Sevgili arkadaşlar uzun zamandır kullandığım 3 tüfeğim ile Churchill yöntemine göre atış yaptım ve tüfeklerime müdahale etmeden önce atışlarımız sizlerin yorumuna bırakıyorum.
Atışlarımı aşağıdaki tüfeklerim ile gerçekleştirdim. Atışları gerçekleştirmemin sebebi ise iki hafta önce üveyik avında baikal tüfeğim ile çok net atışları kaçırmam.
1.Baikal 27 EM 1 C 12
2.Yıldız Klasik Çifte 12
3.Huğsan magnum otomatik 12
Atış adetleri ve şok bilgisi resimlerde mevcut.
İlk müdahale etmek istediğim ve en çok kullandığım Baikal tüfeğim.
İlk yorum benden gelsin
1.Atışımı baikal ile yaptım. 24 grm. trap fişeği ile. 15 mt civarı uzaklıktan ve 3 nolu şok ile uçara atar gibi 6 atış Atışlarım sol üstte toplanmış sanırım. Bunun için dipçiği kesmeden biçmeden nasıl bir yöntem ile önce deneyip sonra kalıcı düzeltme yöntemine gidebilirim.
2.Atışımı huğsan otomatik ile yaptım. aynı şekilde 24 grm. trap fişeği ile. 15 mt civarı uzaklıktan ve 1 nolu şok ile uçara atar gibi 6 atış yaptım. Burada ise atışlarım tam sol da toplanmış. Huğsan otomatiği yıllarca kullandım, ilk göz ağrım. O dönemde açı ayar pulu vs. varmıydı verdiler mi hatırlamıyorum. Elimde de öyle bir şey yok, satın alınıp takılabiliyor mu onuda bilmiyorum. Bilenler yardımcı olabilir mi.
3.Atışımı yıldız klasik çiftem ile yaptım. aynı şekilde 24 grm. trap fişeği ile. 15 mt civarı uzaklıktan ve kendinden şok ile uçara atar gibi 5 atış yaptım. Burada ise atoşlar sağda toplanmış ama solda da bir takım saçmalar mevcut.