Evde vakit buldukça fişek dolumları yapmaya devam ediyorum. Keyifli uğraşlar sonuçta.
İhtiyaç dahilinde lazım olan doluları hazırlayıp, kullanıp avda başarı elde etmek çok keyifli oluyor.
Hazırlama aşaması da ayrı bir keyif..
Soğuk havalarda geçitte kullanmak üzere 1,95 tecna barutlu 36 gram 4 numara dolular hazır.
Bps fişeklerden çıkan explosia barut. Nsi tecnası değil.
Daha önce benzer şekilde düz kapa kullanıp güzel verim almıştım. Yıldız kapamalar daha da güzel oldu.
Kullandığım 4 numara saçmaların da özkütle farkı var. Bu da fişeğin etkisine pozitif katkı sağlıyor..
Kapsülleri de basıncı dengelemek adına yine 686 olarak değiştirdim. Bps nin kendi gualandi tapasını kullandım.
Bu ve benzer dolularda T4 hazır boş kovan kullanıyorum. Hem daha dayanıklı hem de görsel anlamda güzeller.
Fişeğin gücünü yansıtıyorlar
Rc s4 33 gram fişeklerden nedense Samsun ikliminde randıman alamadım. Etki olayında sorun yok ama grupman sonuçları hiç iyi değil.
En azından benim tüfeklerimde..
Yunan sitesinde gördüğüm bir ölçüyü ilk defa deneme kararı aldım bakalım nasıl sonuç verecek.
Mirage 30,5 ve Rc titano modellerindeki gibi hafif gramın da etkili olanını sevdiğim için bu şekilde doldurmaya karar verdim.
S4 barut hayli az yer kapladığı için 43 mm trap tapası kullandım.
1,50 S4 barut ve 28 gram 6 numara olarak 500 bar ve 430 ms çıkış hızı vermişler. Sonuçları avda görürüz inşallah.
Son olarak da merak edip soran arkadaşlar için bir video hazırlamıştım sizlerle de paylaşayım.
Cheddite 100 Metri fişeğin el yapımı versiyonunu dilim döndüğünce görsel olarak anlatmaya çalıştım.
Kendim kullandım ve güzel sonuç aldım. Zaten tecrübe etmesem tavsiye etmem..
Cümleten rast gele..!