söylediğiniz şey ile kesinlikle alakası yoktur.T5 yani metal diplik uzunluğu fazla olan 24gram skeet fişeği de vardır,tam tersine T1 olup yani metal dipliği kısa olan yüksek patlama basınçlı magnum kurşun lar da vardır. yani metal kısmın uzunluğu,fişeğin patlama basıncına endeksli değildir...
Mehmet Sabri MUTLUER bey doğru olan açıklamayı yapmış.
Kadir bey t5 kovana trap skeet fisegi dolumu yapan firmalar bende gördüm bu firmanın tercihi olur ister ise ses fisegi bile doldurur.Bu durumu genelde kimse yadirgamaz zira güvenlik zafiyatida yok sonucta ben bazen denk geldikçe T1 kovanlı atılmış fişekleri incelerim metal kısım el ile rahatça çevriliyor genelde 30 gr üzeri T1 kovanli fişeklerde oluyor
T1 kovana dolum yapılmış yüksek patlama basınçlı magnum kurşun dolusu hiç görmedim ben bu olayın basınca dayanimi ile ilgisi yok ise
Neden magnum fişeklerde agir gram fişekleede T1 kovan göremiyorum mirage de b&p de remington da bu olay fişekte ki saçma yükü arttıkça diplik boyuna orantılı uzuyor
Yerli firmalar genelde hangi kovanı buluyor ise onla dolum yapıyorlar hafif gram harici T1 kovan kullanan yerli firma da pek denk gelmiyor
Herkezin fikrine bilgisine de saygım sonsuz