Herkese merhaba avcılıkta yeniyim geçen sene uyduruk bir tüfekle biraz domuz peşinde koşturdum bu sene biraz daha profesyonel e doğru gitmek istiyorum bunun için de kendimce çok beğendim fiyatı da piyasaya göre gayet uygun olan linkteki silahla işe başlamak istiyorum
şuan bütçem biraz kısıtlı bu tüfeğin yanında bir de https://www.kamperest.com/ayna-tipi-red-dot-kirmizi-yesil/ bu reddot tan almayı düşünüyorum yeterli bilgim ve tecrübem olmadığı için buradaki tecrübeli insanların bilgi birikimi den faydalanmak istedim
Ali bey,
Yivsiz tüfek işine yeni başlayanlar, genellikle dış görüntüsüne bakarak bir seçim yapıyorlar. Seçtiğiniz tüfek av için, hele domuz avı için uygun bir tüfek değil, hobi amaçlı yivli taklidi bir tüfektir.
Domuz avı gibi, tehlikeli bir av düşünüyorsanız kişisel olarak dıştan takma şarjörlü tüfek tavsiye etmem. Dıştan takma Şarjörlü tüfeklerde atım yatağına giriş, tüp şarjörlü tüfeklere göre daha açılı olduğundan, herne kadar yeni nesil şarjörlerde biraz daha iyi çalışsa bile fişek dikme, sıkıştırma az değildir. Tehlikeli avlarda kullanılacak tüfek iyi çalışan, güvenilir, rüştünü ispatlamış bir tüfek olmalıdır. Tehlikeli avlarda tek bir tutukluk bile hayatınızı riske atabilir. Domuz avı için kinetik sistem ve pompalı tüfek de tavsiye etmem.
Yivsiz tüfek; bir yandan atış yaparken, bir yandan fişek yükleyebildiğimiz, istendiği anda fişek türünü değiştirebileceğimiz tüp şarjörlü bir sistem olmalıdır.
İlk seçilecek tüfek gazlı sistem yarı-otomatik bir tüfek olmalıdır. Av da kullanılacak tüfek, yasal olarak 2+1 fişek üstü taşıyamaz. Yarı otomatik tüfekler daha hızlı doldurulabildiği için tercih ederim, domuz avında başarıyla kullanılabilse de kırma tüfekleri de yavaş dolumları nedeniyle ilk plana almam.
Bütçeniz yetmiyorsa, Abdullah Oruç beyin söylediği gibi 2. el, iyi çalışan gazlı yarı-otomatik bir tüfek işinizi gayet iyi görecektir.
Reddot kullanmasını bilirseniz hızlı hedef bulmada yararlı bir aygıt olsa da, av için olmazsa olmaz değil. Şerit bant ve/veya arpacık da hızlı hedef bulma ve isabetli atış imkanı verir. Airsoftlar için üretilmiş ucuz reddotları almanızı hiç tavsiye etmem. Yivsiz tüfeğin geri tepmesi kısa sürede bozulmaları, en azından sıfırlamanın sapması ile sonuçlanır. İşe yarar reddotların fiyatları ise yerli tüfek fiyatlarının çok üstündedir. Önce tüfeğinizi alın, bütçeniz elverdiğinde reddot (ihtiyaç olursa) düşünülür.