Gönderen Konu: Churchill yöntemi ile atışlarım ve tavsiyeleriniz  (Okunma sayısı 798 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Şenol ANA

• *
Sevgili arkadaşlar uzun zamandır kullandığım 3 tüfeğim ile Churchill yöntemine göre atış yaptım ve tüfeklerime müdahale etmeden önce atışlarımız sizlerin yorumuna bırakıyorum.

Atışlarımı aşağıdaki tüfeklerim ile gerçekleştirdim. Atışları gerçekleştirmemin sebebi ise iki hafta önce üveyik avında baikal tüfeğim ile çok net atışları kaçırmam.

1.Baikal 27 EM 1 C 12
2.Yıldız Klasik Çifte 12
3.Huğsan magnum otomatik 12

Atış adetleri ve şok bilgisi resimlerde mevcut.

İlk müdahale etmek istediğim ve en çok kullandığım Baikal tüfeğim.
İlk yorum benden gelsin

1.Atışımı baikal ile yaptım. 24 grm. trap fişeği ile. 15 mt civarı uzaklıktan ve 3 nolu şok ile uçara atar gibi 6 atış Atışlarım sol üstte toplanmış sanırım. Bunun için dipçiği kesmeden biçmeden nasıl bir yöntem ile önce deneyip sonra kalıcı düzeltme yöntemine gidebilirim.

2.Atışımı huğsan otomatik ile yaptım. aynı şekilde 24 grm. trap fişeği ile. 15 mt civarı uzaklıktan ve 1 nolu şok ile uçara atar gibi 6 atış yaptım. Burada ise atışlarım tam sol da toplanmış. Huğsan otomatiği yıllarca kullandım, ilk göz ağrım. O dönemde açı ayar pulu vs. varmıydı verdiler mi hatırlamıyorum. Elimde de öyle bir şey yok, satın alınıp takılabiliyor mu onuda bilmiyorum. Bilenler yardımcı olabilir mi.

3.Atışımı yıldız klasik çiftem ile yaptım. aynı şekilde 24 grm. trap fişeği ile. 15 mt civarı uzaklıktan ve kendinden şok ile uçara atar gibi 5 atış yaptım. Burada ise atoşlar sağda toplanmış ama solda da bir takım saçmalar mevcut.

Şenol Can
1983

Çevrimdışı Doğan ATEŞ

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Ynt: Churchill yöntemi ile atışlarım ve tavsiyeleriniz
« Yanıtla #1 : 07 Eylül 2020, 13:17:54 »
Güzel çalışma olmuş
Baikal için çok kötü değil...
Selamlar
« Son Düzenleme: 08 Eylül 2020, 12:52:20 Gönderen: Doğan ATEŞ »
  • Beretta 686 Silver Pigeon 1
  • Beratta A400 Lite Sentetik
  • İmpala Plus 66
1977 İzmir

Çevrimdışı Cihat KESKİN

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
« Yanıtla #2 : 07 Eylül 2020, 22:34:58 »
En kolayı yarı otomatiği ayarlamak açı pulu ile onu ayarlayıp hedefi ortaladığınızda diğer tüfeklerinizin ölçülerinide onun ölçülerine getirmek için ya yontucaksınız yada deri vs şeylerler yanaklık veya dipçik yüksekliğini ayarlıcaksınız hatta tetik çekme mesafesi bile büyük etken ona göre ayarlıcaksınız başka yol gidip ölçünüze göre dipçik yaptırmak yoksa hep bi eksiklik olur ama yinede baikal diğerlerine göre iyi onun vuramama sebebini başka konuşarda aramak gerekebilir
  • Sarsilmaz- magic
  • Gecado- çifte/16 Huğlu-çifte/12
  • Yıldız poze/61
  • Pointer/Barut
  • Pointer/Ateş
  • Setter/Prens
1997 - Fatsa

Çevrimiçi Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #3 : 08 Eylül 2020, 06:29:34 »
Baikaldaki atış için tavsiyem 3-5 kilo zayıflayın tüfeğin ayarıyla hiç oynamadan size uyar 🙂 daha önce sıkıntısız kullandığınız bir tüfekse kilo almak yada kilo vermek etki atışa etki eder, otomatikte dipçiği sola almanız gerek çiftede dipçiğe müdahale lazım yalnız atışları daha büyük kağıda 25 metre civarı yaparsanız biraz daha net görülebilir 15 metrede çokta aşırı sapma gözükmüyor az bir tüfeği nişan alarak yüzlemeyle de av yapılabilir sanki
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156