Elver BEY ve buna benzer duruma düşen biz diğer tüm avcılar lütfen canınızı sıkmayın.
Birincisi bizler bohçacı değiliz, yasal ve limitler dahilinde avlanan ülke gelirine de katkı sağlayan avcılarız. Zaman zaman benim de çevremden bu tarz eleştiri ve serzenişler geliyor. "Nasıl kıyıyorsunuz bu hayvanlara diye" genelde. İlk sorduğum soru siz hiç et yemiyor musunuz diyorum. Tavuk, köfte, pirzola,balık,hamsi...bunlar canlı değil mi diye soruyorum. Eğer ben vejeteryanım derse de marul, lahana, elma armut da canlı değil mi, canlı bir bitki değil mi diye soruyorum. Şaşkınlıkla cevap veremiyorlar ve saçma sapan yerlerden olayı yakalamaya çalışıyorlar. Bunlarla polemiğe girmeye gerek yok. Birçok ülkede uluslararası av turizmine ciddi kaynak ayırıyorlar ve ciddi gelir elde ediyorlar. Biz bu konuda bile daha çok gerideyiz. Keşke bu avcılığı daha da artırsak.
Bunlar da yüce yaradanın bize verdiği nimetlerden. Bunlar hazır gelmiyor da biz avlanarak nasipleniyoruz. Canlıya işkence etmiyoruz. Canlıya zulüm etmiyoruz, çalmıyoruz, hırsızlık arsızlık yapmıyoruz.
Avlanmaya da avcılığa da devam... Yaşasın yaban hayatı ve doğa...