Selamlar,
Pompalı tüfekle pekala av yapılır. Tekli kırma ile bile av yapılır ki yaşı 40 ın üzerinde olan arkadaşlardan eminim zamanında bunu tecrübe etmiş olanlar bir hayli fazladır. Ben de benelli supernova tüfeğim ile yıllarca bıldırcın, üveyik, keklik, tavşan, tahtalı, ördek, domuz vs. bir çok av yapım. Oldukça alışkındım. Mekanizma kurulması belli bir süreden sonra refleks haline geliyor. Nişan hattını bozmadan 3 fişeği çok seri bir şekilde atabiliyordum. Ancak 3 sezon önce y.oto tüfek aldıktan sonra bir daha pompalı ile ava gitmedim, gitmeyi de düşünmüyorum. Şahsi tecrübem güvenilir bir y.oto av tüfeği ile çok daha keyifli avlar yapılabileceğidir.
Dolayısıyla avlanmak için pompalı av tüfeği almak isteyen arkadaşlara naçizane önerim özellikle ilk tüfekleri ise tercih etmemeleri olacaktır.
Bununla beraber ben pompalı tüfeğimi hala çok seviyorum bana inanılmaz bir güven ve sağlamlık hissi veriyor. Bozulacak çalışmayacak bir aksamı yok. Tabiri caiz ise top gibi tüfek. Ancak dediğim gibi avda kullanmayı tercih etmem.
Saygılar.