Gönderen Konu: Armsan Paragon  (Okunma sayısı 2040 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Ahmet ÇANKAYA

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Armsan Paragon
« : 23 Mart 2020, 16:50:32 »
Arkadaşlar iyi günler dilerim. Foruma yeni üye oldum. Belki böyle bir konu açıldı bilmiyorum ama kusura bakmayın daha önce açıldıysa. Yaklaşık 2-3 ay gibi araştırma sonucunda Armsan A612 ve Armsan Phenoma arasında kalmıştım ki bir tanıdık vasıtası ile Av bayii sine gidince bir anda kafama Paragon da girdi. Bu tüfeği kullanan, herhangi Bi sıkıntısı, sorunu olan veya tüfeğin huyunu suyunu bilen arkadaşlar var ise fikir konusunda yardımcı olabilir mi? Çok teşekkür ederim..
1980-Eskişehir

Çevrimdışı Kazım TOPÇU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Ynt: Armsan Paragon
« Yanıtla #1 : 25 Mart 2020, 12:00:24 »
Arkadaşlar iyi günler dilerim. Foruma yeni üye oldum. Belki böyle bir konu açıldı bilmiyorum ama kusura bakmayın daha önce açıldıysa. Yaklaşık 2-3 ay gibi araştırma sonucunda Armsan A612 ve Armsan Phenoma arasında kalmıştım ki bir tanıdık vasıtası ile Av bayii sine gidince bir anda kafama Paragon da girdi. Bu tüfeği kullanan, herhangi Bi sıkıntısı, sorunu olan veya tüfeğin huyunu suyunu bilen arkadaşlar var ise fikir konusunda yardımcı olabilir mi? Çok teşekkür ederim..

Öncelikle hoşgeldiniz.

Geçenlerde bayide armsan paragon grandeyi standta gördüm ve bayi sahibine bunların sol vurduğunu genel sorunun olduğunu söyledim. :) Bunun üzerine bayi sağolsun sıfır tüfeği standtan indirip al git dene dedi 24 gr 28 gr 30.5 gr 32 ve 34 olmak üzere farklı fişekler ile denedim 89 yataklı bu dediğim model. Atışlarım özenli değildi ama grupmanını okadar beğendiğim söylenemez 24 ve 28 gr dan fişeği dışarıya tahliye etmedi atmadı yani.İlk izlenimimi beğenmedim.

Bir arkadaşımda huğlu renova var 71 namlu grupman denemesinde 24 gr dan 36 gr kadar mükemmel işler çıkarttı hatta 24 gr da 50x 70 cm lik kağıda 308 tane saçma isabet ettirdi saçmaların homojenliği süperdi extra bir grupmanı var renovaların 1 şoktan 5 şoka kadar hepsi üst seviye idi sentetik modeli .
  • Browning A500 71cm
  • Beretta 390 ST 71cm
  • Tikka 412s 71 cm
  • Maverick 88 pump action 51 cm
  • Simson Sulh çifte 71cm
  • Akus estate lüx çifte 61
Kazım TOPÇU
1989 Çanakkale/ Biga

Çevrimdışı İsmail YALÇINKAYA

• *
« Yanıtla #2 : 25 Mart 2020, 15:03:59 »
Ahmet kardeşim, Armsan paragon tüfeği olan forumdaşımız Emrah Akdeniz var. Burada yorumları ve video paylaşım sitesinde samimi görüşleri mevcut. İzlemeni tavsiye ederim.
« Son Düzenleme: 25 Mart 2020, 15:05:57 Gönderen: İsmail YALÇINKAYA »
  • NORİS-JAGDHERR İSPANYOL ÇİFTE
  • HUĞLU SÜPERPOZE
  • ATA NEO
1973 - Yalova

The following users thanked this post: Emrah AKDENİZ

Çevrimdışı Ümit MUTLU 34

• *
  • Muallim
« Yanıtla #3 : 25 Mart 2020, 17:49:36 »
Ustam ben paragon bronze 71 namlı kullanıcısıyım. Tüfeğimle 28 gr altı fişek atınca arada sırada fişek ya namluda kalıyor ya namluya fişek vermiyor. Zaten tüfek kılavuzunda da detaylı belirtmiş. Saçma fişeklerde Sterling ile iyi randıman alamadım. Domuz avı için kullanacaksan üst düzey verim alabileceğin bir tüfek. Genel olarak fişeği sert patlayan yaf gibi veya zuber, meca kullanırsan çok memnun kalırsın. ithal RC, B&P vb fişekler ile alamayacağın av olmayacaktır yeter ki dipçik ölçüsünü es geçme...
  • Armsan Paragon
1988 - İstanbul

Çevrimdışı Emrah AKDENİZ

• Müdavim Üyemiz
  • Hürgeneral ⭐️⭐️⭐️⭐️
« Yanıtla #4 : 25 Mart 2020, 21:08:53 »
Paragonun 2 versiyonu var. Biri sentetik dipçik kundaklı 89 yatak Grande modeli.
Diğeri ahşap dipçik kundaklı 76 yatak olan modeli. Bu modeli phenomanın güncel versiyonu gibi düşünebilirsiniz.

Ben bir dönem 89 yatak grande modelini kullandım. Bana göre ülkemiz şartlarında 89 yatak tüfek gereksiz. Sırf meraktan ve kullanmış olmak için alıp denemek istemiştim.

Grande modeli ağırdır. Taşıma avlarına kesinlikle uygun değil.
Fakat ben sadece geçit avları yaparım, atış konforu benim için önemli diyorsanız grande gerçekten konforlu bir tüfek.
89 yatak olması ve mekanik parça ağırlığı sebebiyle 24 gramları tahliye etmeyebilir, bu normal bir şey.
Bendeki de 24 gram çalıştırmıyordu. Fakat 28 gramlarda atış esnasında hissedilen geri tepme neredeyse yok gibiydi ve sadece mekanizmanın git gel yaptığını hissediyordum. Her nekadar 89 yatak bir tüfeğin amacına uygun fişekler olmasa da 28 ve 30 gramlarla atış yapmak müthiş keyifliydi.

Grandenin 76 yataklı versiyonunu da yakın bir arkadaşım aldı kullanıyor. Grupman testlerini de bizzat ben yapmıştım. Denediğim Paragonlarda sağa sola çekme görmedim. Grupman olarak da standartlara uygun ve güzel sayılabilecek dağılımları var. Aşırı toplu/yoğun dağılıma sahip değiller. Zaten çok toplu grupman, makul mesafelerde av vurma başarısı açısından öyle heves edildiği/zannedildiği gibi iyi bir şey değil.

Özet olarak Paragonlar güzel tüfektir. Sağlamlık işçilik hissiyatı iyidir. 76 veya 89 yataklı olarak hangisini tercih etmek istediğiniz biraz da sizin av tarzınıza bağlı.
Eğer alırsanız, kesinlikle denemeden ruhsata işletmeyin.
  • Akdaş Kuntor 312 SE
  • Huğlu 104A
  • Huğlu Renova
  • Huğlu 202B
  • Özkanlar FX12
Samsun / 1986

Çevrimdışı Naim ZENGİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 26 Mart 2020, 01:46:14 »
Paragon 76 yataklı olanı kullandım. Süperpoze alınca oğluma devrettim. 24 gr çalıştırmıyor ama zaten fabrika 28 gr ve üstü için olduğunu belirtmiş kitapçığında. İllaki 24 gr derseniz fabrikaya gönderip ayarlayabilirsiniz. Grupmanı iyi bir tüfektir. Fabrikası da ilgili. Bence pişman etmez.
Armsan Paragon combo set
akus hunter lux 71 cm namlu
Remington 870 express

Çevrimdışı M.Burak METİLLİ

• *
« Yanıtla #6 : 30 Mart 2020, 23:26:07 »
Armsan phenoma kullanicisiyim. Paragon 76 yatakla genel olarak benzer. Elimde Beretta Urika1 gibi birkac otomatik var ama armsan phenomayi hicbirseye degismem belkide bana rastgelen nadir tufeklerden olabilir bilemiyorum ama genelde cevremde duydugum armsan markasi iyi is cikariyor. Ben kensi adima tavsiye ederim ama tabiki kullanim amacina gore 76 veya 89 yatak tercihinizi belirleyin.
Mehmet Burak METİLLİ
1985 / SERİK / KOCAELİ

Çevrimdışı Ahmet ÇANKAYA

• *
« Yanıtla #7 : 06 Nisan 2020, 13:17:04 »
Armsan phenoma kullanicisiyim. Paragon 76 yatakla genel olarak benzer. Elimde Beretta Urika1 gibi birkac otomatik var ama armsan phenomayi hicbirseye degismem belkide bana rastgelen nadir tufeklerden olabilir bilemiyorum ama genelde cevremde duydugum armsan markasi iyi is cikariyor. Ben kensi adima tavsiye ederim ama tabiki kullanim amacina gore 76 veya 89 yatak tercihinizi belirleyin.
hocam teşekkür ederim. 76 yatak 66 cm namlu düşünüyorum. Zaten bulunduğum bölge itibarı ile kaz ördek gibi uzak mesafe avları yapmam. Benimkisi hobi.Belki domuz, tavşan ve bıldırcın avı yapabilirim.
1980-Eskişehir

Çevrimdışı Ahmet ÇANKAYA

• *
« Yanıtla #8 : 06 Nisan 2020, 13:19:00 »
Paragonun 2 versiyonu var. Biri sentetik dipçik kundaklı 89 yatak Grande modeli.
Diğeri ahşap dipçik kundaklı 76 yatak olan modeli. Bu modeli phenomanın güncel versiyonu gibi düşünebilirsiniz.

Ben bir dönem 89 yatak grande modelini kullandım. Bana göre ülkemiz şartlarında 89 yatak tüfek gereksiz. Sırf meraktan ve kullanmış olmak için alıp denemek istemiştim.

Grande modeli ağırdır. Taşıma avlarına kesinlikle uygun değil.
Fakat ben sadece geçit avları yaparım, atış konforu benim için önemli diyorsanız grande gerçekten konforlu bir tüfek.
89 yatak olması ve mekanik parça ağırlığı sebebiyle 24 gramları tahliye etmeyebilir, bu normal bir şey.
Bendeki de 24 gram çalıştırmıyordu. Fakat 28 gramlarda atış esnasında hissedilen geri tepme neredeyse yok gibiydi ve sadece mekanizmanın git gel yaptığını hissediyordum. Her nekadar 89 yatak bir tüfeğin amacına uygun fişekler olmasa da 28 ve 30 gramlarla atış yapmak müthiş keyifliydi.

Grandenin 76 yataklı versiyonunu da yakın bir arkadaşım aldı kullanıyor. Grupman testlerini de bizzat ben yapmıştım. Denediğim Paragonlarda sağa sola çekme görmedim. Grupman olarak da standartlara uygun ve güzel sayılabilecek dağılımları var. Aşırı toplu/yoğun dağılıma sahip değiller. Zaten çok toplu grupman, makul mesafelerde av vurma başarısı açısından öyle heves edildiği/zannedildiği gibi iyi bir şey değil.

Özet olarak Paragonlar güzel tüfektir. Sağlamlık işçilik hissiyatı iyidir. 76 veya 89 yataklı olarak hangisini tercih etmek istediğiniz biraz da sizin av tarzınıza bağlı.
Eğer alırsanız, kesinlikle denemeden ruhsata işletmeyin.
Usta teşekkür ederim. 76 yatak 66 cm namlu düşünüyorum. Domuz, tavşan, bıldırcın vs için kullanırım. Kaz ördek avım yok.
1980-Eskişehir