Avı bıraktığımı düşünmemin üzerinden on yıldan uzun bir zaman geçmiş ancak benim bitti dediğim tutku hiç bitmemiş.İki yıl önce karar vermiştim yeni bir tüfek sahip olmaya ve forum üzerinden yaptığım araştırmalar ve edindiğim deneyimler sayesinde yıldız çift tetik 71 cm çiftemi geçen yıl temmuz ayında teslim aldım.Hemen Kurs işini halledip bir derneğe üye oldum ve verdim bütün evrakları sezona kalmış 20 gün rahat rahat hallolacak gözüyle beklerken halk eğitimden aldığım kurs belgemi kabul etmediler ve yeni kurs vs derken aralık ayında lisansımı alabildim ve sezondan hiçbirşey anlamadan kapandı gitti sezon.
Eskiden hep poze kullanmıştım ve çukurbant çiftenin bana daha uygun olduğunu 16 cal dipçiği kırık bir kırıkkale çifte ile yapmış olduğum birkaç atışla fark etmiştim.Eskiden avı vuranın namlu olduğunu bilirdik ne kundak ölçüşü ne şok nede fişek hiç bilmeden kara düzen av yaptık.Full şoklu ördek tüfeği ile yıllarca bıldırcından tavşana kadar av yaptık.
Araştırmayı ve edindiğim teorik bilgiyi uygulamaya geçirmeyi çok severim.Direk hazır bilgiden ziyade kendi çabamla birşeyler yapmanın zorluğunu galiba seviyorum ve hayatın her yönünde de işime yaradığını düşünüyorum.Geçen sezon sürekli tek başıma ava gitmeye çalıştım ve halada av badim yok.Şehir yabancı,avlak yabancı birçok grupman testi yaptım malum eskiden sadece rc yeşilkovanı biliyordum.Çok şükür sayfadan edindiğim birçok bilginin işe yaradığını gördüm.
İki gün içinde kota almıştım cumartesi rastgele kota aldığım avlağın rastgele bir bölgesinde hiç bir av yapamadan geri döndüm ilk gün sadece bıldırcın avı için yanımda 61 cm yedek namlu ile gitmiştim ve gittiğim avlakta üveyik populasyonu vardı birkaç atış yaptım ama çok yüksek geçiş olduğu için başarı sağlamadan döndüm eve.Ertesi gün aynı avlağa gittim ve çok şükür üveyik kotasını doldurdum ve bir tarlada rast gelen bıldırcınlarda nasip oldu.
Herkese daha iyilerinin rastgelmesi dileği ile kazasız belasız sezonlar dilerim.