iyi çalışan gazlı yarı-otomatik bir tüfek işinizi gayet iyi görecektir.

Reddot kullanmasını bilirseniz hızlı hedef bulmada yararlı bir aygıt olsa da, av için olmazsa olmaz değil. Şerit bant ve/veya arpacık da hızlı hedef bulma ve isabetli atış imkanı verir. Airsoftlar için üretilmiş ucuz reddotları almanızı hiç tavsiye etmem. Yivsiz tüfeğin geri tepmesi kısa sürede bozulmaları, en azından sıfırlamanın sapması ile sonuçlanır. İşe yarar reddotların fiyatları ise yerli tüfek fiyatlarının çok üstündedir. Önce tüfeğinizi alın, bütçeniz elverdiğinde reddot (ihtiyaç olursa) düşünülür.

« Son Düzenleme: 02 Ocak 2021, 14:16:55 Gönderen: Mehmet Sabri MUTLUER »
  • Benelli Supernova
  • Beretta 1301
  • Ata CY Slug
  • Retay Masai Mara
MSM 1948-İzmir

Çevrimdışı Ali GÜRBÜZ

• *
« Yanıtla #13 : 02 Ocak 2021, 21:01:33 »
Hepinize zaman ayırıp tecrübelerinizi bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim, önerilerinizi dikkate alarak farklı kaynakları da inceleyerek daha fazla bilgi sahibi olacağım hepinize kazasız belasız sağlıklı günler diliyorum.  :)
1995-Ordu