Selamun aleykum avcı abilerim. Bildiğiniz üzere Trakya'nın kalbinden geçen ve yıllardır pislik, hastalık, kimyasaldan başka bir şey akmayan, sadece yağmur yağdığında o simsiyah renklerinden arınıp toprak rengi alan bir nehrimiz var. İsmi Ergene Nehri. Halk arasında "kara su" desek de kimi zaman renk renk akan bir zehir akıntısı aslında. Bu sorunun çözümüne dair her sene bir yetkili gelir, şöyle böyle yapacağız der gider, biz sadece umutlanırız. Hiçbir şekilde yıllardır temiz akmayan, hatta içinde bırakın balığı kurbağa dahi olmayan bir nehirden söz ediyoruz. Bu günlerde öncelikli telaşımız Covid-19 olsa da sizlerle bunu paylaşmak istedim. Herkese göre ölümcül bir hastalıktır, hayatı durdurmuştur, evet ama bu manzarayı gördükten sonra sadece biz insanlara ölümcül olduğunu, aksine doğayı canlandırmaya bir vesile olduğunu gördüm. Sadece insanların hayatını durdurduğunu, doğanın canına can kattığını gördüm ve sizler de görün istedim. Yıllardır rengi kara, kırmızı veya çeşit çeşit renklerde akmasına rağmen hiç doğal rengiyle akmayan Ergene Nehri, covid19 nedeniyle duran, çalışmayan fabrikaların boşluğunda tekrar hayata dönmek için çırpınıyor resmen. Çevresinde hiçbir canlı bulunmayan barınmayan bu nehir, artık az da olsa normale dönmüş, kendisini yeniliyor. Hatta su kaplumbağaları bile bu nehre girmeye başlamış. Belki yıllardır içinde ilk defa canlı misafir ediyor bu nehir. Hep negatif olmayalım. Biraz da Covid-19'un yararlarına değinelim
Lafı fazla uzattım. İşte size Ergene Nehri'nin önceki hali ve şimdiki hali:
Önceki Hali
Şimdiki Hali
Bunları görünce demek ki yıllardır hiçbir şey yapılmamış demekten kendimi de alamıyorum.