Gönderen Konu: Silah bakımı ve koruma hakkında  (Okunma sayısı 1662 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
Silah bakımı ve koruma hakkında
« : 29 Aralık 2019, 12:31:20 »
Herkese merhaba ; Öncelikle konuyu doğru başlık altınamı açtım bilmiyorum yanlış ise yöneticilerimizden yardım talep ediyorum. Konumuza gelirsek yeni almış olduğum tüfekle birlikte üzerime 3 adet av tüfeği mevcut ve 1 tanesiyle genelde aktif olarak avlanmaktayım uzun süre kullanmadığım için  diğer ikisini temizlik, bakım ve koruma maksat amacıyla ballistol ün üniversal 500 ml çok amaçlı yağını aldım edindiğim bilgilere göre çok amaçlı bir yağmış sanırım acaba almış olduğum bu ürün kullanmadığım tüfekleri mi temizlik, bakım ve koruma amacıyla kullanmak yeterli olur mu eğer yeterli değilse siz değerli üyelerimiz bana ne önerebilirsiniz yağ olarak uzun süre kullanılmayan tüfekler için  roebuck 505 silah koruma gresi varmış onuda kullansam olur mu? Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Bahsettiğim ürün görseli aşağıdaki gibi dir.

COR-L29 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
  • Huğlu 201 A Gr5 Engraved
  • Stoeger M3000 Peregrine 71 cm Şerit-61 cm Slug
1987 balıkesir

Çevrimdışı Lokman BAYRAM

• *
  • AVLAKFORUM.COM AVCI FORUMU
Ynt: Silah bakımı ve koruma hakkında
« Yanıtla #1 : 29 Aralık 2019, 12:56:06 »
İsmail bey merhabalar
Öncelikle kaliteli bir yağ aldığınızdan emin olabilirsiniz.bn şahsen tüfeğimdeki kurşun atıklarını barut kirlerini wd40 yağ ile temizleyip daha sonra ballistol yağ ile yağlıyorum.
Ancak uzun süre kullanmayacak isem yine ballistol ün gres yağı ile hareket eden parçaları abartmayarak yağlayıp kaldırıyorum.
Kurdan dolayı bir hayli fiyatı arttı ancak bir kutu alsanız uzunca bir süre kullanırsınız ballistol gres yağını bahsettiğiniz yerli yağdan çok çok daha iyi olacağından emin olabilirsiniz.
1990 - Ankara

The following users thanked this post: Veli YILDIRIM

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #2 : 29 Aralık 2019, 12:57:17 »
İsmail kardesim ben bu urunu tabancamda kullaniyorum temizleme konusunda barut artigi vs kirlerin temizlenmesinde cok etkili degil ben tabancanin ve namlunun dis bolumunde katman olusturup kuflenmemesi icin kullaniyorum
Ama tufek ve tabanca icin parcalarin cogunu sokmeden kullandigim urunu soyluyeyim  son derece etkili bir solvent ahsap bolumlerine temas ettirme
https://www.bozkurtav.com/g96-crud-buster-2-16-oz-silah-temizlik-yagi-pmu13589
  • dede yadigarı huğlu kop 16 cal tek kırma
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
  • Fabarm l4s grey hunter 71 namlu
1989 mersin (mut)
İstanbul

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #3 : 29 Aralık 2019, 13:41:08 »
İsmail kardesim ben bu urunu tabancamda kullaniyorum temizleme konusunda barut artigi vs kirlerin temizlenmesinde cok etkili degil ben tabancanin ve namlunun dis bolumunde katman olusturup kuflenmemesi icin kullaniyorum
Ama tufek ve tabanca icin parcalarin cogunu sokmeden kullandigim urunu soyluyeyim  son derece etkili bir solvent ahsap bolumlerine temas ettirme
https://www.bozkurtav.com/g96-crud-buster-2-16-oz-silah-temizlik-yagi-pmu13589
Çok teşekkürler ersin bey yorumunuz için denemekte fayda aslında benim resmini attığım ballistol ürünü temizlikten ziyade aşınmaya karşı koruma sağlar mı onu merak ediyorum kırma tüfek kullanıyorum metalin metalinle temasında aşınma olmasın yeter tavsiye etmiş olduğunuz ürün ile ilgileneceğim.

• Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
1987 balıkesir

Çevrimdışı İsmail BİLİR

• *
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #4 : 29 Aralık 2019, 14:03:32 »
İsmail bey merhabalar
Öncelikle kaliteli bir yağ aldığınızdan emin olabilirsiniz.bn şahsen tüfeğimdeki kurşun atıklarını barut kirlerini wd40 yağ ile temizleyip daha sonra ballistol yağ ile yağlıyorum.
Ancak uzun süre kullanmayacak isem yine ballistol ün gres yağı ile hareket eden parçaları abartmayarak yağlayıp kaldırıyorum.
Kurdan dolayı bir hayli fiyatı arttı ancak bir kutu alsanız uzunca bir süre kullanırsınız ballistol gres yağını bahsettiğiniz yerli yağdan çok çok daha iyi olacağından emin olabilirsiniz.
Çok teşekkürler lokman bey fiyat çok abartı değilse ballistol grese şimdi bakıcam

• Huğlu 202 B
  • Huğlu 201 A
1987 balıkesir

Çevrimdışı Ersin ŞİMŞEK

• Müdavim Üyemiz
  • AVCILIK AVCI SAYFASI
« Yanıtla #5 : 29 Aralık 2019, 14:11:47 »
Çok teşekkürler ersin bey yorumunuz için denemekte fayda aslında benim resmini attığım ballistol ürünü temizlikten ziyade aşınmaya karşı koruma sağlar mı onu merak ediyorum kırma tüfek kullanıyorum metalin metalinle temasında aşınma olmasın yeter tavsiye etmiş olduğunuz ürün ile ilgileneceğim.

İsmail kardesim asinmaya karsi urun kullanmak istiyorsan surtunmeyi azaltacak seramik bazli urunleri tercih etmelisin ballistol un guncer urununu kullanmani tavsiye ederim ben tabancamda surtunmenin oldugu govde ve surgu arasinda ve tufegimin ejektor bolumunde kullanuyorum ... Urunlerin fiyati pahali ama sizin isinizi cok uzun sureler gorur 
https://www.bozkurtav.com/ballistol-guncer-200-ml-silah-bakim-yagi-pmu13564
  • dede yadigarı huğlu kop 16 cal tek kırma
  • akdaş 312 se 71 namlu
  • Girsan mc28 sa 9*19
  • Fabarm l4s grey hunter 71 namlu
1989 mersin (mut)
İstanbul