Suat çalışkan sen avcıysan bilmem lazım.namlu uzunluğu belli bir ölçüyu geçtiği zaman bir anlamı yok..bilakis mesafe daha da kısalıyor. Bıldırcında sıktıgım o zaman 7 numara idi....mesele zaten şoklarla alakalıdır özellikle bilmenizi isterim.şöyle yapalım tûfek balık esir edremitte..yakında istanbuldan oraya geçeceğim.avlanmak için .video eşliginde 71 namlu merkel, winchester, benelli Vinci, browling..vb.tufeklerden herhangi biri veya hepsî olabilir..kapışalım..önce aynı gramaj ve sacma ile saçma dağılımı, tenekeyi veya sacı delme gucune bakalım..Sonra yüksek bir yerden baraj, göl veya denize dogru mesafê atısı yapalım..arkadaşklarda Gırsin ve degerlendirsin..yenilen o kisiye çilingir sofrası hazırlasın..hodri meydan..Burda yok soyle, yok boyle açıklamalara gerek yok..laf salatalıgınada gerek yok..ben varım..sizde varsanız soyleyin bir tarihte buluşalım ve arkadaşlarda şahit olmus olur..Daha ne diyeyim🙂🙂🙂 öyle değilmi arkadaşlar..
Bak arkadaşım
Sizden daha iddaalı bir av tüfeği üreticisiyle bir iddiaya girdik.
Onların tüfekleride 36.6 m de % 98 grupman atıyor diye iddia ettiler.
O filmin klibini çekmiştik.Hatta o marka tüfeği sadece onların iddialarını çürütmek için satın aldık.
Yani tüfek sahibi olduk senin anlayacağın.
36 ve 50 m mesafeler defalarca ölçüpte yüzlerce fişek atmış ,metresi kuvvetli gözlem ve istatistiğe önem veren ve bunları ara ara forumda paylaşan biriyim.
Ancak sizin iddialarınızı
Ne matematik ,ne fizik, ne kimya ne de balistik denen inceleme bilimi kabul eder.
5 no 400 m/s ile patlayan bir fişeğin saçmaları 37 m de 220m/s ye düşüyorki bu hızın öldürülecek bir av için 150 m/s nin üzerinde olması gerektiği hesaplanmış.
Bu fişeğe 37 m de bir ördek için 2.5 m önleme hesaplanıyor.
Şimdi elimizde 400m/s ile patlayan bir 7 no fişek var.
Bu fişeğin hızı 80 m de ne olur ? Ne kadar önlemeyle atmalıyız, nasıl göreceğiz ?
50 m mesafede bir A4 kağıdı arpacıkta kayboluyor
Görünmüyor.
Sabit destekli bir atışta.
Velhasıl konuyu uzatmaya gerek yok.Siz biraz forumu pattern ve penetrasyon bölümlerine bakınız.
Kendi tüfeğinizi methederken gerçekten gülünç duruma düşüyorsunuz.
Bu arada öyle tüfekler gördümki etrafımda 36.6 m de % 90 92 grupman atabilenleri mevcut.
Deveden büyük fil var anlayacağınız.
Ama hiç birinin sahibinden daha 80 90 m den vurdum lafı duymadım.
80 90 m den av vurulmaz mı tabikide vurulur.
Tilki çakal kaz tavşan binde bir bile olsa vurulma ihtimali olan avlar.
Çok özel fişeklerle tabiki olabilir.
0 ve üzeri numaralar ,büyük av hedefleri olmak şartıyla.
Ya da sürüye atarsınız denk gelirse düşen olur belki.
Forum sizin sayenizde biraz canlanacak.
Ben bu katkınız için bile sizlere teşekkür ediyorum.
Rastgele