Gönderen Konu: yivsiz poze tüfek seçimi  (Okunma sayısı 2749 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Servethan SERTTAŞ

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
yivsiz poze tüfek seçimi
« : 14 Ocak 2020, 13:04:49 »
merhaba değerli avcı abilerim

ben ilk tüfeğimi alıcam huğlu ventus beğendim ama alimünyum kasa olduğu için çekiniyorum
çelik kasa tüfekleri öneriyor bayiler

siz ne düşünüyorsunuz 🙏
1994-Samsun

The following users thanked this post: Hüseyin İŞCEN

Çevrimdışı Ali ARI

• *
Ynt: yivsiz poze tüfek seçimi
« Yanıtla #1 : 14 Ocak 2020, 13:22:04 »
Merhaba kardeşim, Ventus bir arkadaşımda var ve çok memnun, takıntın malzeme ise Alimünyum bildiğimiz tava, tencere, sürahi yaptıkları alimünyum değil. Sertleştirilmiş özel bir malzeme. Öyle kolayca laçkalaşacak bir şey değil, hatta bir çok askeri aracın zırh malzemesi hem hafifliğinden hemde mukavemeti nedeniyle.
  • Ata Venza
  • Yıldız SPZM 20 Ga
  • AyA Aquirre Aranzabal
  • Huğlu 104A
  • English Setter
1969 Turgutlu-MANİSA

Çevrimdışı Servethan SERTTAŞ

• *
« Yanıtla #2 : 14 Ocak 2020, 17:26:19 »
bende kullanan bi kaç kişiye sordum çok memnun ilgin için teşekkür ederim 🙏
1994-Samsun

Çevrimdışı Elver ENGİN

• *
  • Amaç spor
« Yanıtla #3 : 14 Ocak 2020, 20:21:43 »

ben ilk tüfeğimi alıcam huğlu ventus beğendim ama alimünyum kasa olduğu için çekiniyorum

siz ne düşünüyorsunuz
Selamlar alüminyum kasa yıldız kullanıyorum bir eksik görmedim

GM 9 Pro d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• YILDIZ SPZ-ME
  • ÖZKANLAR FX17
1976 İZMİR KARŞIYAKA ÖRNEK AVCILAR DERNEĞİ

Çevrimdışı Hüseyin İŞCEN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 14 Ocak 2020, 21:33:48 »
Çelik kasanın da aliminyum  alaşımlı kasanın da kendine has  özellikleri var
 Tanıdığım aktif bir avcı   sezon içinde avda sezon dışında keyfe keder bol  atışlar  yapmis 25 yil kullandığı tüfegi incelediğimde   genel anlamda çok az  yani zor hissedilir  bir boşluk vardı yani laçkalaşmamışdi.
Arkadaşa  8 10 yıl gibi  önce alüminyum  alaşımlı   marka vermeyecem  bir superpoze  aldık  iki yıl sonra lackalasti   34 gr atinca  tüfek ciddi tepiyor  insanı çirpiyordu  hoşuma gitmedi
Çelik  kasa tüfekler biraz ağır oluyor  ama tepme yı  ciddi oranda azaltıyor  güven veriyor  en azından  bana
Benim kullandığım  poze çelık kasa olmasına rağmen  alaşımlı kasa ile nerdeyse  aynı ağırlıkta   en yakin zamanda tartacam   şimdiki huglu pozeler nedense   kasa olarakda  kaba hem de neden daha ağır yapılıyor  bilemiyorum
Ağırlığı dert  etmiyorsaniz  ve zamanınız  varsa  bütçenize göre  bütün markaları  deneyin  test edin içinize sinen  tüfeği alın
Benim naçizane  tavsiyem çelik kasa olanlar hangisini  beğenip alırsanız  hayırlı olsun
  • huğlu kooperatif 12 calibre 76 namlu süperpoze
  • Üzümlü kooperatif 16 calibre 71 namlu çifte
  • Akdaş ah 212 w hybrit 71namlu yarıotomatık
Gerçek avcı doğayı  koruyan nefsini dizginleyebilendir.

1986 sivas

Çevrimdışı Naim ZENGİN

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 14 Ocak 2020, 22:01:59 »
Aleminyum kasa, genelde hafif olduğu için alınıyor ama şunu unutmamak gerekli ağırlıktaki azalma, tepme şiddetinde artışı beraberinde getiriyor. Bu durumda kullanacağınız fişek gramajı öne çıkıyor. Kendinize şu soruyu sormalısınız. Bu tüfekle en fazla kaç gr fişek atacağım. 2700-2800 gr bir tüfeğin en konforlu atışı 28 gr olacaktır hadi biz 30gr diyelim. Ama 32 hele hele 34 gr çıkarsanız sıkı bir dayağa hazır olun derim. O yüzden bence ideal bir av tüfeği 3100-3200 gr aralığında olmalıdır.
« Son Düzenleme: 14 Ocak 2020, 22:05:35 Gönderen: Naim ZENGİN »
Armsan Paragon combo set
akus hunter lux 71 cm namlu
Remington 870 express

The following users thanked this post: Taşkın MUTLU

Çevrimdışı Cengiz OKÇU

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #6 : 14 Ocak 2020, 22:49:14 »
Huğlu Ventus çelik kasa modelini arkadaşım kullanıyor geçenlerde biraz inceledim bana hiç güven vermedi çok hafif eline alınca sağlamlık hissi vermiyor bence tüfek 3 kğ altında olmayacak tabi bu benim görüşüm belki yanlış biliyorum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
1983
Yozgat

Çevrimdışı Taşkın MUTLU

• *
« Yanıtla #7 : 15 Ocak 2020, 13:12:07 »
Aleminyum kasa, genelde hafif olduğu için alınıyor ama şunu unutmamak gerekli ağırlıktaki azalma, tepme şiddetinde artışı beraberinde getiriyor. Bu durumda kullanacağınız fişek gramajı öne çıkıyor. Kendinize şu soruyu sormalısınız. Bu tüfekle en fazla kaç gr fişek atacağım. 2700-2800 gr bir tüfeğin en konforlu atışı 28 gr olacaktır hadi biz 30gr diyelim. Ama 32 hele hele 34 gr çıkarsanız sıkı bir dayağa hazır olun derim. O yüzden bence ideal bir av tüfeği 3100-3200 gr aralığında olmalıdır.

kesinlikle katılıyorum, bunun yanında hava sıcaklığı da etkili sıcak havada 30 gr bile sizi yorar, özellikle parlama avlarında bazen tüfeği omuza tam oturtmadan atıyoruz, o zaman daha iyi hissettirir.
  • fıas-cesa 66
  • kral queen yarı oto 12 66-76
  • Armi Marocchi 71
  • pointer (bella)
  • kopay (leydi)
  • malinois (karamel)
Taşkın MUTLU
1985-Adana

Çevrimdışı Engin FERAH

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #8 : 15 Ocak 2020, 15:05:20 »
Merhaba,
Bence 3000-3200 gr arası bir poze veya çifte hafif tüfek katagorisine girer.2700 gr bir tüfeğin çok hafif olmasına rağmen 30 gr üstü fişeklerde çok kullanışlı olacağını düşünmüyorum.Dayanıklılık açısından aliminyum alaşımlı kasanında çelik kasaya göre çok farklı olacağını düşünmüyorum.(şahsi fikrim.)

34 gr fişeklerin poze ve çifte için çok gereksiz bir ağırlık olduğunu düşünenlerdenim ve forumda birçok arkadaşın çok soğuk havalarda yüksek gramajın iyi olduğunu savunduğunu göz önünde bulundurarak  -7 derece sıcaklıkta çiftemle 3 farklı marka 34 gr fişeklerle grupman denemesi yaptım ve 32 gr aynı marka fişeklerin çok daha iyi grupman verdiğini gözlemledim(Delicilik olarakta farkları yoktu).Tepme konusunda da 32 gr ile bir fark hissetmedim.

RC S4 33 gr 6 no fişeği ayrı tutuyorum en iyi grupmanıda o fişekten elde ettim.

71 namlu 3010 gr bir çiftemden çok memnunum bence sizde 3000-3200 gr bir poze ile daha fazla uyum sağlarsınız.
İnşallah gönlünüze göre bir tüfeğe sahip olursunuz.

« Son Düzenleme: 15 Ocak 2020, 15:07:32 Gönderen: Engin FERAH »
  • Yıldız Spz 71 cm
  • Özkanlar FX 17 66 cm
1983 BEŞKAZA-ANKARA

Çevrimiçi Özgür ATAŞ

• Müdavim Üyemiz
« Yanıtla #9 : 15 Ocak 2020, 21:33:27 »
İki adet alüminyum kasa poze tüfek kullandım 1 . Huğulu eagele 2735 gr 71 namlu 2.ata SP 66 namlu 2800 gr idi Huğulu katır gibi teperken ata da hiç hissetmedin 28-30-32 ger kullandım Üveyik,tahtalı , keklik ,çulluk ve parlama ördekte kullandım  daha eskidende 3220-3600 gr arasında pozelerde kullandım şu an poze Alıcak olsam ya akus hunter yada yine ata SP alüminyum kasa alırdım av performansları çok güzel 
Özgür ATAŞ
1976 MANİSA  Retay masaı mara 66 namlu   , Retay Antalya ss 71-66 ve 61 namlu ,   huğlu ventus çulluk , Browning maxus armsan phenoma argentum, batsas 121h poze, doxcarms sp, doxcarms mx2 , tuka çifte

Çevrimdışı Caner COŞAN

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #10 : 19 Ocak 2020, 23:28:19 »

siz ne düşünüyorsunuz 🙏
Servethan bey 7 yıl önce Çelik kasa kral Tristar pozemi sattım satma sebebim ise çok ağır olmasıydı inannın agırlığı 3600 e yakındı uzun soluklu avlarda dayanılmaz derecede yoruyordu ele rahat gelmiyordu bu yüzden tercihimi hafif alasım bir poze ye yapacağım 66 namlu  kral cara cara poze düşünüyorum 2800 gr çevremizde kullananlar var hafif olmasından ötürü  bu pozeler çok rahat tasınıyor geri tepme biraz fazla tabi 32 gr geçmedikçe bir sorun olacağını düşünmüyorum
1985
BURSA

Çevrimdışı Elver ENGİN

• *
  • Amaç spor
« Yanıtla #11 : 20 Ocak 2020, 09:14:23 »
Servethan bey 7 yıl önce Çelik kasa kral Tristar pozemi sattım satma sebebim ise çok ağır olmasıydı inannın agırlığı 3600 e yakındı uzun soluklu avlarda dayanılmaz derecede yoruyordu ele rahat gelmiyordu bu yüzden tercihimi hafif alasım bir poze ye yapacağım 66 namlu  kral cara cara poze düşünüyorum 2800 gr çevremizde kullananlar var hafif olmasından ötürü  bu pozeler çok rahat tasınıyor geri tepme biraz fazla tabi 32 gr geçmedikçe bir sorun olacağını düşünmüyorum
Selamlar Alüminyum kasa yıldız kullanıyorum kilo 110 olunca 34gr da bile tepme normal geliyor

GM 9 Pro d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• YILDIZ SPZ-ME
  • ÖZKANLAR FX17
1976 İZMİR KARŞIYAKA ÖRNEK AVCILAR DERNEĞİ

Çevrimdışı Veli YILDIRIM

• *
  • Dürüst olmak herkese nasip olmaz...
« Yanıtla #12 : 21 Ocak 2020, 17:02:55 »
 Merhaba,Yıldız 20 kalibre spzme 66 namlu kullanıcısı olarak,gezer avlarda kullanımda tarifi ve benzeri yok,ağırlık olarak 2550 gr,çelik kasalar ortalama 3250 gr,bu ağırlıkta bir tüfekle uzun süreli yürümek işkence olduğunu çok defa gördüm.
Yıldız tercihiniz olursa yardımcı olurum.
  • YILDIZ SPZME 12 (61)
  • YILDIZ 20 ÇİFTE (61)
  • YILDIZ SPZME 20 (66)
İskenderun🇹🇷⭐👮‍♂️

Çevrimdışı Cihat KESKİN

• *
« Yanıtla #13 : 21 Ocak 2020, 20:28:07 »
Poze tüfeklerde 34 gram atmak zaten saçma pozenin fişeği 30 gr dır soğukta 32 dir ama öyle denilen gibi 34 omzunu söker teper hikaye ben kinetik tüfekteki kadar bi tepme hissetmiyorum daha son avda çulluğa aliminyum kasa ile  34 gram atmak zorumda kaldım yok tepiyo yok bilmem bişe ben hissetmiyorum 60 kilomla, tüfek 3 kilonun altında olmalı ki eziyete dönüşmesin en sevdiğim tüfek2800 16 çiftem di tek el bile kullanırsın yeri geldiğinde 3 buçuk kilo tüfeği elime alasım gelmiyor laçkalaşırsa göderirsin fabrikasına yapılır gelir bence
  • Sarsilmaz- magic
  • Gecado- çifte/16 Huğlu-çifte/12
  • Yıldız poze/61
  • Pointer/Barut
  • Pointer/Ateş
  • Setter/Prens
1997 - Fatsa

Çevrimdışı Mehmet Ali YAŞAR

• *
« Yanıtla #14 : 02 Mart 2020, 10:12:18 »
Aliminyum tüfek kulanmadım dolayısı ile tecrübeli arkadaşları dinlemek lazım ancak alimunyum tüfekler nedense işleme vs olsun olmasın gözüme hoş görünmüyor. belki yaştan ötürü. Hafif tüfekte hafif fişek atılır bir şey olmaz kanısındayım zaten omuza iyi oturan tüfek çok tepmez.
  • browning 525 süperpoze 12
  • beretta unico otomatik 12
  • marocchi goldensnipe III süperpoze Trap 12
  • remington 870 express Pompalı 12
  • Ispanyol astra Çifte 16
  • Kuruluş yıllarından huglu kooperatif el işlemeli çifte 12
1974-Ankara

Çevrimdışı Murat ASLAN 32

• *
« Yanıtla #15 : 02 Mart 2020, 23:33:53 »

siz ne düşünüyorsunuz 🙏

Ventus celik kasa 👍
  • Stoeger M3020 / Kurzhaar
DOĞUM TARİHİ YAZINIZ-Mersin

Çevrimdışı Erkan ÜNAL

• *
« Yanıtla #16 : 03 Mart 2020, 00:09:08 »
Servethan kardeşim huğlu pozeyi korkmadan almanı tavsiye ederim. Normal 36 gr a kadar saçmalarda sorun çıkarmaz. standart dışı bir gramaj kullanmazsan kurşun atışında da sorun olmaz... uygun şok takmayı ihmal etme... selamlar ... rasgele
  • Alt Üst Çifte 71
  • Slug 61 Y.oto
  • 66 namlu Y.oto
  • 71 namlu Y.oto
  • Alt Üst Çifte 76
Erkan ÜNAL
1969 Orhangazi/BURSA
İkamet- TEKİRDAĞ Merkez