3 hafta oldu monza alalı. İlk avımda 2 domuz vurdum hoş mesafe 60-70 metrelerdeydi. Yani domuz avında kullanacaksanız 56 namlu hayli iş görür diye tahmin ediyorum. Ayrıca bugün monzanın 61 namlusu satışa çıktı. Dediğiniz doğru namlu boyu uzadıkça çekirdek çıkış hızı ve dolaylı olarak çekirdeğin sahip olduğu enerji artıyor. Birde şunu belirteyim yivli olunca insanlar zannediyor ki 500-600 metrelere pat diye atar vururum. Öyle bir dünya yok maalesef. Balistik programları .308 cal 180 grain BC değeri 0,240 civarı olan çekirdek için(şuanda selllier bellot bulabilirsiniz mke'de) rüzgarsız, eğim olmayan 25 derece sıcaklıklarda yani kısaca stabil bir ortamda 300 cm dolaylarında düşüş veriyor. Ben yaklaşık 7 derece eğimde aşağıya doğru 510 metreye attım gerçekten de 280 cm dolaylarında düşüş var.350 metrede denemeler yaptık rüzgar o kadar etkiliyor ki inanmazsınız. Yani domuz avını biliyorsunuz hayvan hiç bir zaman çakılı kalmaz. Uzun uzun nişan alıp atma fırsatınız olmayacaktır ben yivli işinde yeniyim ama 500 metrede ufacık titreşimler bile dürbünde bariz hissediliyor.
Bu yazdıklarım şevkinizi kırmasın lütfen, yivli kesinlikle ayrı bir keyif.