Gönderen Konu: Rampa bant, açılı bant ile düz bant arasındaki hedef farkı  (Okunma sayısı 869 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Yusuf KESKİN

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Merhabalar kafama takılan bir sorun.Düz şeride sahip tüfeklerde tek kurşun atımında nişan alırken namlu şeridini görmeden nişan alırız ve tetiği toplarız, olması gerekende budur çünkü üretim hatası yoksa namlu şeridi ile kurşunun izlediği yol paraleldir.Gelelim kafama takılan soruya rampa bant bulunan tüfeklerde tek kurşun atarken nasıl nişan almalıyız, forumda rampa bant ile yüksek bantı birbirine karıştıranlar var, rampa bantta şerit kasanın hemen önünde yüksektir ve arpacığı doğru alçalarak devam eder kısaca şerit namlu ucuna doğru eğimlidir, bunun tek kurşun atımında ne gibi farkı olur, nasıl nişan almalıyız aynen düz bant bir tüfekteki gibimi yoksa farklı şekide mi, yoksa rampa banta sahip bir tüfek ile uzak mesafelerden nokta atışı yapmak çok mu zor olur.
1995 - Erzurum

The following users thanked this post: Abdullah GÜLTEPE

Çevrimiçi Abdullah GÜLTEPE

• Müdavim Üyemiz
Ynt: Rampa bant, açılı bant ile düz bant arasındaki hedef farkı
« Yanıtla #1 : 19 Temmuz 2020, 23:38:02 »
Yusuf bey  bant olayı tamamen her firmanın kendi üretimine ve tüfek kasa yapısına göre değişir düz veya yüksek bant hepsi belli açıyla namlu ucuna doğru alçalır normalde bu eğimi 36.5 metrede namlu ekseniyle çakışacak şekilde şekilde ayarlıyorlar yalnız şu varki yerli bazı firmaların üretimlerinde bantı silme görerek yapılan atışlar alt gitmekte ben defalarca buna şahit oldum bantı kasa üzeriden, kasa bitiminden yada bantı yarıdan görerek yapılan atışların isabet kaydettiğini gördüm bende baikal otomatik var yüksek bant bantı hiç görmeden sadece arpacığı görerek tam isabet sağlıyor stoeger pompalımdada yüksek bant vardı ilk aldığımda baikalla nişan aldığım gibi atış yaptığımda alt attığını farkettim ve bantın ortaya yakınını görerek isabetli atış yaptığını gördüm şuan düz bant yıldız otomatiğim var oda bantı silme görerek çok güzel isabet kaydediyor 92de babamın aldığı huğlu çifteyle vurmak için baya bir fişek ve zaman harcadım oda neredeyse kasa bitiminden bantı görerek namlunun 3/4 de gördüğümü söyleyeyim ancak isabetli vuruş yapıyor bir çok pozedede buna sarsılmaz dahil bantı komple görerek yapılan atışlarda isabet kaydediyor ben bu tarz tüfeklerde üst bakıyormuş hissi uyandırdığı için atışta zorlanıyorum bazen acaba benmi hatalı kullanıyorum diye düşünüyorum yoksa tüfeklerdemi hata var anlayamadım ama olay birleştirme açısıyla alakalı bir durum yani bir tüfeğin bandını 36.5 metrede de kesiştirebilirsin 50 metredede, yüksek bantı silme görerek de isabet edecek şekilde üretilebilir hiç bantı görmeden sadece arpacık görecek şekilde isabet edecek şekilde dizayn edilebilir önemli olan hatasız yapılması, bana kalırsa düz bantta olsa yüksek bantta olsa (trap tüfekleri gibi üst atması gerekenler hariç) bantı silme görerek vurması gerekiyor tabi yüksek bantlı tüfeğin dipçiğininde ona uygun ölçüde olması lazım
« Son Düzenleme: 20 Temmuz 2020, 10:32:49 Gönderen: Abdullah GÜLTEPE »
  • baikal mp 153 0tomatik
  • yıldız p71 otomatik
  • turkuaz sn12 otomatik
  • akdaş ah 212
Abdullah GÜLTEPE 1984 KARABÜK-İSKENDERUN/HATAY
 Tel: 05354083156

The following users thanked this post: Yusuf KESKİN

Çevrimdışı Yusuf KESKİN

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Ynt: Rampa bant, açılı bant ile düz bant arasındaki hedef farkı