Emrah emeðine saðlýk. Bende bir yarý oto alma arefesindeyim.Kafamda renova vardý sizlerden gördüðüm tecrübeler sayesinde. Geniþ çapa sahip bir namlu vardý aklýmda. Þimdi bu hibrit kafamý kurcalamaya baþladý. Sen her ikisinide kullanmýþ biri olarak Av perfomans karþýlaþtirmasý yapsan hangisini tercih edersin. Cevaplarsan sevinirim. Þimdiden teþekkürler.
Halit ustam, cumartesi bu denemeyi yapýnca pazar öðleden sonra birebir ayný fiþekleri bu defa Renova 71 namlu ve yine uzatma 1 þoku ile denedim.
Sonuçlar bukadar bile çýkmadý. Hava þartlarý ve þok uyumu, sonuçlarý ciddi etkiler, bu gayet normal. Tüfeði deðerlendirmek için tek kriter "toplu" veya "daðýnýk" atmasý da deðildir zaten.
Ben her ikisiyle de keyifle av yapýyorum.
Renovanýn 76 namlusu ciddi toplu atýyor. Þansýma iyi denk geldi.
Onu sadece yüksek geçitlerde kullanýyorum.
Onun haricinde 71 namlusunun belirgin bir üstünlüðü yok.
Namlu performansý marka ve modelden baðýmsýz bir olay.
Geçtiðimiz yaz Fabrika ziyaretimde denediðim bir hibrit model benimkinden daha toplu grupman yapýyordu mesela..
Renova da öyle, bendekinden daha kötüsü ve çok daha iyisini de gördüm grupman anlamýnda..
Namlu gerçekten þans iþi. Denk gelecek yani...
Videoda bahsettiðim gibi, ben bu hibrit model tüfekten iþçilik çalýþma ve av baþarýsý açýsýndan memnun kaldým. Bana göre düz mekanizmaya göre daha güvenli olan döner kafalý kilit ve gazlý sistemin birleþimi güzel bir olay olmuþ.
Þýkýr þýkýr çalýþan keyifli bir tüfek.