Herkese merhabalar.
Bir süredir forumda aktif deðildim, biraz ailevi sebepler biraz da iþ güç telaþesi derken vakit bulamadým.
Bu zaman zarfýnda mesaj atan kiþilere dönüþ yapamadým, geç cevap verdiklerim oldu, herkesten ayrý ayrý özür diliyorum.
Uzun zamandýr heves ettiðim çifteme nihayet kavuþtum. Fýrsat bulmuþken bu vesileyle bir paylaþým yapmak istedim.
Yýlbaþýndan önce niyetlendiðim sipariþimi fazla bekletmeden onaylayýp "acelesi yok sezona kadar vakti var" diyerek baþlatmýþtým.
Geniþ bir zaman diliminde ustalar da ben de acele etmedik ve tüfek birkaç gün önce tamamlanýp elime ulaþtý.
"Ne kadar sade, o kadar sorunsuz" mantýðýndan yola çýkarak 71 namlu çukur bant 202 B modeli siyah kasa ve 4-3 sabit þoklu mütevazi düz bir çifte tercih ettim.
Klasik çiftenin tadý çok baþka, zaten gönlümdeki yeri hep ayrýydý ama her nasip vaktine esirdir derler, bu da öyle oldu.
Huðlu'da klasik tüfeklerde namlular artýk standart 18,6 olarak üretiliyormuþ. Benim çiftem de yaklaþýk o deðerlerde 18,55 - 18,60 arasý
Þoklar kumpas ölçüsüyle ortalama 18,00 mm ve 18,25 mm civarýnda.
Aðýrlýk 3,100 gram, daha hafif veya daha aðýr olsun istemedim. 2 adet fiþekle 3200 gram olacak ki bu da benim için yürüyüþte ideal bir seviye.
Ýlk grupman denemelerini de yaptým. Beklentimi fazlasýyla karþýladý. Sabit þokun homojenlik farký kendini belli etti.
28-30-32 gram keçe ve bior tapalý fiþeklerle çok güzel performans sergiliyor. Saha performansýna da ayrýca bakarýz.
Bu tüfeði, býldýrcýn, çulluk ve akþam beki ördek-çulluk avlarý için kullanmayý düþünüyorum.
Nasip olursa bir de gündüz geçit avlarý için 76 namlu süperpoze hevesim var. O da kýsmetse yakýn zamanda olacak inþallah.
Ýstediðim özelliklere sahip 2 adet klasik tüfekle, bu defteri artýk kapatabilirim.
Otomatiklerle yeterince heves giderdik. Artýk "avcýlýk" keyfini daha ileri seviyede yaþama zamaný diye düþünüyorum
Herkese kazasýz belasýz hayýrlý ve bol avlý bir sezon geçirmeyi diliyorum.
Tüfeðimden memnun kaldým, içime sindi. Rabbim sizlere daha güzellerini nasip etsin.
Herkese rast gele !